perjantai 14. huhtikuuta 2017

Palmusunnuntain virpojat

 

Nyt tulee tämä postaus vähän jälkijunassa, kun tuo palmusunnuntain virpominen oli jo melkein viikko sitten, mutta kun ei ole vaan ehtinyt koneelle saakka. Tosin osassa päin Suomea, ilmeisesti ainakin Pohjanmaalla, trullit liikkuvat vasta huomenna pääsiäislauantaina, joten siinä mielessä ei siis olla yhtään jälkijunassa näiden kuvien kanssa. 

Meillä virpomisoksat koristeltiin yhteistuumin palmusunnaintan aaton aattona, vaikka äippä niitä taisi eniten koristella, kun lapsille tuli kyllästyminen aika äkkiä tuohon väkertelyyn ja taisi tulla telkkarista sopivasti jotain mielenkiintoisempaa. No mutta saatiin iso kasa vitsoja kuitenkin aikaiseksi.

Meillä virpomaan lähdettiin pienimmän pikkumiehen ja neidin kanssa sekä naapurin tyttöjen kera. Isoimmainen oli koko päivän lätkäotteluissa, joten häneltä jäi sitten virpomiset kokonaan välistä. Tosin osa saaliista jätettiin kyllä hänelle ja äipällekin liikeni vähän virposmispalkkiota.Meidän perinteisiin ei ole kuulunut noidaksi pukeutuminen, vaan ollaan vaaleanpunaisia pääsiäispupuja, koiria tai hiirulaisia. Ne ovat vaan niin söpöjä ja kun ei noita pukuja tule oikein muualla käytettyä, joten ovat päätyneet meillä virpomispuvuiksi.

Aika ison saalis meidän lapsukaisille tuli, joita piti tietysti heti maistella. 


Kävikös teillä paljon virpojia vai odotellaanko teillä vasta huomisia trulleja?

2 kommenttia:

  1. Meillä kävi vain kaksi virpojaa. Sukunimi karkoittaa usein vitsan heiluttajat. Harmi, koska olen aina varustautunut virpojia varten. Niin on suloisia nuo sinun lapset ❤️

    VastaaPoista