torstai 17. joulukuuta 2020

Ihana glögiaika - glögivinkit joululle 2020Ihana glögiaika on kuumimillaan ja mikäs sen parempaa kuin nauttia lasillinen lämmintä glögiä villasukat jalassa takkatulen loimussa. Toki vielä parempaa olisi, että sen saisi nauttia yhdessä ystävien kera, mutta ehkä ensi jouluna ollaan jo Korona selätetty ja voi taas kokoontua ystävien kanssa glögihetkille.

Tein Loimu 2020 glögin tiimoilta kaupallisen yhteistyön instan puolelle jokunen tovi sitten ja ajattelin vinkata kyseisestä glögistä tänne bloginkin puolelle. On nimittäin suosituksen arvoinen. 

Loimun valmistaa käsityönä 170 -vuotias vanha perheyritys Lignell & Piispanen Kuopion tehtaassa. Tämän vuoden pullo on tyylikkään kullan värinen, jota voi käyttää myöhemmin vaikka kynttilän jalkana.

Loimu 2020 on vuosikertaglögiä, joka on valmistettu käsityönä täyteläisestä punaviinistä ja pakkasen puremista punaposkisista karpaloista.Karpaloiden lisäksi Loimun makua täydentävät perinteiset joulumausteet: neilikka, kaneli, kardemumma ja ripaus inkivääriä. 

Tämä punaviinipohjainen Loimu 2020 vuosikertaglögi voitti muuten Helsingin Sanomien punaviinipohjaisten glögien testin ja sai täydet 5 tähteä, enkä yhtään ihmettele. Maku on kyllä ihan nappisuoritus. Maku ei ole ollenkaan niin tuhti, kuten jotkut punaviinipohjaiset glögit voivat olla, vaikka tässäkin on prosentteja 15. Myös moni ystävänikin on kehunut tämän Loimu vuosikertaglögin makua, joten voin kyllä suositella tätä glögiä lämpimästi! Loimu löytyy Alkon valikoimasta.


Tämä joulun uutuushittinä on myös roséglögi, jonka voi helposti keittää itse. Tarvitset vain roseeviiniä (itse käytin Woodie-roséta) ja kaupoissa on myynnissä valmiita glögimaustepusseja (esim. Santa Maria). Maustepussin sisältö laitetaan kuumennetun roseen joukkoon, lisätään tarvittaessa sokeria (n. 0,5 dl/oman maun mukaan) ja kattila otetaan pois levyltä. Mausteiden annetaan hautua kannen alla tunnin ja siivilöidään pois. Roseglögin voi nauttia sekä kylmänä että kuumana normaalin glögin tapaan. Glögilasin reunan voi halutessaan koristella sokerilla ja se tuokin juodessa kivasti makeutta glögille joka siemaisulla ja laseista tulee myös kivan näköiset.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti