tiistai 6. syyskuuta 2011

Virkattu juhannusruusumatto


Kuinkakohan mones juhannusruusumatto tämä mahtaa olla, joka täällä blogielämässä vilahtaa? No nyt meilläKIN on sellainen. Oikea virkkausbuuni tällä hetkellä ilmeisesti näiden suhteen.


Hankin kuteet parisen viikkoa sitten ja oikeasti ajattelin itse virkata kyseisen maton pikkuneidin tulevaan huoneeseen. No äippäni oli juuri silloin kyläilemässä ja innostui niin kyseisestä maton virkkauksesta, että luovutin kuteet mielelläni hänelle virkattavaksi. Ei olis tosiaankaan matto nyt valmis, jos meikäläinen olis sitä väsännyt. Viimeksi kun on virkannut kouluaikoina ja siitähän ei ihan muutama vuosi ole ;)


Ohjeeen juhannusruusumattoon löydät Kauhavan Kangas-Aitan nettisivuilta täältä. Halusin matosta huomattavasti isomman kuin ohjeessa, joten ostin viisi kerää Eko-ontelokudetta. Yhdessä sitten äipän kanssa pähkäiltiin puhelimessa, että mitenkäs tuo suurennus sitten tehdään, mutta onnistuihan se sitten. Jos haluaa tehdä ihan ohjeen mukaisen maton, niin halkaisijaksi tulee n. metri. Ohjeessa matto on tehty Lilli -ontelokuteesta, mutta myyjä suositteli Eko-ontelokudetta, joka hieman litteämpää kuin Lilli. Kaiken lisäksi Lilliä ei olisi ollut viittä kerää vaaleanpunaista, joten ei sitä valintaa sitten kauaa tarvinnut miettiä. Tosin olisihan tuohon mattoon voinut kivasti lisätä valkoisella osioita.


Meidän juhannusruusumaton halkaisiksi tuli n. 150 cm (olis voinu olla kyllä vieläkin isompi) ja ontelokudetta tosiaan meni melkein 5 kerää eli yli 4 kg, kun yksi kerä painoi hieman alle kilon. Virkkukoukkuna oli numero 9. Aika liukas tuo matto on sitten parkettilattialla eli kannattaa laittaa sellaiset kumiesteet alle ettei liukastu.

Ontelokudetta jäi vielä sen verran yli, että saadaan ehkä vielä virkattu kori niistä aikaiseksi. Saas nähdä mitä se mummi siellä mummolassa loihtii :) Me jäädään sitä innolla odottamaan.

Tämän postauksen kuvat on otettu tulevasta pikkuneidin huoneesta, joka tosiaan työn alla. Siitä sitten paljastuksia tulevaisuudessa :)

13 kommenttia:

  1. Oi hitsi kuinka suloinen matto. Ihana väri!
    En muista nähneeni siellä lankakaupassa tuollaista hentoa pinkkiä. Onkohan se uusi sävy?

    VastaaPoista
  2. Mää haluan kans samanlaisen! Juuri saman värisestäkin olen haaveillut kohta sen puoli vuotta - mutta ei ole pihahommilta ehtinyt. Nyt joutaisi jo virkkaamaan, kunhan saan ne kuteet haettua.

    VastaaPoista
  3. Ihanainen. Tiedätkö jos olisit sen virkannut niin kohta teksist seuraavaa ja sitten uutta... niin ainakin minulle kävi ja nyt sitten yritän niitä tuotoksia myydä=)
    kaunis huone on prinsessalle selvästikkin tulossa
    Mummu-Ruusunen

    VastaaPoista
  4. Todella kaunis matto! Pikkuneidin huoneesta tulee varmasti aivan ihana. Kiitos myös linkistä ohjeeseen ja kudekauppaan. t. Fanny

    VastaaPoista
  5. Kamomilla: ilmeisesti tuo vaaleanpunainen sävy on muuttunut. Näin ainakin oli niiden nettisivuilla. Tosin en tiedä onko tuo sitä uutta sävyä vaiko vanhaa.

    Amalia: juu kohta noi pihahommat on onneksi takana ja saa siirtyä sisähommiin. Tsemppiä virkkailuun sinne!

    Mummu-Ruusunen: kiitos. Niinhän ne kaikki sanovat, että tuohon virkkaukseen jää koukkuun. Minä onneton kun en sitä oikein osaa, mutta tarkoitus olisi kovin opetella se taito vielä.

    Lovviisa: kiitos. Oikein osuva kuvaus :)

    Fanny: kiitos ja eipä kestä.

    VastaaPoista
  6. Ihana matto! :) Ja vielä arvokkaampi ko mummi sen teheny :) Ihana matto kertakaikkiaan! :)

    Terkuin :)
    Satu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomasin nyt vasta tämän kommenttisi. Kiitos kehuista. Onneksi mummi virkkasi tuon kun taitaisi matto olla vieläkin kesken jos itse olisin sitä lähtenyt virkkaamaan.

      Poista
  7. Meillä myös alkoi maton virkkaus hommat, kun täältä löysin linkin ohjeeseen. Kiitos muutenkin ihanasta blogista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, hieno homma ja kiitos kovasti kehuista. Toivottavasti matosta tulee mieluisa.

      Poista
  8. Itse haluaisin virkata myös 150cm halkaisijalta olevan maton. Miten muokkasit tuota ohjetta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sori, huomasin tämän kysymyksesi vasta nytten. Valitettavasti itse en ymmärrä virkkausten yhtikäs mitään ja äitini virkkasi tuon, joten en oikein osaa neuvoa sen enempää. Hänkin sitä pähkäili, että miten sitä suurentaisi, mutta en tiedä sitten miten hän sen teki.

      Poista