torstai 25. heinäkuuta 2019

Essen uudet meikki- ja aurinkosuojavoiteet


*Tuotteet saatu*


Aivan ihanaa kun saa nauttia taas auringon säteistä ja varastoida vähän d-vitamiinia talven varalle. Auringolla on paljon hyviä ja terveyttä edistäviä vaikutuksia, mutta myös haittapuolia. Kaikkihan tietävät, että aurinko vanhentaa ja ihon polttaminen on haitallista. Näitä haittavaikutuksia voi kuitenkin oikeanlaisella aurinkosuojalla. Normaalit markettien aurinkorasvat sisältävät yleensä kemiallisen UV-suojan, jotka imeytyvät ihoon. Ne saattavat aiheuttaa vapaita radikaaleja, jotka nimenomaan vanhentavat ihoa sekä ihoärsytystä ja haittoja ihan elimistölle sekä ympäristölle. Esimerkiksi oksibentsooni, jota käytetään kemiallisissa UV-suoja-aineissa, häiritsee hormoonitoimintaa ja aiheuttaa solukuolemia. Esimerkiksi Ruotsi kieltää sen käytön kokonaan lasten aurinkotuotteissa ensi vuonna 2020.

Onneksi näiden kemiallisen UV-aurinkosuoja-aineiden tilalle on myös vaihtoehto, nimittäin fysikaaliset aurinkosuojat, joita mm. luonnonkosmetiikan saralta löytyy usealta merkiltä. Fysikaalinen suoja tarkoittaa sitä, että se heijastaa haitalliset auringonsäteet pois iholta eikä tuote imeydy ihoon/elimistöön. Fysikaalisten aurinkosuojien etuna on myös se, että niitä ei tarvitse levittää puolta tuntia ennen aurinkoon menoa, vaan ovat ns. heti käyttövalmiita. 

Oma tämän kesän suosikkini on ollut Esse -sarjan uutuudet, jotka soveltuvat herkimmällekin ongelmaiholle. Sarjasta löytyy sekä SPF30 Esse aurinkosuojavoide että Esse Foundation, joka on ihoa hoitava meikkivoide samaisella 30 suojakertoimella. Meikkivoide sekä myös itse aurinkosuojavoide imeytyvät hyvin ihoon eikä niistä jää valkoista kerrosta ihon pintaan, kuten monista fysikaalisista suojista on tapana jäädä. 

 Olen ollut erityisen tykästynyt tähän BB-tyyppisen puolipeittävään meikkivoiteeseen. Sarjasta löytyy 10 eri sävyä eli jokaiselle iholle löytyy varmasti oma sävyntä. Tuote on helppo levittää ja se on myös sopivan peittävä.  Tässäkin meikkivoiteessa on Essen muiden tuotteiden tapaan mikrobiomin toimintaa tukeva probiottinen koostumus. Tuotteessa on myös antioksidanttista C- ja E-vitamiinia, jotka tukevat ihosolujen luonnollista uudistumista, ehkäisevät juonteita ja pigmenttiläiskiä. Tuotteet väripigmentit saadaan luonnollisista raudan oksideista ja titaniumdioksidista. Tuote on myös tuoksuton ja sen säilöntäaineet on mahdollisimman mietoja, joten herkkäihoisetkin voivat käyttää. Meikkivoidetta pystyy myös laittamaan kerroksittain ilman, että voide lähtisi rullautumaan iholla eli sillä saa loihdittua myös tarvittaessa peittävän kerroksen. Itselläni on sekaiho ja kärsin pintakuivuudesta ja ainakin omalle iholleni kyseinen meikkivoide on ollut ollut ihan ykkönen.

Esse -tuotesarjaan on tullut uutuutena myös SPF30 aurinkosuojavoide, joka sopii myös kasvoille ja decolteelle. Sen antioksidanttiset myrothamnus-, rooibos- ja oliivinlehtiuutteet ehkäisevät auringosta aiheutuvia haittoja, kuten juonteiden ja pigmettiläiskien muodostumista. Mitä enemmmän ikää tulee, niin nuo pigmenttiläiskätkin tulevat entistä tutuimmaksi auringon tullessa esiin. Tuotteessa on myös rauhoittavaa aloe veraa jojobaöljyn kera, jotka rauhoittavat auringosta johtuvaa ärsyyntynyttä tunnetta. Aurinkosuojan luo sinkkioksisid, joka heijastaa juurikin auringon haitalliset säteet pois iholta. 

Itse ainakin tykästyin näihin uutuuksiin heti ja ovat tuttua korkalaatuista Esseä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti