sunnuntai 3. syyskuuta 2023

Ravintolavinkkejä Puolan Varsovaan

*Yhteistyössä Polish Tourism Organisation/Toptaste*

Palataanpas vielä Puolan Varsovaan ravintolavinkkien muodossa. Esittelen tässä postauksessa neljä erilaista ravintolaa, jotka kaikki olivat hyviä ja erilaisia kokemuksia.

 Täytyy sanoa, että Puola yllätti myös ruokapuolella todella positiivisesti. Yksi testaamistamme ravintoloista oli yltänyt jopa Michelin guideen ja ravintolatarjonta oli yleensäkin myös monipuolista.  Mikä tietysti parasta, ravintoloiden hintataso oli Suomeen verrattun edullinen. Varsova on siis myös erinomainen ruokamatkakohde. 

Edellisessä postauksessa olikin jo kertonut Varsovan matkavinkit ja hotellivinkin kera, joten jos se on mennyt sinulta ohitse, niin kyseisen postauksen näet täältä klik.

Syrena Irena


Meidän ensimmäisen päivän lounas aloitettiin oppaan johdattelemana Syrena Irenasta. Ravintola on erikoistunut pierogeihin eli paikallisiin pelmeneihin. Ovat oikeastaan Puolan vastine ravioleille ja niitä pitää ehdottomasti maistaa Puolan reissulla.

Pierogien täytteenä voi olla niin suolaista kuin makeaa. Omaksi suosikiksi nousi perunatäyte juustolla, mutta mustikkainen jälkiruoka pierogi ei ollut myöskään huono valinta. Näihin voi tilata erilaisia kastikkeita kylkeen ja saada vähän erilaista säväystä riippuen juurikin valitusta kastikkeesta.

Kuten kuvan menusta näkyy, hinnat eivät ole päätä huimaavia. Ruoan hinta on myös helppo muuntaa euroiksi vain jakamalla zlotyhinta neljällä.

Ravintolan osoite on Krakowskie Przedmieście 4/6


MuzealnaPerjantai iltasella suuntasimme Michelin guidesta löytyvään ravintolaan nimeltä Muzealna. Oli muuten sen verran hyvin piilotettu tuo ravintola, että etsittiin sitä jokunen tovi. Ravintola on nimittäin National Museumin eli Puolan kansallismuseon alakerrassa ja museon ulkopuolella ei missään lukenut mitään ravintolasta ja pieni sisääntulo kyltti osui juuri museon tolpan taakse.

Keittiömestari Przemyslaw Suskan laatima Muzealnan ruokalista perustuu paikallisiin sesongin tuotteisiin. Listalta löytyy omaperäisiä ja rohkeita tulkintoja tunnetuista ja suosituista puolalaisista ruoista. Alkuruokien hinta pyöri n. 8-10 euron tietämillä, pääruoat olivat n. 15-23 euron välillä ja jälkiruoat n. 7 euroa. Eli hinnat eivät ole mitenkään pahat ottaen huomioon, että ravintola on Michelin guidessa.

Muzealna ravintolasta löytyy myös ihanan tunnelmallinen sisäpiha, jossa mekin ruokailimme ihanan lämpimässä kesäillassa.

Ravintolan osoite on Al. Jerozolimskie 3 The National Museum Warsaw.


Peaches Gastro Girls


Mikäli olet vegaanisen ruoan ystävä, niin kannattaa ehdottomasti napata tämä ravintolavinkki talteen. Peaches Gastro Girls on valittu Varsovan parhaaksi vegaaniravintolaksi ja täytyy sanoa, että taisinkin syödä siellä elämäni parhaat vegaaniset ruoat. Aikamoista makujen sinfoniaa. Täällä kannattaa tilata myös monia eri annoksia ja jakaa niitä seurueen kesken. Vinkkinä, että tilatkaa ainakin ehdottomasti puolikas paahdettu kaali. Ai että! Vieläkin muistelen sitä annosta vesi kielellä. Annosten hinnat pyörivät n. 7-10 euron välillä.

Ravintolan osoite on Mokotowska 58, Varsova

 Źródło

Pragan alueella sijaitseva Zródlo oli erittäin suosittu ravintola ja tänne kannattaa tehdä pöytävaraus ennen tuloa. Paikka ei ole mitenkään hirmu iso, joten siinäkin mielessä varaus on suositeltavaa. 


Kyseisessä ravntolassa tuli maisteltua ensimmäistä kertaa elämässäni puolalaista siideriä ja kuivan siiderin ystävänä tykkäsin, vaikka muu pöytäseurue ei niin oluen ystävinä siihen lämmenneetkään.

Ravintolan idena oli tilata monia jaettavia annoksia, joita meidänkin pöytään tuli useampia. Itse ainakin tykkään tuosta jaettavasta annosideasta ja silloin ei iske myöskään annoskateus ja saa maistella useita eri makuja. Ravintolassa on tarjolla moderneja puolalaisia ruokia. Erityismaininta ravintolan erinomaiselle tartarille ja asiantuntevalle sekä ystävälliselle henkilökunnalle. 

Varsovassa on hyvin toimiva julkinen liikenne ja tähän ravintolan viereen tulee myös metro (pysäkin nimi on Dworzec Wilenski). Ravintola sijaitsee lähellä Vodka museota, joten tämä ravintolakokemus kannattaa melkeinpä yhdistää samalla siihen käyntiin. 

Ravintola osoite on Tarbowa 81 Praga, 03-406 Varsova


Yleisesti ottaen voisi sanoa, että Varsovassa oli kiva suurkaupungin syke ja ihmisiä oli myös runsaasti syömässä ulkona lämpimässä kesäillassa. 

Mitään levottomuuksia ei näkynyt katukuvassa, vaan ihmiset käyttäytyivät fiksusti vaikka olikin viikonloppu. Kaduilla kävely oli myös ihan turvallista eikä tullut kertaakaan sellaista oloa, että käsilaukusta olisi pitänyt pitää erityisesti kiinni tai olisi tuntenut itsensä turvattomaksi. Varsovasta jäi kaikinpuolin kyllä positiivinen  kuva ja kaupunki on myös ehdottomasti erinomainen ruokamatkakohde. Jotenkin tuntuu, että Varsova on jopa aivan liian aliarvostettu matkailukohteena.8 kommenttia:

 1. Puola on tosiaankin meistäkin aivan liian aliarvostettu matkakohteena ja oudolta on aina tuntunut sekin, että nekin, jotka sinne matkustavat, suosivat aina Varsovaa ja Krakovaa. Olemme mekin niissä käyneet, mutta myöhemmin olemme vierailleet aivan muissa paikoissa ja keskitysleirejäkin on siellä muita kuin Auschwitch. Tuo jaettujen annosten idea kuulosti hyvältä, niistä mekin olemme tykänneet. Aila (Aila ja Juha)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auschwitch jäi meiltä vielä käymättä, kun oltiin vain 3 yötä reissussa. Ehdottomasti palaan vielä Puolaan, koska niin paljon jäi näkemättä ja kokematta

   Poista
 2. Näyttää Varsovan ravintolatarjontakin oikein hyvältä. Pitääkin laittaa nämä kaikki mieleen, kun Varsovaan tulee lähdettyä. Puolassa on sekin positiivista, että hinnat ei yleisesti päätä huimaa.

  VastaaPoista
 3. Puola on Euroopan ruokakulttuurin keskus. Oltiin samaan aikaan kuin te, mutta vain Krakovassa, kuten aina. Nyt suunnitellaan laskettelureissua Zakopaneen. Siitäkin kun on jo aikaa kun siellä on tullut viimeksi käytyä.

  VastaaPoista
 4. Ihan kivan näköisiä ruokapaikkoja. Pitää palata tähän, kun Krakowa kutsuu.

  VastaaPoista
 5. Kivoja vinkkejä ja mahtavaa, että myös vegaaninen puoli on huomioitu. Vaikuttaa hyvin samantyyliseltä kuin Krakova.

  VastaaPoista
 6. Kiva, että Puolasta löytyy hyvääkin syötävää. Gdanskia en oikein lähtisi ylistämään muutoin kuin makean osalta. Toivottavasti jonain päivänä Varsova ja Krakova saavat hurmata minutkin.

  VastaaPoista
 7. Nams tuo vegaaninen ravintola! Laitetaan ehdottomasti korvan taakse jos ja kun tuonne tulee suunnattua ;)

  VastaaPoista