lauantai 15. huhtikuuta 2017

Pääsiäista ja kohti Roomaa


Meidän koti on pukeutunut taas pääsiäisasuun, vaikka ei niistä paljon ehditä nauttimaankaan, kun ollaan pääsiäisen vietossa suurimmaksi osaksi muualla. Matkasin lasten kanssa viettämään pääsiäistä mummolaan torstai iltasella ja tänään matkataan takaisin kotiin ja huomenna aamulla klo 6 pitääkin olla lentokentällä, kun lähden kahden isomman lapsen kanssa kohti Roomaa. Pienimmäinen jää mummolaan hoitoon, kun olisi vähän haasteellista olla yksin kolmen noinkin pienen lapsen kanssa matkoilla, kun ei koskaan tiedä mitä voi sattua. 

Roomaan on taitanut näin pääsiäisenä matkata joku muukin pääsiäisen viettoon, joten saadaan varatua varmaan aikamoiseen ihmispaljouteen. Ollaan viikko reissussa, joten ehkä suurin osa pääsiäisturisteista on sitten jo loppuviikosta poistuneet ja päästään mm. Vatikaaniin vähän vähemmässä tungoksessa. Viime Rooman reissusta on tasan kymmenen vuotta, joten ei ole ihan tuoreessa muistissa Rooman kuviot ja silloin ei ollut lapsista vielä tietoakaan, joten mielelläni otan kaikki Rooman matkavinkit vastaan varsinkin lapsinäkökulmasta.

Sääennuste ei ole luvannyt Roomaan kovinkaan lämmintä keliä tulevaksi viikoksi, vaikka onhan siellä toki paljon lämpimämpää mitä täällä on. Sääennuste on luvannut nyt n. 20-16 astetta ensi viikoksi, joten ihan ei taida olla shortsi kelit ja öisin voi mennä jopa 4 asteeseen. Toki eihän me yöllä missään liikuta, mutta tuo yölukema tietää kyllä viileitä aamujakin. Matkalaukkuun onkin pakattu paljon pitkähihaisia.

Meidän Rooman matkaa voi seurata instagramin puolelta ja nyt kun sain uuden puhelimen myötä myös Instagram live feedin -lähetyksen käyttööni, niin sieltä saatte live videoita Roomasta reissun päältä. Toki yritän ladata niitä myös facebookin puolelle. Instagram tiliäni pääset seuraamaan tästä nimellä kristallinhohtoa ja facebookin pääset täältä.

Tässä vielä meidän tämän vuoden pääsiäisasua. Suurin osa näistä pääsiäiskoristeita ostin nyt helmikuun Jenkkireissulta. Suomesta kun ei oikein saa mitään tällaisia, joten on sieltä asti raahattava.


Nämä yläkuvan suklaapuput ovat siinä mielessä hauskat, että ovat sisältä jotain ei syötävää massaa. Säilyvät siis vuodesta toiseen meillä eikä kukaan iske hampaitaan niihin. 
Meidän ulko-oven vierustalla koristaa myös pääsiäsipupu toivottamassa vieraat tervetulleiksi. 

Ihanaista pääsiäisen jatkoa ja toivottavasti kuullaan tuolla Instan ja facebookin puolella reissun tiimoilta.

8 kommenttia: