Edellisessä postauksessa vierailtiin Malesian pääkaupungissa Kuala Lumpurissa ja nyt puolestaan hypätään Malesian Penangiin, joka on Malesian pohjoisrannikolla sijaitseva trooppinen saari, on tunnettu rikkaasta historiasta ja kulttuurista sekä herkullisesta ruoastaan. Georgetownin vanhakaupunki on UNESCO:n maailmanperintökohde.
Kuala Lumpurista Penangille – lento vai bussi?
Kuala Lumpurin ja Penangin välinen lentoaika on noin tunti, ja lentäminen onkin varsin kätevä tapa liikkua Malesiassa – erityisesti, kun maan sisäiset lennot ovat usein hyvin edullisia. Itse pohdin hetken bussin ja lennon välillä, mutta lopulta päädyin lentämiseen.
Vaikka bussimatka olisi ollut halvempi, se olisi vienyt reilusti enemmän aikaa, ja monien bussien päätepiste sijaitsee mantereen puolella, jolloin Penangin saarelle olisi pitänyt vielä jatkaa noin 25 kilometrin matka taksilla pitkän sillan yli. Löysin kyllä yhden bussiyhteyden, joka olisi vienyt suoraan saarelle asti, mutta se lähti Singaporesta ja sen pysäkki Kuala Lumpurissa oli sen verran epäselvä, että päätin valita helpomman reitin.
Lentäen pääsee suoraan Penangin saarelle, ja lentokenttä sijaitsee vain noin puolen tunnin ajomatkan päässä esimerkiksi Batu Ferringhistä. Kokonaisuudessaan lento osoittautui paitsi nopeimmaksi, myös lopulta kustannustehokkaaksi ja mukavaksi vaihtoehdoksi.
Penangissa päätin yhdistää kaksi erilaista elämyksellistä kohdetta. Aloitimme loman rennosti Batu Ferringhin rannoilla, missä majoituimme Hard Rock -hotellissa ja nautimme merellisestä tunnelmasta. Tämän jälkeen siirryimme kaupungin sykkeeseen George Towniin, joka hurmasi historiallaan, värikkäällä katutaiteellaan ja monikulttuurisella ilmapiirillään
Batu Fennighi ja Hard Rock Hotel Penang
Hotellin uima-allasalue on kuin vesipuisto pienoiskoossa: liukumäkiä, suihkuja, matalia alueita pienille lapsille sekä reilusti tilaa rentoutua aurinkotuolissa.
Lisäpisteitä tulee myös siitä, että rantaan pääsee suoraan hotellin pihasta. Batu Ferringhin ranta itsessään on päiväasikaan aika rauhallinen ja meressä ei juurikaan ketään käy uimassa, vaan ihmiset oleilevat enemmänkin hotellien uima-altailla.
Auringonlaskun jälkeen Batu Ferringhin rantakatu herää eloon. Yksi illan kohokohdista on ehdottomasti tulishow, joka vetää yleisöä rannan tuntumaan lähes joka ilta. Show’t järjestetään usein rantabaarien tai ravintoloiden edessä, ja esiintyjät hämmästyttävät taidoillaan. Esitystä voi seurata vaikkapa drinkin äärestä tai hiekkarannalla istuen. Usein show’n jälkeen on mahdollisuus antaa pieni vapaaehtoinen tippi esiintyjille.
Parhaat nähtävyydet Penangissa
Georgetown – Historiaa ja kulttuuria
George Town, Penangin sydän, on eläväinen ja viehättävä kaupunki, joka tarjoaa runsaasti nähtävää ja koettavaa. Sen kompakti keskusta tekee liikkumisesta vaivatonta, ja monet kaupungin merkittävimmistä kohteista ovat helposti saavutettavissa kävellen. George Town hurmaa kävijänsä värikkäällä katutaiteellaan, monipuolisilla museoillaan, herkullisella ruoallaan ja historiallisilla rakennuksillaan.
Georgetownin vanhakaupunki on täynnä siirtomaa-ajan rakennuksia, temppeleitä ja katutaidetta. Vuonna 2008 se pääsi Unescon maailmanperintölistalle ainutlaatuisten, koristeellisten kiinalaistalojensa ansiosta. Kaupungin viehätys piilee myös sen aidossa tunnelmassa – liiallinen restaurointi on jätetty tekemättä, joten sen kaduilla voi yhä aistia menneiden aikojen charmia ja kaunista rappioromantiikkaa.
George Townin katutaide
George Townin katutaide on yksi kaupungin kiehtovimmista nähtävyyksistä ja todellinen vetonaula matkailijoille. Sen tarina sai alkunsa vuonna 2012, kun liettualainen taiteilija Ernest Zacharevic toteutti Mirrors George Town -projektin, jonka myötä kaupunkiin ilmestyi useita nyt ikonisia muraaleja. Näistä tunnetuimpia ovat esimerkiksi Kids on Bicycle, jossa kaksi lasta näyttää polkevan oikeaa pyörää, sekä Boy on Motorcycle, jossa poika kurkistaa mopon päältä.
Zacharevicin teokset sytyttivät kipinän myös muille taiteilijoille, ja vuosien varrella George Town on muuttunut ulkoilmataidemuseoksi. Katujen varsilta voi bongata maalauksia, metalliveistoksia ja interaktiivisia installaatioita, jotka tekevät kaupungista ainutlaatuisen taide-elämyksen. Erityisesti Weld Quay -kadun rautalankapiirrokset kuvaavat humoristisesti paikallista historiaa ja kulttuuria.
Katutaide tuo eloa George Townin Unescon maailmanperintöalueelle ja tekee vanhojen kujien kiertelystä kivan seikkailun – koskaan ei voi tietää, mitä upeaa taidetta löytyy seuraavan kulman takaa.
Kek Lok Si Temple – Malesian suurin buddhalainen temppeli
Kek Lok Si oli ehdottomasti tämän koko Malesian reissumme upein temppeli – koristeelliset yksityiskohdat, rauhallinen ilmapiiri ja temppelin huipulla seisova valtava Kuan Yin -patsas tekevät vierailusta unohtumattoman.
Chew Jetty
Chew Jetty on yksi Penangin kuuluisista kelluvista kyläyhteisöistä. Se on osa Clan Jetties of Penang -aluetta, jossa kiinalaista alkuperää olevat klaanit ovat asuneet ja työskennelleet veden päälle rakennetuissa taloissa jo 1800-luvulta lähtien.
Ravintola Big Bowl Noodles
Paikka on myös turistien suosiossa ja ruokailun päätteeksi voi käydä ikuistamassa itsensä valtavan nuudelikulhon kanssa. Tämä kuva päätyy myös halutessasi ravintolan seinälle vierailijan maan lipulla varustettuna. Kyllähän siellä muutaman suomalaisen kuva jo olikin, joiden viereen nyt mekin sitten päädyimme.
Hotellivinkki Penangiin - the Granite Luxury
Lopuksi vielä hotellivinkki George Towniin, erityisesti teille, jotka matkustatte lasten kanssa. Meillä tärkein kriteeri oli, että minä ja kolme lastani mahduttaisiin samaan tilaan, mikä rajaa hotellivaihtoehtoja yllättävän paljon. Onneksi The Granite Luxury Hotel tarjosi tähän toimivan ratkaisun, josta löytyi huoneisto kahdella tilavalla makuuhuoneella, kahdella wc:llä ja suihkulla sekä tilavalla keittiöllä.
Nimestään huolimatta kyseessä ei ole mikään superluksusmajoitus – mutta siisti, tilava ja hyvin sijaitseva perushotelli, joka toimi meille erinomaisesti. Huoneessa oli reilusti tilaa ja sijainti oli myös ihan ok.
Jos etsit perheystävällistä, kohtuuhintaista ja hyvällä sijainnilla varustettua hotellia Penangista, The Granite on ehdottomasti harkinnan arvoinen – vaikka nimessä oleva "luxury" kannattaakin ottaa pienellä varauksella.
Miinuspuolena hotellissa on se, että hotellissa ei ole omaa ravintolaa eikä mahdollisuutta aamiaiselle. Onneksi aivan lähistöltä löytyy useita vaihtoehtoja, kuten kahviloita ja isoja ostoskeskuksia, joissa aamiaisen voi helposti nauttia jollei halua kokkailla aamiasta omassa keittiössä.
Penang on monipuolinen kohde, joka yhdistää historian, kulttuurin, luonnon ja herkullisen ruoan ainutlaatuisella tavalla. Olitpa sitten tutkimassa temppeleitä, nauttimassa rantalomasta tai maistelemassa maailmankuulua katukeittiötä.
Meidän kolmen viikon matka jatkui sitten Penangin saaresta Langkawille, josta sitten enemmän seuraavassa blogipostauksessa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti