sunnuntai 15. toukokuuta 2022

Tallinnaan Pohjolan Matkan kyydissä


*Yhteistyössä Pohjolan Matka*

Olipas ihana miniloma Tallinnassa ystävien kera. Sain ottaa matkalle muutaman ystävän ja saatiinkin kasaan kiva poppoo. Tosin ihan viime metreillä ystäväni sairastui, mutta sain hänen tilalle pikavaroituksella toisen ystäväni ja päästiin matkalle. 

Meidän kivan Tallinnan matkan mahdollisti Pohjolan Matka, joka on suuri kotimainen matkatalo, joka toimii sekä linjaliikenteessä että tilausajo- matkapalveluissa. Heillä on monipuolinen oma matkatuotanto tarjoten liittymäkuljetuksellisia risteily-, risteily+hotelli- ja hotellimatkoja Baltiaan useilla lähdöillä viikoittain. Mukaan pääsee kymmeniltä paikkakunnilta eri puolelta Suomea. Pohjolan Matkan erikoisalaa ovat myös räätälöidyt ryhmämatkat ns. avaimet käteen periaatteella. Mikäs sen kätevämpää kuin ns. saman katon alta saat ostettua kaikki tarvittavat reissua varten ja vielä kuljetuksen perille asti. Sen helpommaksi ei voi enää matkanteko mennä.


Hyppäsimme Silja Europan kyytiin Helsingin Länsiterminaalista ke iltana klo 18.30. Laivamatkalla nautimme buffet illallisen pitkän kaavan mukaan ja yö vierähti laivalla. Jokaisella oli oma hytti käytössä, joten ei tullut aamulla vessan ruuhkaakaan, vaan kukin sai rauhassa tehdä aamutoimet omassa rauhassa.
Illallisen jälkeen ehdittiin käymään vielä ihastelemassa laivan kannella auringon laskua.


Aamupalan jälkeen hypättiinkin sitten Tallinnassa maihin, jossa meitä oli kyyti odottamassa ja suunnattiin hiljattain upeasti remontoituun Tallink City hotelliin. Hotelli sijaitsee loistavalla paikalla aivan Viru-keskuksen vieressä.

Meillä oli käytössä 35 m² De luxe -huoneet, josta löytyy myös vuodesohva, kaksi nojatuolia ja todella tilava kylpyhuone isolla ammeella, jos haluaa vaikka nauttia rentouttavasta kylvystä.  Erityismaininta täytyy antaa vielä huoneen sängylle, joka oli todella mukavan pehmeä.

Huoneita uudistettussa Tallink City hotellissa on yhteensä 324 kpl ja 10. kerroksesta löytyy myös saunallinen sviitti. Täytyy sanoa, että remontti on kyllä erittäin onnistunut ja lapsiperheetkin on huomioitu ihanasti mm. lasten omalla sviitillä ja temmellysalueella.

Hotellin alakerrasta löytyy myös K-18 rentoutumisalue, joka kuuluu De luxe -huoneen hintaan. Sen voi ostaa myös lisämaksusta, mikäli majoittuu perustason huoneeseen. Rentoutumisalueella on monia erilaisia saunoja ja jaloille kylmä-kuuma -allas. Huoneiden saannin jälkeen suuntama meillä oli Fotografiska, jossa onkin pitänyt monen monta kertaa vierailla, mutta aina on tullut jotain esteitä reissulle ja nyt vasta pääsin tutustumaan sinne. Oli kyllä erittäin mielenkiintoisia näyttelyitä. 

Meillä oli käytössä Tallinnassa ollessamme Tallink Cardit, jolla pystyy matkustamaan kätevästi julkisessa liikenteessä ja kortilla pääsee myös n. 50 eri museoon. Nykyään Tallinnan julkisessa liikenteessä ei käy enää käteinen.Lounaan nautimme trendikkäässä kasvisravintola Ülossa Balti Jaama torin vieressä Telliskivessä, jonka valikoimasta löytyy annoksia myös lihan ja kalan ystäville.Lounaan jälkeen suuntasimmekin sitten raitiovaunulla Paksu Margharetaan ja siellä sijatsevaan Viron merimuseoon. Vetonaulana on heti sisääntullessa vastaantuleva keskiaikainen hylky ja komea laivojen pienoismallikokoelma. Ja voihan vitsit miten upeat maisemat sieltä terassilta olikaan niin merelle kuin kaupunkiin päin. Harmi, että terassi ei ollut vielä siten auki, että sinne olisi voinut jäädä nauttimaan lasilliset, mutta on kyllä avautumassa kesällä.Paksun Margharetan jälkeen meillä olikin sitten hieman vapaata ja suunnatiin Shishin sisustusmyymälään Noblessneriin ja sieltä ehdittiin sitten vielä kivasti Tallink City hotellissa sijaitsevaan City Grill Houseen dinnerille. Oli kyllä erittäin maittava kattaus ja erityismaininta täytyy antaa jälkiruokana nautitulle brownielle, joka oli niin kauniisti koristeltu kukin ja tuorein marjoin. Kyllä sen jälkeen uni maittoinkin hyvin ja aamupalan jälkeen ehdittiin tekemään vielä hotellikierros ja shoppaillakin uudehkon D-terminaalin vieressä sijaitsevassa Nautica kauppakeskuksessa ennen laivan lähtöä kohti Suomea. Olipa kiva vielä istahtaa Silja Europan lounasbuffaan ja muistella kivaa risteilyä ja käydä hankkimassa viimeiset ostokset laivan tax freessä.


Vinkkinä, että tätä City Grill Housen talon viiniä saa myös Tallink Siljan tax freestä. Meidän seurue ainakin tykästyi siihen ja kotoakin löytyy tuota monta pulloa.Tallinnan reissulta pitää tietysti aina käydä hakemassa myös Vanhan kaupungin porteilta kukkakojuista kukkia kotiin. On ollut jokakertainen perinne ja tämäkään kerta ei ollut poikkeus.


 
Meidän ihana poppoo. Vasemmalla Tuire Kuulasta ja Kepeää blogista, minä Kristallinhohdosta sekä oikealla Sutkautuksia blogin Taru ja hänen ystävänsä Kati.

Kiitos Pohjolan Matka, Tallink Silja, Tallink City hotelli sekä Visit Tallinna ihanasta elämyksestä!


3 kommenttia:

  1. Tallinnassa olisi kyllä mukava päästä käymään kun en ole koskaan käynyt ja itse laivareissustakin on jo pitkästi yli 20 vuotta aikaa ( kuulostaa varmaankin tylsältä arjelta )

    VastaaPoista
  2. Olipa ihana reissu, Tallinnasta löytyy aina jotain uutta 💖 kiitos myös ihanasta seurasta;

    VastaaPoista
  3. Kauniit kuvat Tallinnan reissulta :) - hyvää kesää Sinulle !

    VastaaPoista