sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

DIY; itsetehdyt huopadonitsit


Nam! Nyt ei tarvitse stressata kaloreiden päälle näiden donitsien kanssa. Saa nauttia urakalla ja kilot vaan tippuu. Olispas oikeasti tällaisia herkkuja eikä vaan lasten leikeissä.

Intouduin oikein urakalla tekemään näitä lasten huopadonitseja leikkimökin leikkeihin. On vaaleanpunaisella, keltaisella sekä vihreällä kuorrutettuja donitseja ja päällä vielä störsseleitä. Saas vaan nähdä kuinka kauan nuo helmet ja muut hepeneet pysyvät noiden donitsien päällä. Kovasti olen neuvonut/varoitellut/uhkaillut, että niitä ei sitten saa mennä repimään, mutta kun nuo pienet sormet vaan välillä ovat niin vikkeliä ja normaali kommentti meillä onkin, "että ne vaan itsestään menivät rikki. Mä en tehnyt mitään".

Laitoin tämän postauksen loppuun vähän ohjeentynkää, että miten minä näitä tein, jos joku muukin innostuu vaikka kesälomallaan näitä värkkäilemään.Huopadonitsien ohje muutaman kuvan kera. Ihan en kaikista työvaiheista tajunnut silloin tehdessä ottaa kuvia, mutta yritän parhaani mukaan selittää.

Tarveaineiksi tarvitset ohutta huopaa, ompelulankaa, helmiä sekä vanutäytettä. Piirrä harpilla mieleisesi kokoinen donitsikaava paperille ja kuorrute. Kokeilemalla oikeastaan löytyy paras koko. Itselläkin vasta kolmas koko oli vasta mieleinen, kun tuli aloitettua aivan liian isolla. Tuli myös kokeiltua sitä normaalia vaihtoehtoa, että olisin ommellut oikeat puolet vastakkain ja kääntänyt donitsin oikein päin, mutta tuo huopa oli kuitenkin sen verran paksua, että eipä se hevillä kyllä kääntynyt. Siispä päädyin kokeilemaan seuraavanlaista tekotapaa:

Leikkaa ruskeasta huovasta kaksi pohjaa ja kiinnitä kuorrute nuppineuloilla toisen pohjan päälle. Ompele todella tiheällä siksakilla kuorrute reunoistaan kiinni donitsipohjaan. Itse käytin ns. aplikointilankoja, koska niissä on mukava kiilto. Tämän jälkeen laita donitsin palat päällekkain oikeat puolet vastakkain ja ompele donitsin sisäosa ja käännä oikein päin. Tässä vaiheessa on ehkä helpoin ommella haluamansa stösselit päälle. Toki tämä onnistuu myös myöhemminkin. Nyt kun donitsi on ns. oikein päin, ompele reunaan todella tiheällä siksakilla donitsi ns. kiinni. Jätä kuitenkin täyttöaukko ja ompele siihen kohtaan molempiin paloihin eli ylä-ja alapalaan sama tihea siksakki. Näin donitsista tulee yhtenäinen reunoistaan, kun ompelet täyttöaukon kiinni. Täytä donitsi ja ompele täyttöaukko kiinni. Valmista tuli!Ompeluintoa! Jos innostutte kanssa tekemään näitä, niin tulkaa ihmeessä vinkkaamaan :) Seuraavaksi olisi tuloillaan huopamuffinseja, so stay in tune!

8 kommenttia:

 1. Voi kun ovat kauniita ja herkullisen näköisiä :)

  VastaaPoista
 2. Eetu ja Nuutti tuli katsomaan, että onpa hienoja! Kuulemma he haluaa kans. Mun täytyy saada eka ompelukone :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Söpöt pojat! :) Jos et sitä ompelukonetta nyt ihan heti saa, niin noi voisi ommella toisaalta myös ehkä ihan käsin. Tosin silloin tuota tiheää siksakkia ei saa tuohon kuorrutteen reunaan, joten tulisi sitten vähän erinäköisiä. Tein myös huopamuffareita, johon ei tarvitse ompelukonetta. Siitä tulossa postaus kunhan ehdin vaan kuvata ne :) Jokos olette muuten Suomessa?

   Poista
 3. Todella kauniita ja herkullisia donitseja!

  VastaaPoista