keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Lehtikuvaus stressiä

Täällä rupeaa vähän pukkaamaan stressiä. Kuulin nimittäin juuri, että keväälle kaavailtu kotimme lehtikuvaus olisikin jo heti ensi viikolla. Kääs ja apuva! Olen koko ajan ajatellut, että tässä on vielä parisen kuukautta aikaa somistaa kämppää ja laittaa paikkoja kuntoon. Nyt onkin viikko aikaa tehdä kaikki ja töissäkin pitäisi käydä. Missä välissä mä ehdin tekemään kaikki?! No esim. voisi jättää tämän täällä blogissani kirjoittelun vähemmälle, mutta enhän minä siitä tietysti malta ottaa aikaani ;)

Pitää varmaan tehdä ihan things to do -lista, jotta muistaa tehdä kaikki. Ensimmäisenä tietysti tulee mieleen siivous. Täällä on noita pienten tahmatassujen jälkiä talo täynnä ja leluja joka puolella. Onneksi sentään sain tilattua siivouksen siivousfirmasta loppuviikolle, että jää edes jokunen hetki enemmän valmistella juttua, tosin kämppä taitaa olla jo kyllä taas jo sotkuinen ennen kuvauspäivää. Tuntuu, että tuo lista on loputun. Mm matot pitäisi viedä pesulaan (ovat niin likaiset, että ihan hävettää), vaihdella tavaroiden paikkoja, laittaa pikkuneidin huone kuntoon, laittaa taulut seinälle, pestä ja silittää makuhuoneen päiväpeitto ja tyynyt, käydä etsimässä kaupassa jotkut kivat makkarin lamput, maalata makkarin yöpöydän päälliset (tosin ensin pitää hakea ne 180 km päästä ja ajaa takaisinkin), pestä takan lasi ja kantaa iso kasa takkapuita tuonne takan koloon, ommella pikkuneidin sängyn tyynyt valmiiksi, käydä ostamassa lisähylly pikkumiehen huoneeseen, kantaa pinnasänky pois makkarista, siirtää hoitopöytä keskeltä vessaan pois varastoon, laittaa nämä miljoona ja yksi tavaraa jotenkin järjestykseen ja kaappeihin jne....pää menee jo pyörälle ja tulee jo niin hirveä stressi päälle kun rupean jo ajattelemaankin lisää. Sopivasti myös tuo meidän olkkarin sohva sanoi sopimuksensa irti ja selkänoja roikkuu osittain ihanasti takakenossa. Saas nähdä saadaanko osa jotenkin paikoilleen vai joutuuko tästä vielä sohvan ostoonkin. Niin ja kaiken kukkuraksi tällä viikolla työmatkakin vielä, johon menee yksi kokonainen päivä ja koko tuleva lauantaipäivä jo sovittua ohjelmaa eli sunnuntaina täällä sitten huhkitaan oikein olan takaa. Taidan kaatua sitten sunnuntai iltana aika kuolleena sängyn pohjalle.Voipi siis olla hieman hiljaiseloa täällä kirjoittelun suhteen. Voi voi ja tuli myös mieleen, että tukkaankin täytyy käydä ottamassa raidat, jos sattuu tuo oma pärstä näkymään kuvassa.


Nämä yllä olevat lamput olisivat suosikkivaihtoehtojani makkarin lampuiksi. Vasemmanpuoleinen on Kartellin Bourgie-valaisin ja oikeanpuoleinen Eero Aarnion suunnittelema Tupla Kupla. Itse olen kyllä tykästynyt niin tuohon Bourgie -valaisimeen, mutta saa nähdä saanko hankittua sellaiset tällä aikataululla.

Jotenkin tämäkin lamppu olisi kiva. Kuva webshop Lundagård.

Pinja valaisin Eero Aarnio

Mitäs tykkäätte tästä Eero Aarnion Pinja valaisimesta? Itse en ole tuota edes nähnyt livenä.

Hello valaisin

Apuva! Ehkä ei ihan mukavin vaihtoehto makkarin lampuksi sängyn viereen. Joka yö saisin varmaan sätkyn, että mikä käsi siellä vieressä heiluu. Hello-valaisin on Eero Aarnion suunnittelema valaisin, joka on julkaistu vuonna 2011.
La Boheme pöytävalaisin Ø550mm
Tämä mun tekisi mieli maalata punaiseksi kärpässieneksi pilkkujen kera. Hih, taitais vähän tuo design kärsiä siitä toimenpiteestä. Kyseessä on Heikki Turusen suunnittelema retroklassikko. La Boheme -pöytävalaisinta on valmistettu jo 1950-luvulla.

Heh, taisi karata vähän käsistä tämä mun makkarin lampun metsästys...Saas nähdä minkälaiset valaisimet saan sinne makkariin sitten loppujen lopuksi hankittua.

Täytyykin tästä lähteä hommiin ja lopettaa tämä lörpöttely täällä!

Heissulivei!



8 kommenttia:

  1. Oijoi! Kuulostaa stressiltä! Mutta myös ihanalta! Saat kodin ihanaan kuosiin sellasella tehokkuudella että..! Ihania valaisinvaihtoehtoja ;)

    VastaaPoista
  2. Kerrohan sitten, mihin lehteen ja milloin tulossa. Ja tietty heilut itse kameran kanssa ikuistamassa kuvausryhmän työtä!

    VastaaPoista
  3. Iiks, tsemppiä! Bourgie ois meille ihana <3

    VastaaPoista
  4. Oolalaa Cride!
    Hihat heilumaan vaan ja paljon tsemppiä!
    Kivalta kuulostaa! :)

    VastaaPoista
  5. Eikun hösseliksi ;)
    Ylimmäiset vierekkäiset ne on minunki ostoslistalla ollu,
    vaan pikkuhiljaa siitä hiipuilemassa poiskin.
    Meillä tuo Pinja on lastenhuoneessa, musta se oli ihan lasten "kummituslamppu"..
    Olen ollu siihen erittäin tyytyväinen.
    Lamppu on melko isokokoinen.

    Ideoita ja jaksamista laitteluihin ;)

    VastaaPoista
  6. J: siivous nyt huh onneksi tehtynä ja nyt voi aloittaa tuon muun urakan. Näinhän se on, että myös toisaalta ihana stressi :) Mukavaa viikonloppua!

    Nonna: heh, joo tietysti täällä täytyy varmaan sitten itsekin heilua kameran kanssa ja myös ottaa ihan muutenkin kuvia kun on kerrankin paikat järjestyksessä :)

    Marika: joo tuo bourgie taitaa viedä kyllä mullakin voiton.

    Kamomilla: joo eihän tässä auta muu kuin laittaa tosiaan noi hihat heilumaan ja saada paikat kuntoon.

    Onnenkyynel: kiitos tsempistä. Paljon olen saanut jo onneksi tehtyä asioita ja huomenna tuon makuhuoneen lampun metsästykseen. Stokka taitaa olla hyvä vaihtoehto huomenna kun pitäisi lähteä kaikkea katsastamaan.

    VastaaPoista
  7. Huh huh, kiirettä kuulostaa pukkaavan!

    Bourgie on siinä mielessä kiva lamppu, että sopii yllättävän hyvin moneen erilaiseen tyyliin. Jalkaa pystyy jonkin verran "jatkamaan" ja ehdottomasti paras ominaisuus on himmennin. Meillä lamppu oli aikoinaan eteisessä yövalona, kun pikkuinen pelkäsi pimeää ja tepasteli joka yö viereemme. Ainoa miinus hennosta sirinästä, joka kuuluu kun lamppu on himmeänä. Itse tykkään lampusta kovasti, vaikka olisi kuinka out ja passé:)

    VastaaPoista
  8. Kanelia ja Kardemummaa: hitsin vitsit kun nuo Bourgiet taitavat olla liian isot meidän makkarin lampuiksi. Hain ne juuri Stockkalta ja taitavat mennä vaihtoon. Nyt tulikin mutkia matkaan kun en tiedä mistä saadaan tähän hätään lamput. Kaikki Stockkan lamput jotka olisin kelputtanut, niin ei löydy varastosta :(

    VastaaPoista