tiistai 15. syyskuuta 2020

Helppo kauraomenapaistos eli omenahyve

kauraomenapaistos ohje

kauraomenapaistos ohje

Kauraomenapaistos, toiselta nimeltään omenahyve kuuluu näin loppukesän herkkuihin. Omenapuut notkuvat suloisia kotimaisia omenoita ja moni miettii, että mihin ihmeessä taas kaikki omenat laittaisi. Tähän kauraomenapaistokseen saa kivasti upotettua kasan näitä punaposkia. 

Tämä kauraomenapaistos on todella helppo ja nopea tehdä. Olin unohtanut ihan tämän ohjeen moneksi vuodeksi ja nyt taas tuli mieleeni ja piti tietysti heti tehdä tätä. Tämä on jotenkin niin nostalginen klassikkoherkku, joka maistuu niin aikuisille kuin lapsillekin. Kukapa ei olisi syönyt kauraomenapaistosta.
 
Kauraomenapaistos ohje

7-8 kotimaista omenaa
100 g voita
3,5 dl kaurahiutaleita
1 dl fariinisokeria
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria

Pilko omenat vuokaan. Halutessasi voit kuoria ne, mutta itse käytän kotimaiset omenat aina kuorineen. Ripottele päälle vaniljasokeri ja kaneli. Sulata voi kattilassa ja lisää siihen kaurahiutaleet ja fariniisokeri. Levitä omenoiden sekaan. 
 Paista 200 asteessa n. 30 min. Tarjoile lämpimänä vaniljakastikkeen tai -vaahdon kera.


kauraomenapaistos resepti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti