sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Vepsän saaressa Rölliä katsomassa

Sain mökillä ollessa päähäni, että olisi kiva lähteä käymään lasten kanssa kesäteatterissa. Pienen nettisurffailun jälkeen selvisikin, että Vepsän saarella on meneillään pelastakaa Röllimetsä -näytökset. Puhelin sitten vain käteen ja soitto, että onko lippuja vielä jäljellä lauantain näytökseen ja olihan niitä, joten meidän lauantain päivän ohjelma olikin sitten selvä. Vaikka olen asunut koko lapsuusikäni ja opiskeluaikani Turussa, niin eipä sitä ole  koskaan tullut käytyä Vepsän saarella. Kyseinen saari sijaitsee Turun saaristossa Airistolla ja sinne pääsee muutaman kerran päivässä vesibussilla Turun Vaakahuoneen edustalta. Itse Vepsän saaresta näet lisätietoja täältä. Alueella on myös kiva hiekkaranta, jossa ehdittiin kanssa oleilemaan jokunen tovi ennen teatteriesitystä.  Matka Vepsän saarelle kestää tunnin verran ja Aurajoen rannalla on lapsille ja ihan aikuisillekin vaikka mitä ihmeteltävää ja katsottavaa. Matkan varrella näkee myös Ruissalon ihanat vanhat pitsihuviat, joista napsin teillekin kuvia.

 


Venematkat sujuivat oikein joutuisasti auringon helliessä meitä. Onneksi vesibussissa oli ulkoterassi, josta voi ihastella maisemia ja lastenvaunutkin mahtuivat hyvin kyytiin.


Siis katsokaas mitkä puitteet teatteriesityksellä oli. Harvassa kesäteatterissa saa nauttia tällaisesta taustasta. Pelastakaa Röllimetsä kertoo siitä, mitä tapahtuu, kun kulutuskulttuuri saapuu Röllimetsään. Rölli ja hänen ystävänsä Maahiskeiju pelastavat lopulta metsän ja sen asukit loputtomalta hyödykkeiden tulvalta. Näytösajat ovat aina klo 12:45 sekä 15:45. Esityksestä näet lisätietoja täältä.

Hih, kesken esityksen saatiin nauttia näiden hanhien kansainvaelluksesta. Linnut eivät olleet moksiskaan meistä ihmisistä, vaan kulkue vaelsi läpi näytöksen veteen polskimaan.Vesibussina meillä toimi tämä Lily -niminen alus, jolla on muutama lähtö päivässä Vepsän saarelle. Me hypättiin klo 11 lähtöön ja onneksi oltiin jo 45 min ennen lähtöä veneen luona, koska kaikki halukkaat eivät mahtuneet sen kyytiin.
Jos satutte liikkumaan Turun suunnalla kesällä, niin voin kyllä lämpimästi suositella reissua tuonne. Meidän lapset ainakin tykkäsivät. Kannattaa pakata vähän eväitä mukaan sekä uikkarit, jotka meiltä sitten unohtuivat kotiin, mutta eipä se menoa haitannut. On tuo Turun saaristo vaan niin kaunis ja kesäaika ihanaa! 

2 kommenttia:

  1. Voi kiitos,olipa kiva postaus,ihanat maisemat ja huvilat! Varmaan kiva reissu:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo Ruissalon pitsihuvilat ovat kyllä niin kauniita ja Turun saaristoahan ei voita mikään :) Siellä voisi olla ikuisuuden!

      Poista