lauantai 18. syyskuuta 2021

Uudistunut Tallink City hotelli ja Viron uudelleenitsenäistysmispäivän 30 -vuotisjuhla


Pressimatka/Yhteistyössä Tallink Silja, Viking Line, Eckerö Line, Visit Tallinn, Visit Estonia

Olipas ihana päästä pitkästä aikaa ihan ulkomaille asti muutama viikko sitten pressimatkan puitteissa, jossa päämääränä oli naapurimaa Viro. Eipä ole tullut käytyä yli vuoteen sielläkään tai noh siis yhtikäs missään. Lähinnä pisin matka on ollut mökin ja kaupunkikodin välin reissaaminen. 

Nyt kun itselläni on jo kaksi rokotetta, niin uskalsin lähteä reissuunkin turvallisin mielin. Alunperin reissun piti olla yhden yön reissu, mutta ex tempore päätinkin olla vielä extra yön. Nimittäin kyseisenä perjantaina vietettiin Viron uudelleenitsenäistymispäivän 30-vuotispäivää ja avautui vielä mahdollisuus päästä Tallinnan Laululavalle järjestettävään konsertiin juhlimaan kyseistä hienoa päivää. Viro julistautui uudelleen itsenäiseksi Moskovan vallankaappausyrityksen aikana 20. elokuuta 1991. Nykyään päivä on Viron juhlapäivä ja tunnetaan nimellä uudelleenitsenäistymispäivä.

Day 1

Matka alkoi Helsingistä Eckerö Linellä kohti Tallinnaa. Matkalla kuultiin Eckerö Linen, Tallink Siljan ja Viking Linen kuulumiset ja nähtiin kuviakin jo tulevista hienoista laivoista. Moni varmaan odottaakin jo innolla niiden tuloa.

Uudistunut Tallink City hotelli

Yövyimme Tallinnassa täysin uudistetussa Tallink City hotellissa, joka sijaitsee aivan paraatipaikalla heti Viru -keskuksen vieressä. Uudistettu hotelli aukesi asiakaille kesäkuussa 2021 ja remontti osuikin sopivasti Koronan aikoihin, jolloin muutoinkin hotellirintamalla oli todella hiljaista. Huoneita uudistettussa Tallink City hotellissa on yhteensä 324 kpl ja 10. kerroksesta löytyy myös saunallinen sviitti. Täytyy sanoa, että oli kyllä erittäin onnistunut freesaus ja lapsiperheetkin on huomioitu ihanasti mm. lasten omalla sviitillä ja temmellysalueella.

 Itselläni oli käytössä 35 m²:n De luxe -huone, joka oli todella tilava ja erittäin tyylikäs. Huoneesta löytyi myös vuodesohva, kaksi nojatuolia ja todella tilava kylpyhuone isolla ammeella.  Erityismaininta täytyy antaa vielä huoneen sängylle, joka oli todella mukava ja tyynytkin olivat kerrankin oikean korkuisia eikä tarvinnut herätä aamulla niska kipeänä.

Uudistettussa Tallink City hotellissa on  myös tyylikäs rentoutumisalue, joka on tarkoitettu yli 18-vuotialle. Rentoutumisalueelta löytyy kuuma/kylmä jalkakylpyallas sekä mm. kolme eri saunaa. Rentotumisalueen käyttö sisältyy De luxe -huoneen hintaan.


Lapsetkin on huomioitu hienosti hotellin uudistuksessa.
 Lapsille löytyy myös aivan ihastuttava oma sviitti, jossa toki on myös aikuisille oma huone. Tässä huoneessa riittää kyllä lapsille vähäksi aikaa puuhaa ja mikä parasta, aikuiset saavat hetkeksi hengähtää omalla puolellaan. Kuten moni lapsiperhe tietääkin, lasten kanssa reissaaminen voi olla välillä aika hermoja koettelevaa tai siis ainakin meillä ja välillä kaipaa kyllä myös omaa rauhaa.

Tallink City hotellin 10.kerroksen saunallinen sviitti

Pääsimme testaamaan myös Tallink City hotellin City Grill House -ravintolan, jonne saimme mukaan myös arvovaltaisia vieraita. Nimittäin mukana oli myös Viron Suomen suurlähettiläs ja lehdistöneuvos kunnioittamassa Visit Tallinn Mall Ojan elääkkeelle siirtymistä.Tallinnan Laululava ja uusi vierailijakeskus

Ensimmäisenä ns. vierailukohteena meillä oli tutustuminen uuteen Tallinnan laululavalle rakennettuun vierailijakeskukseen, joka esittelee interaktiivisesti virolaisten identiteetin lähteen; kuoromusiikin ja laulujuhlien historiaa sekä Viron uudelleen itsenäistymisen tarinaa. 


Meidät päästettiin piipahtamaan myös Laululavan stagelle ja olihan tuo hetki myös ikuistettava kameraan. Eipä taida muutoin sinne ollakaan paljon asiaa, vaan enemmänkin oma paikka on tuolla katsomon puolella.Ravintola-brasserie Riviera Palais

Lounasaikaan suuntasimme kohti Maarjamäen linnaa ja nautimme erittäin maittavan lounaan ravintola-brasserie Riviera Palaisissa, jossa saman katon alla toimii Viron historiallinen museo. Jo 1930-luvulla Maarjamäen linnassa oli yksi Tallinnan eleganteimmista ravintoloista Riviera Palais. Täällä oli kyllä puitteet kohdillaan ja erittäin viihtyisä tunnelma.


Kotikonsertti

Lounaan jälkeen suuntasimme vierailulle ja kotikonserttiin Liisa Ojaveerin kulttuurikotiin, joka on toiminut saman suvun kotina vuodesta 1939. Liisa on työskennellyt mm. Eesti Instituutissa, Viron presidentin kansliassa ja toiminut Helsingin Viron suurlähetystössä kulttuurineuvoksena. Olipa kiva päästä tutustumaan ihan paikallisen asukkaan kotiin ja kuulla myös hänen tarinansa.

Day 2

Aamu alkoi maittavalla aamupalalla Tallink City hotellissa ja juhlistamalla Viron uudelleenitsenäistymispäivän 30 -vuotispäivää. Itse olin ainakin tyytyväinen hotellin aamupalaan ja mikään ruoista ei ollut loppu, kuten monesti voi hotellin aamupalalla olla. Itselleni on myös tärkeää, että aamupalalla saa haudutettua vihreää teetä ja täältä sitä löytyi. Pussiteet saavat ainakin minulta heti miinuspisteitä ja pienellä vaivalla saa myös asiakkaan pidettyä tyytyväisenä.


Viron Taideteollisuus- ja Designmuseo

Aamupalan jälkeen suuntana oli Viron Taideteollisuus- ja Designmuseo, jossa tutustuttiin virolaiseen design-näyttelyyn. Ennen kierrosta nautimme vielä samppanjat Viron uudelleenitsenäistymispäivän kunniaksi. 


Näyttelyn jälkeen suutasimme tekstiilityöpajaan, jossa kukin sai valmistaa matkamuistoksi oman kangaskassin spontaprint- tekniikalla. Ideana oli, että kukin leikkaa ensin sopivan sapluunan työntekoa varten ja sitten kangasväreillä tuputellaan väri haluttuihin kohtiin. Työpajan vetäjänä toimi designeri ja muotisuunnittelija Anu Samarüütel-Long.Tällaisen kassin itse sitten sain aikaiseksi meidän askartelutuokiossa. Olipas hauska nähdä, että kaikki lähtivät innoissan (miehet mukaanlukien) toteuttamaan omaa taiteellista luomustaan.

Patarei

Yksin reissun mielenkiintoisimmasta vierailukohteista oli Patarein entiseen vankila-alueeseen tutustuminen ja samalla kuultiin Patarein merilinnoituksen tulevaisuussuunnitelmia. Kaiken pitäisi olla valmista v 2026. Huh, sanon vaan! Hommaa on aivan hirveästi ja paikat ovat erittäin huonossa kunnossa, joten mielenkiinnolla seuraan ison projektin etenemistä. 

Täytyy kyllä todeta, että eipä ole olleet kovikaan häävit oltavat näillä vangeilla tuolla Patareissa, jos vertaa esim. Suomen Kakolan vankilaan, jossa tuli joskus oikiksen opintojen aikana vierailtua, silloin kuin siellä oli vielä ihan vankilatoimintaa. Pahimmillaan pienissä selleissä on voinut olla yhtäaikaa jopa 60 vankia.


Tältä huikeat tulevaisuuden suunnitelmat Paterein osalta näyttävät. Tulossa mm. hotelli ja toimistotiloja ja kaiken olisi tarkoitus olla valmista vuonna 2026.

Iglupark

Patarein jälkeen matka jatkui Noblessnerissa sijaitsevaan Igluparkiin, joka koostuu viidestä saunasta, neljästä toimistotilasta ja kymmenestä majoitusiglusta, joita voi vuokrata. Ehdimme myös nauttimaan maittavan pikniklounaan Igluparkissa meren rannalla.


Tässä vaiheessa virallinen pressimatka sitten päättyikin ja ns. omamatka alkoi ja illalla olikin vuorossa Tallinnan Laululavalla oleva Viron uudelleenitsenäistymispäivän 30 v juhlapäivän konsertti, jonne otettiin 10.000 ihmistä. Alueelle mahtuu 100.000 ihmistä, mutta nyt Koronan takia aluelle otettiin vain huomattavasti pienempi määrä. Sisään päästäkseen jokaisen tulijan piti esittää koronatodistus kahden rokotteen osalta. Mikäli tällaista koronapassia ei löytynyt, portilla oli mahdollista tehdä myös pikatesti ja negatiivisen tuloksen turvin pääsi sisään.


Day 3

Kolmannen päivän ohjelmana olikin sitten rentoa oleilua ja piipahdus myös Tallinnan vanhassa kaupungissa. Joka kertainen kukkapuskakin piti hakea Vanhan kaupungin porteilla olevista kukkakojuista.


Nolesserissa sijaitsevassa Shishin sisustusliikkeessä piti myös käydä pistäytymässä. 


Matka takaisin kotiin taittuikin sitten Tallinkin Starilla, joka lähti ihanan väljästä ja uudenkarheasta D-terminaalista. Matka taittui kätevästi business loungessa, jossa oli omaksi yllätykseksi ihan kunnon seisova buffatarjoilu sisältäen laajan valikoiman myös alkoholipitoisia juomia. Olipas ihana seilata kotiin vielä hyvän ruoan saattelema kivan pienen miniloman kera. Maahantulokin sujui vaivattomasti, koska olin täyttänyt Finentryn hyvissä ajoin etukäteen ja printannut rokotepassin mukaani, joten niitä näyttämällä maahantulo onnistui vaivattomasti. Toivottavasti saadaan maailma taas pian auki ja päästäisiin elämään suht normaalia elämää.5 kommenttia:

 1. Oli mukava, informatiivinen ja erittäin mieleenpainuva matka. Ja Kiitos seurasta!

  Tässä löytyvät ne samat kuvat vähän eri näkövinkkelistä: https://viaperasperaadastra.com/2021/08/23/uutuuttaan-hohtava-tallink-city-hotel/

  VastaaPoista
 2. Oi mikä vinkkipaketti, aina oppii uutta Tallinnasta ja tuo hotelli oli kyllä tyylikäs!

  VastaaPoista
 3. Olitpa kerännyt laajan paketin, aikamoinen työkin ☺️ Tallink-hotelli on hieno ja sen sijainti on aivan täydellinen sataman läheisyydessä. Ja miten upea on tuo Riviera Palais-ravintola. Harvoin pääsee tutustumaan yksityishenkilön kotiin ja intiimiin konserttiin. Varmasti oli hieno matka!

  VastaaPoista
 4. Oih, nämä Tallinnan reissukuvat saavat kaipaamaan taas reissuun...
  ♥️♥️

  VastaaPoista
 5. Onpas teillä ollut kaiken kattava reissu! Tuo uudistettu Tallink Spa on kyllä hieno ja tykkäsin itse siitä kovasti:)

  VastaaPoista