sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Raakasuklaakokeilu

Nam... voi olikos sittenkään?!

Raakasuklaa taitaa tällä hetkellä olla aika POP, joten pitihän meidänkin perheen kokeilla tätä terveelliseksi markkinoitua superfoodia. Löysin kuin löysinkin valmistuspaketin, jossa on kaikki tarvittavat aineet valmiina. Viisi luontaistuotekauppaa joutui juoksemaan, mutta metsästys tuotti vihdoin ja viimein tuloksen.  Paketin hinta (25 €) on aika suolainen ja mahdolliset maustelisukkeet vielä päälle, mutta ei anneta hinnan häiritä kokeilua. Mitähän sitä ei tekisi tervetytensä eteen hinnalla millä hyvänsä! :)

Raakasuklaan valmistuspakkaus
Alla pieni tietopläjäys siitä mitä raakasuklaa on:
Raakasuklaa on suklaata, joka valmistetaan vain puhtaista, alkuperäisistä ja ravinnetiheistä raaka-aineista. Raakasuklaan valmistamisessa raaka-aineita ei missään vaiheessa kuumenneta. Näin suklaassa on jäljellä myös suuri määrä arvokkaita ainesosia mm. entsyymit, vitamiinit ja kasviravinteet, jotka yleensä tuhoutuvat korkeiden valmistuslämpötilojen ja prosessoinnin yhteydessä. Raakasuklaan valmistetamiseen käytetään erilaisia superruokia kuten raakaa kaakaota, maca-jauhetta ja goji-marjoja. Näiden ruokien avulla raakasuklaaseen saadaan herkullisen maun lisäksi tiivistettyä käytännössä enemmän kehollemme tarpeellisia ravintoaineita (vitamiineja, mineraaleja, aminohappoja, antioksidantteja jne.), kuin mihinkään muuhun ruokaan! Käytännössä kaikki markkinoilla olevat suklaat (myös tummat suklaat) on prosessoitu korkeissa lämpötiloissa, mikä heikentää suklaan ravinnepitoisuutta merkittävästi.

Raakasuklaalla tarkoitetaan yleisesti suklaata, joka on valmistettu kylmäprosessoimalla kaakaota ts. missään tuotannon vaiheessa ei ole ylitetty 46 C. Kylmäprosessoinnin ansioista raakasuklaa säilyttää kaakaon luonnollisen ravintosisällön. Raakasuklaa ei sisällä myöskään maitojauhetta, erilaisia lisä-aineita, kemikaaleja, valkoista sokeria tai geenimanipuloitua soijalesitiiniä.Raa’assa, kuumentamattomassa muodossa kaakao sisältää yli 1200 aktiivista ainesosaa ja huikeat 10% kaakaon painosta on antioksidantteja, mikä on n. 10 kertaa enemmän kuin esimerkiksi mustikassa. Raaka kaakao sisältää kaikista maailman ruoka-aineista suurimpia pitoisuuksia magnesiumia ja kromia sekä korkeita pitoisuuksia esimerkiksi sinkkiä, rautaa, kuparia, rikkiä ja C-vitamiinia.

Ei muuta kuin paketin kimppuun ja suklaan tekoon. Tämä onnistuu kyllä sellaiseltakin ihmiseltä, jolla on peukalo keskellä kämmentä. Todella helppotekoinen. Ainekset vain sekoitetaan kuumassa vesihauteessa ja laitetaan pakkauksen mukana tulleisiin kippoihin (20 kpl) ja sitten jääkaappiin kovettumaan. Halutessasi voit lisätä mukaan esim. goji -marjoja (pakkauksen mukana näitä tuleekin jonkin verran) tai pähkinöitä. Itse laitoin osaan goji -marjoja, osaan pähkinöitä ja osan tein ilman lisämausteita.
ja sitten maistelemaan....Hmmm...ensivaikutelma on aika rasvainen, mutta maku on kuitenkin ihan hyvä ja  pehmeä. Tätä herkkua ei kyllä voi kerralla paljon syödä ja mainittakoon, että raakasuklaata ei kannata nauttia myöhään illalla sen piristävän vaikutuksen takia. Todettakoon, että ihan positiivinen kokeilu ja vois tätä toistekin tehdä. Tosin ehkä silloin hankin raaka-aineet erikseen, jotta saa valmistuskustannuksia hieman alhaisemmaksi. Tätä suklaata voi syödä ilman, että omatunto kolkuttaa! :)

1 kommentti:

  1. Loistavaa. Tätä reseptiä olenkin kaivannut. Heitin mäkeen omat raaka suklaa nipsini muutama kuukausi sitten kun en ollut käyttänyt niitä riittävän reippaasti. Raakasuklaanips-pussit kun säilyvät avaamisensa jälkeen vaan noin 3kk, juuri korkeasta rasvapitoisuudestaan johtuen. Kokonaiset pavut nähtävästi pidempään.

    kiitos Krista kattavasta paketista!

    VastaaPoista