perjantai 14. kesäkuuta 2019

Makusuolalla vaihtelua ruoan maustamiseen


Onkos teille makusuolat jo tuttuja? Itsellekin nämä olivat ainakin ihan uusi tuttavuus, joten olikin kiva käydä tutustumassa Culinaristit.com maahantuomien makusuolojen saloihin ja samalla nautittiin niillä maustettuja grilliherkkuja, tapaksia sekä macaronseja sekä tietysti kyytipoikana meillä oli asiaan kuuluvat juomat, jotka Pernod Ricard Finland tarjosi aurinkoisella terassillaan Helsingin kattojen yllä. Tilaisuudessa nauttittiin mm. Campo Viejo -viinejä ja uutta kesäistä sangriaa Lola Molaa, joka on tulossa ihan ruokakauppoihin. Sen alkoholiprosentti on 5,5 % eli erittäin sopiva kiva kesäinen juoma valmiissa pullossa ja voin sanoa, että olipas muuten hyvää. Ehdottomasti tulen ostamaan sitä kesän aikana. Vähän vielä appelsiinia koristeeksi Sangrian tyyliin ja jäitä, niin kesäjuoma onkin valmis.

Itse tilaisuus aloitettiin tutustumalla makusuoloihin sokkotestin muodossa. Kukin sai kirjoittaa paperille mitä kukin makusuola tuo mieleen, jonka jälkeen siirryimme Pernod Ricard Finlandin juomien sokkotestiin. Juomat olivat esillä mustissa laseissa, joten väriä ei nähnyt ja hajusta piti tunnistaa juomat tai mielleyhtymät. Näiden jälkeen siirryttiinkin sitten maalaamaan isoa teosta koetuista tuoksu- ja makuelämyksistä, joka toimi myöhemmin kuvausseinänä. Vitsit muuten miten joku niin tuttu tuoksu voi olla vaikea kuvata sanoiksi tai että mitä se on.

Arpaonni suosi minua vielä tilaisuudessa ja sain kotiin viemiseksi myös Mummin Rose samppanjan, joka odottaakin jääkaapissa kylmässä sekä myös ison purkin punaviinisuolaa, joka on muuten syntynyt sattumalta jo n. 100 vuotta sitten, kun laivassa olleet punaviinitynnyrit rikkoutuivat myrskyssä ja "pilasivat" suolalastin ja merimiehet lahjoittivat tämän punaviinillä höystetyn suolalastin paikalliselle ranskalaiselle viinitilan emännälle, josta kaikki sitten lähti ja samaista punaviinisuolaa valmistaa nykyään tämän viinitilan emännän lapsenlapsi. 

Jäipäs hyvä mieli tilaisuudesta ja kotona pitääkin sitten itsekin testata näitä makusuoloja. Culinaristien perustajan Heli Sunion oma suosikki on ranskalainen punaviinisuola, jonka uskon olevan kyllä myös oma suosikkini ja nestemäisiä makusuoloja pitää myös ehdottomasti testata. Culinaristien valikoimaan kuuluvat myös Fossil Riverin Salt Flakes-, Bio Flocons de Sel- ja Liquid Salt -suolat. En edes tiennyt, että nestemäisiä suoloja on olemassa, mutta aina voi näköjään oppia uutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti