tiistai 20. lokakuuta 2020

Risteile karanteenivapaasti Tallinnaan

Pr-matka yhteistyössä Tallink Silja / Nelkytplusblogit
Yön yli risteily Tallinnaan karanteenivapaasti


Olin testaaassa lasten kanssa Tallink Siljan uuden ns. karanteenivapaan yön yli risteilyn Itämerellä. Laiva lähtee Helsingin Länsisatamasta ja laivasta ei pääse nousemaan maihin eikä se ota matkustajia kyytiin Tallinnasta. Risteily on tarkoitettu vain Suomesta matkaan lähteville eli siinä mielessä voi turvallisemmin mielin lähteä risteilylle tietysti yleisiä turvaohjeita noudattaen eli mm. turvalliset välimatkat muihin ja runsas käsien desinfiointi/pesu. Luonnollisesti sairaana ei pidä myöskään lähteä risteilemään. Risteilyä olivat testaamassa myös bloggaaja kolleegat Beach House Kitchenin Helin sekä Äiti yrittää Heidi perheineen

Lähdimme risteilylle lauantai iltana klo 17.30 ja Talllinan satamassa oltiin n. klo 21, jossa oltiin yön yli parkissa. Sviitin ikkunasta olikin kiva seurata rantaumista Tallinnaan ja kaupungin tuikkivia valoja. Aamulla klo 9 laiva lähtikin sitten takaisin kohti Helsinkiä, jonne se saapui klo 12. Aamulla ehtii näin ollen hyvin käydä syömässä vielä pidemmän kaavan mukaan aamupalan.

Karanteenivapaan risteilyn virallinen nimi on "Yön yli risteily Itämerellä Victorialla". Lähdöt ovat aina perjantai ja lauantai iltaisin Helsingistä ja paluu on seuraavana päivänä. Perjantain risteily starttaa klo 17 ja paluu on klo 14. Lauantain risteily on hieman lyhyempi ja siinä paluu on klo 12. Täytyy kyllä todeta, että olisi tuolla laivalla viihtynyt kyllä pidempäänkin ja yhtäkkiä oltiinkin jo takaisin Helsingissä. Risteilyllä saa kyllä kiva irtioton arjesta ja pääsee valmiiseen ruokapöytään syömään ja nauttimaan arjen pyörityksestä, joka meillä ainakin on sellaista hulabaloota, kun yksin pyörittää taloutta. 

Tällainen yön yli risteily Itämerellä voikin olla kiva pieni irtiotto arjesta tutulla pienellä porukalla tai vaikka oman rakkaan kera romanttiset treffit. Onhan risteilylle lähtö ja siellä olo kuitenkin aina kiva elämys kaiken ikäisille, vaikka ei nousisi maihin. Kiva käydä syömässä hyvin, shoppailla ja nauttia kauniista merimaisemista. Kyllähän ne aina kotiolot voittaa.

Auto mukaan laivalle


Meillä oli auto mukana laivalla, joten laivalle pääsy oli helppoa ja vaivatonta ja samalla pystyi välttämään ylimääräiset kontaktit terminaalissa muihin ihmisiin ja sai myös kätevästi suoraan ostokset autoon ilman, että niitä pitäisi retuuttaa mukana terminaalin läpi. Itselläni ei ole koskaan ollut autoa mukana risteilyllä, mutta jatkossa otan kyllä ehdottomasti auton mukaan. Niin paljon mukavampaa ja helpompaa eikä tarvitse etsiä satamassa sille parkkipaikkaa. Ostokset voi myös tilata etukäteen, jos haluaa välttää kokonaan itse kaupassa käymisen ja ostokset toimitetaan auton viereen. 

Matkusta mukavasti sviitissä


Laivana meillä oli Victoria I, joka olikin ihan uusi tuttavuus ja päästiin vielä matkustamaa sen erittäin mukavassa sviitissä. Oli kyllä todella luksusta ja arvatenkin lapset olivat aivan täpinöissään tai täytyyhän sitä itsekin myöntää, että olihan tuo todella upeaa kokeilla tuo laivan sviitissä yöpyminen ja oleilla siellä risteilytunnelmissa.

Meidän sviitti sijaitsi laivan keulassa kannella 9, josta oli kivat näkymät suoraan merelle. Sviitti oli tosi tilava kattaen erillisen makuuhuoneen parivuoteella sekä ns. olohuoneesta löytyi avattava vuodesohva sekä vielä toinen sohva. Sviitistä löytyy myös kaksi tv:tä ja oma minijääkaappi, jonka juomat kuuluivat sviitin hintaan. Jääkaapista oli pullollinen kuohuvaa, olutta sekä limuja ja vettä.


