torstai 24. marraskuuta 2022

Hifu kokemuksia - veitsetön ja tehokas kasvojenkohotus

Kristallinhohtoa Krista

*Yhteistyössä Medistepin kanssa/hoito saatu*

Mikä Hifu on? 


Hifu (High -intensty focused ultrasound) on tehokas kasvojenkohotus ilman leikkausta eli ns. veitsetöntä kirurgiaa, jota pääsin ilokseni kokeilemaan muutamia viikkoja sitten.  Hoito sopii erityisesti henkilöille, jotka toivovat lisää kiinteyttä kasvoilleen ja ikää on yli 30 vuotta. Hoidon vaikutukset alkavat näkymään parhaiten muutamien viikkojen ehkä jopa muutaman kuukaisien päästä eli on erittäin pitkävaikutteinen ja sitä onkin sanottu markkinoiden tehoikkaimmaksi veitsettömäksi kasvojenkohotukseksi.

Itse kannatan enemmänkin luonnollista ja lähes huomaamatonta kasvojenkohotusta eli lähinnä sellaista freesimpää ilmettä ilman mitään pitkiä toipumisaikoja tai kirurgin veistä ja neulakammoisena kaikki pistoshoidotkin tuntuvat vähän etäisiltä. Nykyään näkee valitettavan usein yliampuvia kasvojenkohotuksia ja varsinkin pistoshoitoja nuorilla, joilla ei ole vielä mitään tarvetta sellaisiin toimenpiteisiin. Hifussa tällaisesta ei ole vaaraa, vaan lopputulos on luonnollinen ja siinä stimuloidaan omaa kollageenin tuotantoa.

Miten tämä Hifu sitten oikeastaan tekee?


Hifu- laitteen ultraäänienergia vaikuttaa ihonalaiskudokseen ja lihasten väliin ja stimuloi kollageenin tuotantoa, joka kiinteyttää ihoa luonnollisesti ja rypyt sekä juonteet tasoittuvat. Vanhenemisen ikävä puoli on, että juurikin tuon kollageenin tuotanto hiipuu ja se vanhentaa ihoa.

Hoitotulokset alkavat näkyä ihmisestä riippuen parista viikosta eteenpäin ja tulos voi tekeytyä jopa kuukausia.  

Sattuuko hoito?


Itselleni ei oltu koskaan tehty mitään vastaavia hoitoja, joten jänskätti aikamoisesti ennen hoitoon menoa ja tätä jännitystä ei yhtään lievittänyt se, että olin kuullut Hifun kivuliaisuudesta kauhutarinoita, mutta onneksi ne pelot olivat turhia. Oma hoitoni tehtiin Medistepillä Katajanokalla, jolla on käytössä edistyksellinen 5D Hifu-laite (laitteella voi käsitellä myös emättimen ongelmia), joka on tehokkaampi ja mahdollistaa kivuttomamman kokemuksen. 

Ihana Medistepin omistaja Renata, joka teki minulle myös hoidot, kertoi että tarvittaessa iholle voidaan laittaa myös puudutevoide, jos on hyvin kipuherkkä. Näin ollen päädyin ottamaan sen varmuuden vuoksi ennen hoidon aloitusta. Loppujen lopuksi Hifu-hoito oli lähes kivuton ja luulenpa, että puudutevoidetta ei olisi kyllä välttämättä edes tarvittu. Vain muutaman kerran tunsin pienen kuumottavan pistosmaisen tunteen ihollani ja ainoa kohta mikä itselleäni oli tosi herkkä, oli otsa ja sen tiesin jo oikestaan etukäteen. Ilmeisesti siinä pinnassa kulkee joku hermo, joka ei oikein tykkää, että siihen tehdään mitään hoitoja, joten jätettiin se suosiolla käsittelemättä. 

Toinen, mikä voi aiheuttaa hoidon aikana vähän tuntemuksia, on amalgaamipaikat, jotka voivat tehdä pientä vihlontaa, mutta siihenkin auttaa kielen laittaminen hampaiden väliin. Itselläni on yksi amalgaamipaikka suussa ja en kyllä tuntenut mitään erityisiä tuntemuksia sen johdosta. Hifun jälkeen minulle tehtiin vielä ns. kuivamikroneulaus, joka edesauttaa myös ihon uusiutumista. Toki se ei ole välttämätöntä, mutta minun hoitooni se räätälöitiin. Sekään ei ollut ollenkaan paha ja oli nopeasti ohi.


Ihon rauhoittaminen hoidon jälkeen Cryo -kylmähoidolla


Koko hoitokokonaisuus viimeisteltiin vielä rauhoittavalla Cryo-kylmähoidolla, jonka hoitopäässä on -15 astetta. Cryo sopii myös loistavasti yksittäiseksi hoidoksi ns. pikakaunistukseen, jossa on esim. jotain tärkeitä juhlia tulossa, koska sen vaikutukset näkyvät heti ja juonteet ns. täyttyvät ja iho näyttää tasaisemmalta ja heleämmältä heti peiliin katsottaessa.


Toipumisaika


Hifu on siitä mukava toimenpide, että kirugin veistä ei tarvita eikä hoidon jälkeen ole minkäänlaisia toipumisaikoja. Ihoni ei punoittanut eikä ollut turvoksissa ja varmasti toki tuo lopuksi tehty Cryo- hoito rauhoitti ihon myös kivasti. Ainoat tuntemukset oikeastaan hoidon jälkeen olivat ihon kosketusarkuus poskipäillä, mutta nekin menivät parin päivän jälkeen ohi. Eli periaatteessa tämän hoidon voi käydä ottamassa vaikka lounastunnilla, jos niikseen tulee.

Kuinka kauan lopputulos kestää ja kuinka monta hoitokertaa tarvitaan?


Moni lukija varmaan nyt miettii, että kuinka kauan tulokset sitten kestävät ja tarvitaanko monta hoitokertaa. Hifu on siitä mahtava kasvojenkohotus, että  hoitotulokset voivat pysyä jopa vuoden eikä vaadi mitään sarjahoitoja tehotakseen, vaan yleensä yksi kerta riittää. Toki jos ikää on paljon ja ihon kunnosta riippuen, niin toinen hoito voidaan tehdä kuukauden päästä. 

Toki ylläpitohoitoja tarvitaan jatkossa eli mikään ihmelääke tuo ei ole vanhemiseen ja ihon veltostumiseen. Itse ajattelin jatkossa ylläpitää hoitoa n. kerran vuodessa, jotta saa tuon hiipuvan kollageenin tuotannon edes pidettyä jossain toiminnassa ja yrittäessä taistella vanhenemistä ja maan vetovoimaa vastaan, joka tuntuu näin vanhemmiten vaan voimistuvan ja voimistuvan. 

Itse olen ollut ainakin tyytyväinen lopputulokseen. Tuntuu, että kasvojen ikävät hamsteripussit ovat kevenneet ja ilme ei ole enää niin roikkuva ja iho on kiinteämpi nyt kun hoidosta on muutamia viikkoja.

Missä hoitoni tehtiin?


Yllä mainitut toimenpiteet tehtiin Helsingin Katajanokalla sijaitsevassa Medistepissä ja hoitoni teki hoitolan omistaja Renata Vuorijärvi, joka tuo maahan myös Meditechin laitteita, joilla hoidot tehdään. Jos innostut kanssa tästä toimenpiteestä, niin kurkkaa tästä Medistepin sivustolle.

Kiitos mahtavasta hoidosta! Kiva jäädä seurailemaan miten hoito vaikuttaa pidemmällä ajanjaksolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti