tiistai 27. maaliskuuta 2018

Uudet ruokapöydän tuolit


Meidän ruokailutila koki pienen faceliftauksen, kun hankin uudet ruokapöydän tuolit vanhan lankkupöydän kaveriksi. Meillähän on ollut aiemmin vuosikausia hupuilla varustetut ruokapöydän tuolit, joiden päälliset olivat jo nähneet parhaat päivänsä. Lisäksi pienin terminaattori päätti toteuttaa niihin taiteellisia lahjakkuuksiaan mustalla vedenkestävällä eyeliner meikkikynälläni ja arvatenkin sellainen vedenkestävä nestemäinen väri imeytyy aika syvälle pellavaisiin päällisiin. Ei auttanut sappisaippuat, meikinpoistoaineet, tärpätit tai minkään sortin tahranpoistoaineet, vaan väri oli ja pysyi ja ei itseasiassa edes yhtään haalentunut, vaikka mitä tököttejä laittoi. Oli kyllä todellakin nimensä mukaisesti long lasting meikkikynä. 

Mietin pitkään, että minkälaiset tuolit sitten hankkisin lankkupöydän kaveriksi ja minkä tyyliset siihen oikeastaan sopisivat. Alun perin haaveena oli kangaspäälliset ruokapöydän tuolit, mutta sitten piti ottaa ihan järki käteen. Kolme pientä lasta pitäisivät kyllä huolen siitä , että kangasverhoilu ei olisi kovinkaan pitkään siisti ja sen jälkeen tuolit olisivatkin olleet täynnä ruokatahroja. Kaiken lisäksi meillä syödään aika usein mustikoita, joten verkkokalvolleni piirtyi kauhukuvat tulevasta, miten jynssään mustikkatahroja muutaman ärräpään kera tuolien kankaasta. Niinpä jo oman mielenterveyden kannalta, päätin hylätä siltä istumalta hienot kangasverhoilut  ja valita tuolit, jotka saa helposti pyyhittyä ja ovat myös kevyet käsitellä lasten näkökannalta. Tarkoitukseen sopivat tuolit löytyivätkin sitten Veken nettikaupasta kotiinkuljetuksen kanssa.  Täytyy kyllä antaa iso peukku sille, että niitä ei tarvinnut lähteä itse hakemaan mistään, vaan postipoika toi ne sisälle asti. Ainoa mitä itse piti tehdä, oli ruuvata jalat paikoilleen itse tuoliin, mutta tämän hoiti meidän 9 v intoa pakahtuen, kun kerrankin pääsi kunnon miehisimpiin hommiin. 

Aluksi vähän ajattelin, että mitenköhän tämän tyyliset modernimmat tuolit sopivat lankkupöydän kanssa, mutta hyvinhän ne siihen nyt istuvat, vaikka itse sanonkin. Ainoa mikä nyt ottaa silmään, on se että pöydän alla ei ole  mattoa.  Aikaisemmin, kun tuoleissa oli pitkähelmaiset tuolinhuput, niin pöydän alle ei edes näkynyt, mutta nyt tuo kokonaisuus näyttää ehkä hieman autiolta ilman mattoa. Mutta niinhän se menee, että kun yhden paikan laitat kuntoon, niin se saa aikaan lumipalloefektin ja urakasta tulikin sitten vähän isompi. Joten ehkäpä tästä on lähdettävä seuraavaksi mattokaupoille. 

Veken kalusteella on erittäin laaja valikoima ruokapöydän tuoleja. Jos jotain kiinnostaa tarkemmin, niin nämä House Nordic Oslo tuolit löytyvät täältä. Värivaihtoehtoina löytyy tämän valkoisen lisäksi musta, harmaa sekä sininen ja jalkoja löytyy sekä mustina että kromisina. Istuinosa on muovia ja istuinosa on verhoiltu PU-keinonahalla. Tuoleissa on myös erittäin hyvä istua, koska siinä on kiinteä tekonahalla verhoiltu pehmuste ja mitä tärkeintä, nämä on helppo pyyhkiä puhtaiksi. 3 kommenttia:

 1. Tosi kivasti sopii nuo tuolit teille. Jalkaosa tekee tuolista kivan ilmavan.
  Mukavaa tiistai-iltaa sinulle Cride <3

  VastaaPoista
 2. Miten sen tuolien kokoamisen kanssa kävi? Minulla on Maskusta ostetut halpikset täällä kokoamisvaiheessa ja perfektionistinä haluaisin tietää, miten päin se mukana oleva metalli-
  pyörylä (note en löytänyt oikeaa sanaa)laitetaan ruuviin nähden, miksi se toinen puoli olisi
  kuperampi ja toinen taas sileä? Eipä sillä kai ole mitään tekemistä keston tms:n kanssa!
  Maskuun en saa yhteyttä ei puhelimitse eikä mailillakaan onnistu, täytynee laittaa maili menemään suoraan Topille tai tyttärelle. Olisi kiva,jos viitsisitte vastata, koska tilanne on akuutti!

  VastaaPoista
 3. Hei, mitä olet tykännyt tuoleista näin parin vuoden käytön jälkeen, onko vielä siistin näköiset?

  VastaaPoista