sunnuntai 12. maaliskuuta 2023

Gran Canarian matkavinkit - Puerto de Mogan

Gran Canaria Puerto de Mogan

Gran Canarian matkavinkit postaussarjani jatkuu Puerto de Moganin esittelyllä. Gran Canarian postaussarjan ensimmäisen postauksen näet täältä klik.

Puerto de Mogan on eittämättä yksi Gran Canarian kauneimmista kylistä ja ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. Maalauksellisen kaunista pientä kalastajakylää kutsutaan myös pikku Venetsiaksi. Kauniita värikkäitä taloja vieri vieressä ja paikasta löytyy myös poukaman suojissa sijaitseva hurmaava hiekkaranta.

Meillä oli alunperin tarkoituksena vuokrata auto, jolla lähteä kiertämään rannikkoa, mutta kävi vähän köpelösti sen kanssa, kun kaikki lähialueen autonvuokrausfirmat myivät ei oota ja saatiin auto vain yhdeksi päiväksi ja se oli pyhitetty Gran Canarian vuoristoon tutustumiselle (vuoristoseikkailu  postauksen näet täältä klik). Niinpä otettiin bussi Playa del Inglesistä Puerto de Moganiin ja voin todella kehua Gran Canarian bussiverkostoa. Niitä on edullista käyttää ja bussipysäkillä on näkyvillä isot kyltit minkä numeroinen bussi minnekin vie. Ihan aikatauluissa nuo bussit eivät aina olleet, mutta minnepä sitä kiire lomalla olisi. Bussin käyttö on myös helppoa ja verrattuna vuokra-autoon, niin säästyy parkkipaikan etsinnältä ja itse kuskikin voi nauttia maisemien katselusta.

Puerto de Moganiin kannattaa suunnata heti aamutuimaan, koska paikka on erittäin suosittu turistien keskuudessa. Perjantaisin Puerto de Moganista löytyy myös Gran Canarian suurimmat markkinat, jotka alkavat n. klo 9 ja loppuvat klo 14 aikoihin. Mekin ajoitimme reissumme tuohon markkinapäivään, jotta näkisimme vähän tuota markkinavilinää. Myyntikojuja oli kyllä aivan hirmuinen määrä niin satama-alueella kuin itse keskustassa. Myynnissä oli lähinnä sitä perinteistä "krääsää" feikkilaukkuineen, mutta toki mukaan mahtui myös ihan omia käsitöitä myyviä yrittäjiä. Perinteiseen markkinameininkiin kuuluu tietysti myös tinkaus ja hinnat tippuvat aina pyydetystä.

Gran Canaria Puerto de Mogan
Gran Canaria Puerto de Mogan
Gran Canaria Puerto de Mogan
Gran Canaria Puerto de Mogan
Gran Canaria Puerto de Mogan
Gran Canaria Puerto de Mogan

Moganin rannan lähettyvillä sijaitsevilla kujilla voi ihailla kylälle ominaisia valkoisia taloja värikkäinen yksityiskohtineen. Kujia ja taloja koristavat upeasti kukkivat valtavan kokoiset köynnökset. Oi että mitä ihanaa värien loistoa!

Gran Canaria Puerto de Mogan kokemuksia
Gran Canaria Puerto de Mogan kokemuksia
Gran Canaria Puerto de Mogan kokemuksia

Puerto de Moganin hiekkaranta sijaitsee keskustassa kävelykadun vieressä suojaisassa poukamassa. Lähettyvillä kävelykadulla on lukuisia ravintoloita, jossa mekin kävimme nauttimassa lounaan. Onhan se aika kiva lounaan lomassa ihastella kivaltelevaa merta ja nauttia lomasta.

Alakuvassa perjantain markkinatunnelmaa. Myynnissä on kaikkea mahdollista vaatteista käsitöihin.


Puerto de Moganissa kannattaa kiivetä myös kallioseinämän kyljessä olevalle näköalapaikalle, josta aukeaa upeat maiset koko Puerto de Moganin lahdelle. Kyseiset raput ovat vähän piilossa ja niihin ei ollut mitään opasteita, joten oltiin vähän hukassa, että mitenköhän sinne mahtaa päästä, kun edessä oli vain jyrkkää kallioseinämää, mutta kun loppujen lopuksi löysimme paikallisen poliisisedän, joka osasi hitusen englantia, niin saimme ohjeet näköalapaikalle.

 Jos olet etsimässä noita samaisia rappusia, niin vinkkinä, että raput alkoivat pienen postitoimiston vierestä talojen välistä ja ovat kyllä kiipeämisen arvoiset. 

Gran Canaria Puerto de Mogan kokemuksia
Gran Canaria Puerto de Mogan kokemuksia

Puerto de Mogan oli kyllä ihana päivälomakohde, mutta itse en ehkä ihan viikkoa tai ainakaan kahta tuolla viihtyisi, kun rupeaisi jo vähän kylän pienuus ahdistamaan, mutta toki riippuu mitä lomaltaan haluaa ja toki taksit ja bussit kulkevat. 