Laivan sviitti
Risteile hyvästä ruoasta nauttien


Yksi risteilyn kohdokohdista on tietysti nauttia hyvästä ruoasta pidemmän kaavan mukaan rauhallisesti ilman kiireitä mihinkään. Meidän valinta oli Grande Buffet, jossa lapsetkin saavat helposti valikoida omat ruokansa ja samalla voi nauttia kauniista merimaisemasta, joka avautui isoista ikkunoista. Ns. seisovasta pöydästä löytyy myös lasten oma buffet, jossa löytyvät mm. tutut ranskalaiset, nakit ja lihapullat. Buffan etuna on myös se, että juomat kuten olut, viini ja limut kuuluvat hintaan ja voi hakea lisää ja lisää ja taas kerran tuli syötyä liikaa, mutta niinhän se taitaa risteilylle kuulua. 

Grande Buffetin -ravintolan lämpimässä pöydässä oli tarjolla Bouce d´Odor kilpailun Suomen edustajan Mikko Kaukosen suunnittelmat herkulliset annoskokonaisuudet. Myös alkuruoka ja jälkkäripöytä olivat kattavat.

Mikäli buffet ei innosta, niin laivalla on myös Grill House -ravintola, josta saa á la carte annoksia ja jos halauta napata mukaan vaikka take awayta, niin Fast Food25 -ravintolasta sekä Coffee & Co -kahvilasta löytyy myös pientä syötävää, vaikka hytiin vietäväksi iltapalaksi. Mekin testasimme kiviuunipitsat, jotka napattiin hyttiin mukaan.
 
Aamupalan voi nauttia myös Grande Buffetissa tai Grill Housessa, jossa tarjoillaan erikoisaamiainen kuohuvan kera. Me testasimme erikoisaamiaisen, joka kuului sviitin hintaan. Näköjään tuli aamupala nautittua sen verran nopeasti, että jäi kokonaan ottamatta kuvat itse ruoista. 


Aktiviteettejä laivallaLaivalla on myös aktiviteettejä perheen pienimmille. Lasten leikkihuone oli myös auki, mutta pallomeri oli Koronan johdosta otettu pois käytöstä, mikä on tietysti ihan ymmärrettävää. 

Muumi vieraili laivassa useaan otteeseen, jota tulikin halattua monesti. Pienin halusi tietysti osallistua myös Muumi jumppaan. Isommat lapset intoutuivat puolestaan ajamaan autoa ja moottoripyörää ja olisivat viihtyneet siinä pitkäänkin.Laivalla on käytössä myös sauna sekä poreallas, jonne me ei valitettavasti ehditty pulahtamaan, vaikka olikin suunnitelmissa ja uikkarit mukana. Näytti kyllä aika houkuttelevalta.


Risteile turvallisesti


Laivalla oli panostettu hyvin turvalliseen ristelyyn. Käsidesiä oli hyvin saatavilla joka puolella ja pintoja puhdistettiin ahkerasti. Lisäksi ruokailun yhteydessä sai pidettyä turvavälit ja kädet piti desinfioida saapuessa ravintolaan. Myös ruokaottimia vaihdettiin usein ja halutessaan sai myös hanskat käteen.

Laivalla pystyi liikkumaan ja oleilemaan hyvin myös ilman ylimääräisiä kontakteja ja pysyttelemään omassa seurueessa.  Meillä oli lasten kanssa maskit käytössä laivalla liikkuessa, mutta oli kyllä sen verran hiljaista, että niitäkään ei välttämättä olisi tarvinnut. Meillä nuo maskit ovat olleet jo arkipäivää keväästä lukien ja olen käyttänyt maskia aina julkisissa paikoissa liikkuessani.Itse uskalsin lähteä matkaan luottavaisin mielin ja laivassa oli kyllä sen verran hiljaista, että pystyi välttämään kaikki ulkopuoliset lähikontaktit. Onhan tässä eriskummallisessa ajassa laivayhtiötkin todella tiukassa paikassa ja täytyy toivoa, että mahdollisimman pian päästäisiin elämään edes jonkinlaista normaalimpaa arkea.

1 kommentti:

  1. Voi miten ihania hyvänmielen kuvia & hieno reissu oli! Tykästyin kovasti tuohon Victoria-laivaan, todella siisti ja tilavat hytit. Lapset nauttivat myös täysillä, aina yhtä herkullinen tuo buffetpöytä -elämys!

    VastaaPoista