tiistai 27. syyskuuta 2011

Vaahtokarkkipupujen teko-ohje


Moikkelis moi! Lupailin laittaa näiden vaahtokarkkipupujen teko-ohjetta tarkemmin, joten tässäpä tullee.

Tekoaineiksi tarvitset kahta eri väristä vaahtokokarkkia. Itse käytin Haribon pusseja. Tykkään tehdä ns. pään noista Haribon isoista grillattavaksi sopivista vaahtokarkeista, mutta mikään ei estä tekemästä niitä noista Haribon normaalikokoisista vaahtokarkeista.

Lisäksi tarvitset grillitikkuja sekä jonkin sortin nomparelleja (tai mitä ne nyt on nimeltään) silmiksi ja suuksi.
Korvat ja muut kiinnitettään pupuun pikeerillä, joka tehdään tomusokerista ja kananmunan valkuaisesta. Tee siitä aika paksua, jotta osat tarttuvat hyvin ja pysyvät paikoillaan.
Sitten ei muuta kuin valkoinen vaahtokarkki tikun nokkaan ja leikkaa vaaleanpunaisesta vaahtokarkista korvat. Ensin vaahtokarkki puoliksi ja sitten vielä vinottain kahtia. Yhdestä karkista tulee siis neljä irtokorvaa.  Tomusokeria voit käyttää myös korvien muotoilemisessa, niin ei tartu sormiin.


 Lopuksi sitten kun tikut ovat kuivuneet kietaistaan rusetti kaulaan. Vaalensinisessä käytin silkkinauhaa ja vaaleanpunaisessa paperinarua, joka ei ollut kyllä ihan niin kiva. Silkkinauhasta tuli huomattavasti kauniimpi, mutta onhan se tyyriinpääkin.


Jos kotoa sattuu löytymään styroksia, niin siihen saa hyvin tökittyä tikkuja kuivumaan, mutta ilmankin toki pärjää. Tikut pysyvät hyvin astiassa pystyssä kun kaadat sinne hienoa sokeria pohjalle. Puputikut voi tehdä hyvissä ajoin etukäteenkin kunhan peittää ne esim. muovipussilla etteivät pääse kuivumaan. 


Väsäilyintoa kaikille!

4 kommenttia:

 1. Kivat pupujussit! Olispa vielä pieniä lapsia, niin tekisin oitis. Tai mistä tietää, vaikka teinimme tykkäisi...?

  VastaaPoista
 2. Marita: niinpä! Noi teinit voi kyllä yllättää välillä ;)

  Arja: kiitos kiitos. Onhan niissä oma värkkäämisensä, mutta onhan se kiva katsoa kun lapset ovat ihan myytyjä niille.

  VastaaPoista
 3. Söpöjä :) Nytpä tiedän, mitä teen meidän pikkuneidin 3-vuotissynttäreille :)

  VastaaPoista