Vielä lopuksi vinkkinä niille, jotka ovat tuonne suuntaamassa ensimmäistä kertaa, että varatkaan hyvin aikaa paikkaan tutustumiselle. Me hypättiin heti aamun ensimmäiseen bussiin hieman ennen klo 9 ja silti aika loppui vähän kesken. Perjantain Puerto de Moganin  markkinat loppuvat jo klo 14 ja me ei ihan kaikkia kojuja ehditty koluamaan, kun lounaaseen, jätskin syöntiin ja yleiseen ihasteluun menee myös oma aikansa ja meikäläisellä tietysti näiden kuvien ottamiseen. Jos tänne suunnistaa bussilla, niin kannattaa kurkata etukäteen myös bussin takaisinlähtöajat. Nimittäin jollen ihan väärin muista, niin  viimeisin bussi (ainakin Playa del Inglesiin) lähti n. klo 17 aikoihin ja oli tupaten täynnä seisomapaikat mukaanlukien. Toki taksilla myös pääsee takaisinpäin, mutta ainakin tuolloin kyseisenä markkinaperjantaina taksijono oli aikamoinen ja jono ei kovin nopeasti edennyt. 

12 kommenttia:

 1. Puerto de Moganissakin olen joskus lapsena käynyt, jostain syystä muistikuvat siitä kylästä on hieman huterammat kuin monesta muusta. Saattaa jopa olla, että kävimme siellä pariinkin kertaa. Mutta on kyllä kaunis kylä valkoisine taloineen ja lukuisine kukkineen!

  VastaaPoista
 2. Puerto de Moganista olen lukenut lähiaikoina toisenkin postauksen ja siellä myös kehuttiin kylää sympaattiseksi ja kauniiksi. Siltä se näyttääkin. Varmasti oikein sopiva päiväretkikohde.

  VastaaPoista
 3. Kauniin näköinen kylä. Kanarian saaret ovat jääneet valitettavasti vielä väliin, mutta on mukava lukea vinkkejä sieltä, saaret kun ovat kuitenkin käyntilistalla. Tuo bussiverkoston toimivuus on hyvä tieto, vannoutuneita julkisten käyttäjiä kun olemme.

  VastaaPoista
 4. Kaksi kertaa käynyt Gran Canarialla ja tuo kolkka jäänyt väliin. Todella kivan näköinen kylä. Onneksi Kanarian saarilta löytyy juttuja. Turhaan ollaan niitä mollattu. Kaunista luontoa ja muuta tarjoaa saaret yllin kyllin.

  VastaaPoista
 5. Onpa kaunis tuo maisema näköalapaikalta. Tämän perusteella kävisin ehdottomasti Puerto de Moganissa. Mahdollisesti mennään Gran Canarialle ensi talvena, laitankin tämän korvan taakse. :)

  VastaaPoista
 6. Puerto Mogan ei ole tuttu - mutta emmepä me Kanariall olekaan käyneet kuin kahdesti ja niistäkin toisella kerralla vain Las Palmasissa. Mutta vanha ystäväni, niin ystävänä vanha kuin nyttemmin jo vanhakin, taitaa käydä tuolla joka talvi ja tapaa puhua paikasta ylistävästi, eli kyllä tuolla varmasti on jotain upeaa!

  VastaaPoista
 7. Puerto de Mogan on kyllä melko eri näköinen muihin Gran Canarian kyliin verrattuna. Nuo kukkasten koristamaan kujat ovat niin viehättäviä. 🤩

  VastaaPoista
 8. Kanaria onkin vielä kokematta. Kiitos vinkeistä

  VastaaPoista
 9. Näyttääpä ihanalta ja kuvaukselliselta, kiitos vinkistä! Tuolla pitää kyllä joskus käydä kun Gran Canarialle tulee lähdettyä :) Oon todennäköisesti lukenut aiemminkin näitä sun postauksia, mut en nyt tällä viikolla osannut Kotkassa yhdistää sua tähän blogiin! :D Olipa mukava tavata ! :)

  VastaaPoista
 10. Puerto de Mogan on kyllä söpö! Ihan lemppari Gran Canarialla. Kiitos kauniista kuvista ja tunnelmista.
  Terv. Jenni / Boarding Time (jostain syystä en pääse kommentoimaan bloginimellä)

  VastaaPoista
 11. Puerto de Mogan on kyllä söpö! Ihan lemppari Gran Canarialla. Koitos kauniista kuvista ja tunnelmista.

  VastaaPoista
 12. Puerto de Mogan on niitä ainoita Kanarian paikkoja, joissa olemme itsekin olleet, matkoistamme sinne on jo enemmän kuin vuosikymmen. Oikein on kaunis paikka, oli kiva muistella vanhoja hienojen kuviesi kanssa.

  VastaaPoista