maanantai 5. huhtikuuta 2021

Pääsiäinen 2021
Pääsiäinen rupeaa olemaan loppusuoralla ja äkkiähän tuo taas vierähti kuten koko maaliskuukin. Olipas oikein rentouttava sekä rauhallinen ja kiireetön pääsiäisaika. Tuli myös leivottua ja herkuteltua oikein urakalla. Elämän pieniä kohokohtia näin Korona aikana ja se tietysti myös näkyy kilojen kerääntymisenä, mutta en taida olla ainoa. Kyllähän tämä jatkuva kotoilu vaikuttaa vääjäämättä siihen, että kiloja tulee. Edellisissä postauksissa olikin muutama meidän pääsiäisen herkku. 

Pääsiäisen kukkina oli luonnollisesti narsissit ja valkoiset tulppaanit, jonne annoin ns. tulppaanihieronnan eli tulppaanit aukaistaan muutaman päivän ikäisinä auki ja niistä tuleekin ihan kuin eri kukkia. Ruukkunarsisseista askartelin pöydälle kukka-asetelman tipujen kera ja ostin elämäni ensimmäistä kertaa leikkonarsisseja. Vähän olin skeptinen, että mahtaakohan ne aueta ollenkaan, kun olivat niin nuppussia ostohetkellä, mutta vitsit miten kauniisti ne aukesivat. Lisäsin niiden joukkoon muutaman pajunkissan oksan ja vähän vihreää. Rairuohokin muistettiin tänä vuonna laittaa ajoissa kasvamaan ja oli jo vähän ylikasvanutta pääsiäisenä.

Pääsiäispyhien aikana ehdittiin käymään myös mökillä, jossa oli jo jäät lähteneet ja vähän jänskättiin, että mitenköhän meidän laituri oli pärjäillyt koko talven meressä. Jätettiin se ekaa kertaa mereen talvehtimaan, kun sen nosto ja lasku on aina aikamoinen urakka. Onneksi laituri odotteli mökin rannassa ihan kiltisti ja vielä ihan ehjänäkin.

Mites teillä on pääsiäisen vietto mennyt?
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti