sunnuntai 6. helmikuuta 2022

Vaahtokarkkimuffinssit - Rocky Road muffinssit


Kaapin perukoilta löytyi minivaahtokarkkipussin jämät ja kohta vanhaksi menevää taloussuklaata, joten eihän niitä kannata hukkaan heittää, joten mietin, että niistähän voisi leipoa vaikka vaahtokarkkimuffinsseja tai näitähän voi kutsua myös Rocky Road muffinsseksi, koska ainekset viittaavat myös siihen suuntaan. Löytyy vaahtokarkkeja, pähkinöitä ja suklaata eli mitä rocky roadissakin, mutta tässä ne ovat vaan muffinssien muodossa. Mitään ohjetta ei tietysti ennestään löytänyt ja yritin googlailla netin syövereistä sopivaa ohjetta ihan englanninkielisiltä sivuilta lähtien ja joitakin ohjeita löysinkin, mutta muuntelin niitä sitten vielä itse vähän ja postauksen lopussa ohje teidänkin iloksi. 

Vaahtokarkkeja käyttäessä kannattaa muistaa, että kaikki nuo muffinssin sisälle menevät vaahtokarkit häviävät kuin tuhka tuuleen eli sulavat sinne jäljettömiin eli niitä ei kannata sieltä enää etsiä paistamisen jälkeen. Ainoa minne saa vaahtokarkit jäämään on muffinssien pinta ja itse halusin paistaa muffinsseja sen verran, että niihinkin tuli vähän väriä. Toki nämä eivät ole ulkonäöllisesti mitään kaunokaisia, mutta maku on sitäkin parempi ja nämä hävisivät alta aikayksikön. Näitä täytyy kyllä tehdä toistamiseenkin.

Vaahtokarkkimuffinssit (16-18 kpl)

4 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta (itse käytin puolet raakakaaota ja puolet kaakaojauhetta)
2 tl leivinjauhetta
1/3 tl suolaa
2 munaa 
1,5 dl sokeria
3/4 dl fariinisokeria
1,5 tl vaniljasokeria
2 dl maitoa
75 g voita sulatettuna
1 dl cashewpähkinöitä karkeaksi rouhittuna tai mantelirouhetta
1 dl rouhittua taloussuklaata/tummaa suklaata
1 dl minivaahtokarkkeja

Lisäksi pintaan vielä minivaahtokarkkeja ennen paistamista.

Vatkaa muna ja sokerit vaahdoksi. Sulata voi ja lisää siihen maito. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita varovasti vuorotellen voi-maitoseoksen kanssa taikinaan. Sekoita joukkoon lopuksi vielä rouhitut pähkinät/mantelit, suklaa ja minivaahtokarkit. Annostele muffinssivuokiin siten, että niihin tulee hieman alle 3/4 taikinaa. Laita päälle vielä minivaahtokarkkeja ja paista 175 asteessa n. 25-30 min. 

Leipomisen iloa!
1 kommentti: