sunnuntai 6. marraskuuta 2022

Haikon Kartanon ihana kartanohotelli


Olipas ilo saada kutsu yöpymään legendaariseen Haikon Kartanoon Porvooseen,  jossa kyllä sielu lepää kauniissa kartanopuiston maisemissa meren äärellä kylpylästä ja hyvästä ruoasta nauttien. En kyllä yhtään ihmettele, että Haikon kartano on tituleerattu Suomen kauneimmaksi kartanoksi. Monesti siellä on tullut käytyäkin ruokailun merkeissä, mutta yöpyminen oli vielä kokeilematta, mutta sekin tuli nyt korjattua. 

Haikolla on mielenkiintoinen historia ja nykyinen vaaleansininen upea päärakennus vuodelta 1913 on professori Armas Lindgrenin piirtämä. Vuonna 1966 Haikon Kartano aukesi hotellina ja oli Suomen enimmäinen kartanohotelli. Hotelli koostuu nykyään kahdesta eri hotellirakennuksesta, joissa molemmissa on oma vastaanotto.  Kartanohotellin huoneiden sisustuksessa on historiallista eleganssi ja kartanoromantiikkaa. Me yövyimme kartanorakennuksessa ja saimme ylimmän kerroksen ison parvekkeellisen huoneen suoralla näköalalla merelle. Huoneessa odotti vielä hotellin ihanan tervehdys kuohuvan, Brundbergin kohvehtien ja raparperimehun kera.


Kartanohotellin puolelta löytyy 24 huonetta, jotka ovat kukin yksilöllisesti sisustettu. Meillä oli Kartanohotellin upea Imperial huone, jossa oli iso parisänky sekä sohva, josta saa pedattua myös varavuoteen. Huoneeseen kuului myös iso kylpyhuone suihkulla ja ammeella. Huoneesta löytyi myös kylpytakit sekä aamutossut kylpylää varten. Majoitukseen kuuluu myös aina sisäänpääsy spahan sekä aamupala.

Aamupala tarjoillaan Kartanohotellin juhlasalissa, jossa voi nauttia myös illallista. Kartanon puolella majoittuville on oma erillinen huoneensa, jossa voi syödä aamupalansa rauhassa ja siellä oli tarjolla myös Porvoossa sijaitsevan Brundbergin tehtaan suukkoja ja oma pieni jälkkäripöytä. Aamupalaan kuuluu myös lasillinen kuohuvaa ja me otimme alkoholittoman version, niin lapsetkin saivat skoolata omalla lasillaan.


Haikon Kartanossa pitää luonnollisesti käydä nauttimassa myös spa-osastosta, joka sijaitsee erillisessä rakennuksessa eli kylpylähotellin puolella. Kylpylässä on ikäraja klo 18 jälkeen, mutta ennen klo 18 ovat myös alle 12-vuotiaat lapset tervetulleita, joten ehdittiin hyvin käymään nauttimassa kylpylän antimista ennen tuota. Saunavaihtoehtoja löytyy perinteisen saunan lisäksi infrapuna- sekä höyrysauna. Spassa on myös kylmävesiallas, jossa uskaltauduin myös käymään sekä pari poreallasta sekä varsinainen isompi allas pulikoimiseen.

Haikon Kartanon kylpylä

Oli kyllä ihana pieni staycation ihanan historiallisissa maisemissa. Arki kun on aina yhtä suorittamista ja ruuhkavuosien keskellä elämistä, joten tällaisia pieniä irtiottoja arjesta tarvitaan kyllä aina. Voin kyllä lämpimästä suositella Haikon Kartanoa ja minkä ihanan romanttisen viikonlopun tuolla voisikaan viettää eli vink vink joululahjamielessä vaikka omalle puolisolle näin joulun kohta kolkutellessa ovella.

Kiitos Haikon Kartano kutsusta!
2 kommenttia:

  1. Oi, miten upean näköistä! Kaunis sisustus ja upea rakennus. Kylpylä suorastaan kutsuu rentoutumaan. Hieno kartanohotelli esittely!

    VastaaPoista
  2. Tämä näyttää todella hienolta! Me ei olla tuolla sisällä edes käyty, mutta ympäristöön kävimme joskus tutustumassa. Mietimme, että joskus pitäisi lähteä käymään tutustumassa kartanoon kylpylöineen ihan kunnolla.

    VastaaPoista