sunnuntai 1. toukokuuta 2022

Mökin uudistus: uudet Fanni K matot ja avotakan purku

Olen laitellut meidän mökkiä vähän uuteen uskoon syksyn ja kevään aikana ja syksyllä aloitettiin urakka vanhan punatiilisen avotakan purulla (kuva lopussa) ja sen tilalle tuli pieni takka, josta näkee kivasti tulen lasin läpi ja iso tiilikasamöhkäle sai purkutuomion, vaikka olikin isäni omin kätösin joskus rakentama ja siinä mielessä rakas, mutta kun oli vaan pieneen mökkiin aivan liian tilaa vievä. Vähän on muuten viimeistely vielä kesken, kun pitäisi siirtää ainakin nuo taulut oikealle paikalle, kun ottavat vähän silmään tuolla vanhalla asettelulla, kun sohva siirtyi nyt seinään päin ja telkkarille pitäisi keksiä joku paikka.

Olen jo pitkään miettinyt myös uusia mattoja mökille ja halusin niiden olevan luonnonmateriaalia ja suht neutraalit sekä kuvioltaan että materiaaliltaan. Löysinkin aivan ihanat matot Fanni K:n mallistosta. Nämä luonnonläheiset Fanni K Notko matot ovat helppohoitoista hamppua ja ovat molemmilta puolita samanlaiset eli matto on helppo kääntää ja ottaa taas puhdas puoli esille. Mattoa koristaa myös kivat hamppuhapsut. 

Fanni K Notko mattoa löytyy kolmessa eri koossa (60x90, 140x200 ja 160x230 cm). Nuo meidän matot ovat 160x230 cm ja ovat juurikin oikean kokoiset ja sopii hyvin myös ruokapöydän alle. Jos matto kiinnostaa, niin tästä pääset suoraan Fanni K:n sivustolle klik.

Nämä matot ovat ihanan paksut (n. 1 cm) ja juuri täydelliset meidän mökille. Niissä ei lika myöskään näy heti. Nimittäin lapsukaiset usein tuppaavat tulemaan kengät jalassa sisälle hakemaan vain pikaisesti jotain ja taas matka jatkuu takaisin ulos ja eipä siinä paljon kenkiä ehdi riisumaan. Hamppu on myös siitä kiva materiaali, että se on ympäristöystävällinen ja kestävä valinta, sillä se on biologissti hajoava ja uusituva materiaali.

Meidän mökki on sen verran pieni, että halusin tilaan samanlaiset matot sekä sohvan että ruokapöydän alle. Näin sisustus pysyy yhtenäisenä ja seesteisenä.
Tällaisesta lähtötilanteesta lähdettiin syksyllä. Olen pitkään miettinyt tuon takan purkua, koska se vie ihan hirmuisesti tilaa pienessä mökissä ja avotakkaa ei oltu käytetty yli kymmeneen vuoteen. Lisäksi sohvan joutui laittamaan aiemmin  osittain ikkunan eteen. Lämmitystehokaan tuollaisella avotakalla ei juurikaan ole ja takkasydämen asentaminenkaan ei oikein innostanut, koska halusin sisälle juurikin lisää tilaa, joten niimpä avotakka sai purkutuomion. Itse olen ainakin ollut tyytyväinen muutokseen ja näillä uusilla matoilla sai vielä kivan viimeistellyn silauksen pienen mökin sisustukseen.


Mitäs tykkäätte uudistuksesta?


4 kommenttia:

 1. Upea muutos! Miten ratkaisitte lattian tekemisen entisen takan kohdalta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Siihen aukkoon metsästin muun lattian sävymaailmaan sopivat laatat ja alusta tasoitettiin ensin betonilla, johon tosiaan laatat päälle.

   Poista
 2. Heissan!
  Olen blogiasi ihastellut ja sisustys tyyliäsi.
  Ihanan rentoa ja tunnelmallisen romanttista...tykkään!
  Kauniita kuvia!
  Jätän tänne tassun jälkeni ja liityn seuraajaksesi.
  Aurinkoa toukokuuhusi ja mukavia keväisiä puuhasteluja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Oi kuinka kiva ja kiitos! Mukavaa, että jäät seuraamaan.

   Poista