tag:blogger.com,1999:blog-2381170504124928912.post6342617899583170814..comments2024-03-03T12:14:16.088+02:00Comments on Kristallinhohtoa: KurpitsojaKrista / Kristallinhohtoahttp://www.blogger.com/profile/14482544323522394542noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-2381170504124928912.post-42511952655539796802014-10-18T22:26:42.765+03:002014-10-18T22:26:42.765+03:00Huomaa kyllä tosiaan, että mä en ymmärrä noiden ku...Huomaa kyllä tosiaan, että mä en ymmärrä noiden kurpitsojen päälle yhtikäs mitään. Kävin kurkkaamassa sun postauksen ja tuli hyvää tietoa. Ehkä pitäisi jotenkin yrittää käyttää hyväkseen noita siemeniä eikä tuota itse lihaa, jos sitä on yleensäkin tosi vähän. Terkkuja!Krista / Kristallinhohtoahttps://www.blogger.com/profile/14482544323522394542noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2381170504124928912.post-81959256351126027092014-10-18T20:24:39.226+03:002014-10-18T20:24:39.226+03:00Oi ja ai, se onkin vaan suurimmaksi osaksi sitä si...Oi ja ai, se onkin vaan suurimmaksi osaksi sitä siementä. Enpäs olekaan tiennyt. Täytyykin tulla kurkkaamaan sun blogia ja hakea vinkkejä. Vitsit kun nykyään ei ehdi kenekään blogia enää lukemaan. Aina vaan niin kauhea kiire :(Krista / Kristallinhohtoahttps://www.blogger.com/profile/14482544323522394542noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2381170504124928912.post-38317195819227989012014-10-18T20:21:13.774+03:002014-10-18T20:21:13.774+03:00Kiitos vinkistä. Täytyykin varmaan luonnostella to...Kiitos vinkistä. Täytyykin varmaan luonnostella tosiaan ensin vähän kynällä naamaa. Saas nähdä koska me tuohon hommaan päästään.Krista / Kristallinhohtoahttps://www.blogger.com/profile/14482544323522394542noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2381170504124928912.post-86235404149563402722014-10-16T16:19:15.010+03:002014-10-16T16:19:15.010+03:00Sorgen, olinkin laittanut sen postauksen jo!! Näit...Sorgen, olinkin laittanut sen postauksen jo!! Näitä kurpitsalajikkeita on siis pajon erilaisia. Halloween-kurpistan "liha" on paljon kapeammassa, kuin tämän syötäväksi tarkoitetun lajikkeen. Toki siis kaikkia voi syödä! Näet vähän sisältöä, mutta huomioi tosiaan että halloween pumpkinissa sitten toi ontto osa paljon suurempi. http://toukokuuntytto.blogspot.com/2014/09/lisaa-oranssia-kurpitsajutut-jatkuvat.html<br />Hannishttps://www.blogger.com/profile/03165533617181604507noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2381170504124928912.post-15866824611842894432014-10-16T16:17:14.713+03:002014-10-16T16:17:14.713+03:00Moi! Kannattaa olla joku tosi terävä ja kapea veit...Moi! Kannattaa olla joku tosi terävä ja kapea veitsi, millä noita kaivertaa. Vaikka Biltemasta joku rautasaha parilla egellä, niin se olisi just sellainen kaiverrustyökalu, jota meillä myydään pumpkinseja varten :-)<br />Sitten sisällöstä. Ensinnäkin sisällä on siis siemeniä, kurpitsa on ontto. Siemenet voit hyötykäyttää, sitä on sitten tosi paljon. Ne pitää ensin pestä ja sitten yrittää saada se hötö pois. Pelkät siemenet voi sitten mausteiden kera kuivata uunissa. Itse kurpitsan liha on taas kiinni kurpitsan seinämässä ja sitä et saa kyllä pois, jos teet jack-o-lanternin. Saat vain ne osat, jotka kaiverrat pois, mutta siitä tulee aika vähän kurpitsan lihaa. Kurpitsa on raakana suurin piirtein lantun "vahvuista", eli aika tiukkaa leikata. Lyhtynä olleet kurpitsat menee kyllä biojätteeseen aika suurelta ostin. Jos nyt saat kuitenkin sitä kurpitsanlihaa talteen, niin reseptistä riippuen valmistustapa. Kurpitsapiirakasta en tykkää, joten en osaa neuvoa. Olen tehnyt pikkelssiä ja sosekeittoa. Niissä tietty pitää sitten keittää se liha :-) Laitan just mun blogiin kuvia avatuista kurpitsoista.Hannishttps://www.blogger.com/profile/03165533617181604507noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2381170504124928912.post-81224407080216940982014-10-16T11:54:01.498+03:002014-10-16T11:54:01.498+03:00Meillä on tehty aina niin, että ensin mustekynällä...Meillä on tehty aina niin, että ensin mustekynällä on piirretty kasvot. Sitte hattu pois ja sisällön kaiverrukseen. Sitä muuten piisaa... Sitte terävällä puukolla tehty kasvot... Viime vuonna paahdoin siemeniä ja tein sämpylöitä. Arkirakkaus - dibsukkahttps://www.blogger.com/profile/08306137766755850576noreply@blogger.com