lauantai 6. helmikuuta 2016

Cupcakes kurssilla


Pistäydyin työväenopiston Cupcake kurssilla hakemassa vähän lisäoppia tuolta leipomissaralta. Ennen kurssia en oikeastaan edes ollut tullut ajatelleeksi, että cupcakeja voi tehdä myös suolaisena versiona. Näitä tulikin testattua sitten kolmen eri version verran, vaikka kyllä nuo makeat versiot ovat enemmänkin omaan makuuni. Kurssilla ei varsinaisesti opeteltu mitään leipomistekniikoita vaan enemmänkin kukin leipoi oman versionsa opettajan antaman ohjeen mukaisesti ja oli ehkä siinä mielessä vähän pettymys, kun olisi ollut kiva saada myös enemmän vinkkejä niiden tekoon. Pienen lisähaasteen kurssille toi se, että kurssi pidettiin englanniksi ja ohjeet olivat myös näinollen englanniksi ja välillä piti ihan miettiä, että mitäköhän kukin aineosa mahtaa olla suomeksi. Onneksi ohjeet oli sentään muutettu valmiiksi grammamääräisiksi ettei tarvinnut eri mittayksiköitä sentään ruveta miettimään.

Meidän menu oli seuraavanlainen:
Savory Corn and Basil Cupcakes with Ricotta and Tomato Jam
Cheese and Bacon Cupcakes with maple butter
Smoked Salmon and dill cupcakes with wasabi cream cheese frosting
Classic Vanilla Cupcakes with Swiss Meringue Buttercream topped with sea salt
Red Velvet Cupcakes with cream cheese frosting
Triple Salted Caramel Cupcakes

Juomana meillä oli
Mexican Hot Chocolate
Brazilian Lemonade

Itse valikoin tehtäväksi tuon klassiset vanilja cupcaket Swiss meringue Buttercream kuorrutteella. Pohja oli perinteinen vaniljamuffinssi ja juju piili tuossa kuorrutteesa, jonka valmistamiseen menikin sitten aikamoinen tovi. Olisikohan melkein tunti mennyt sen tekoon, kun sokerin keitto- ja vatkaus ajat  ovat niin pitkät. Tämän postauksen aloituskuva oli nimenomaan noista tekeleistäni. Olivat kyllä mielestäni oikein onnistuneita, mutta sen verran työläs/aikaavievä tuon kuorrutteen teko oli, että saas nähdä tuleeko näitä enää kotona tehtyä. Yleensä tulee tehtyä aina vain sitä perinteistä voi, tomusokeri, tuorejuusto kuorrutetta, joten siinä mielessä oli ihan mielenkiintoista kokeilla tuota Swiss Merinque Buttercream kuorrutetta.
Voitte vaan kuvitella miten ähky meillä oli kurssin jälkeen, kun nautittiin tietysti vielä yhteisesti kaikkien tekeleitä ja olihan sitä pakko tietysti maistaa jokaisen luomusta. En nyt lähtenyt tänne kirjoittelemaan ja suomentamaan noita kurssin ohjeita, kun ovat sen verran pitkiä, mutta ehdottomasti teen kyllä kotonakin Red Velvet cupcakeja ja Classic Vanilla cupcakeja, mutta ehkä jätän tuon aikaavievan kuorrutteen teon välistä ja koristelen vain perinteisellä tuorejuusto kuorrutteella. 

Nyt viikonloppuna olisikin sitten edessä laskiaispullien leipomista. Nam! Kunnon kermakuorrutus väliin ja ajattelin kokeilla, että miten Nutella sopisi niiden kanssa. Se on niin herkkua, että pakkohan sen on sopia. Ilmeisesti nuo Nutella laskiasipullat ovat aika suosittuja tuolla Ruottin suunnalla tällä hetkellä ja ovat rantautumassa tänne Suomeenkin, mutta eivät taida kyllä vielä perinteistä kerma hillo/mantelimassa sisusta peitota.

Mukavaa viikonloppua!

6 kommenttia:

 1. Nam, kyllä näyttävät hyviltä! Suolaisia kuppikakkuja on pitänyt kokeilla tehdä, mutta tekemättä on jäänyt. Plääh, nyt olis aikaa leipoa, mutta koipi kipsissä ja kepit hidastaa (ja estää) tekemisiä. :/ Nooh,onneksi on kokkaava mies, niin mä voin sanella sille ohjeita ja hän leipoo mun puolesta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi toivottavasti saat kohta kipsin pois ja pääset taas normaalisti mm. leipomusten pariin :) Toisaalta onneksi on tuollainen mies, joka osaa kokata :) Mukavaa ystävänpäivää!

   Poista
 2. Niin ihanat tarjottavat! Suolaisia kuppikakkuja olisikin kiva kokeilla tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselläkin tuo oli tosiaan eka kokemus suolaisten kuppikakkujen kanssa, mutta kyllä nuo makeat kuppikakut kyllä ainakin omasta mielestäni vievät voiton :) Minkäs sille voi jos on perso makealle ;) Mukavaa ystävänpäivää!

   Poista
 3. Tuollaiselle kurssille voisin minäkin mennä. Suolaisia versioita vois kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oli ihan työväenopiston kurssi, joten kannattaa katsella oman paikkakunnan työväenopiston tarjontaa. Tai sitten ihan yksinkertaisesti nappaa netistä vaan jonkun ohjeen ja kokeilee :) Ei tuolla kurssilla oikeastaan opeteltu mitään uutta, vaan opettaja jakoi kullekin oman ohjeen ja kukin teki sitten ohjeen mukaan. Opettaja ei ollut itse edes testannut ohjeita, vaan oli napannut ne netistä, joten oli vähän riskaapelia, että mitä niistä mahtaa tulla. No tulipahan testattua :)

   Poista