tiistai 1. heinäkuuta 2014

Synttärijuhlissa Haminassa


Piipahdin viikonloppuna hyvän ystäväni ja pikkuneidin kummitädin synttärijuhlissa Haminassa. Täyteen tuli pyöreitä vuosia, joita sitten juhlistettiin isommalla porukalla. Meidän alkuperäiset suunnitelmat vähän muuttuivat, kun alunperin piti lähteä Haminaan vauvan ja miehen kanssa ja olla ihan yötäkin siellä, mutta sitten ei saatu lapsenvahtia muille lapsille, joten lähdin sitten matkaan yksin ja ajoin yöksi kotiin. Menihän se juhlinta noinkin, vaikka vähän rauhallisemmin.

Synttärijuhlia saatiin nauttia suvun vanhassa kotitalossa (joka taisi olla 1900 -luvun alkupuolelta), jonka isäntäperhe oli remontoinut oikein ihanasti vanhaa kunnioittaen. Koko talo lämpiää talvellakin pelkästään pönttöuuneilla ja ilmanlämpöpumpulla. Vähän on jouduttu uusimaan vanhaa navettarakennusta, kun se muutama vuosi sitten sattui palamaan kokonaan, mutta siitäkin palosta on pelastettu vanhat tiilet, jotka on käsin yksitellen sitten puhdistettu noesta ja käytetty uudelleen  (hih, Jukalle vaan terkkuja talon historian kertomisesta ja puutarhakierroksesta ;) )


Sitten talokierroksen pariin. Pihapiiristä löytyy itse päärakennus, saunamökki sekä uudelleen rakennettu ns. navettarakennus, joka ei tosin enää kyllä mikään navettarakennus ole, vaan kiva vapaa-ajan tila, vaikka juuri juhlien pitämistä varten.  


Juhlien lämpimien ruokien tarjoilu oli hankittu paikallisesta kiinalaisesta ravintolasta, joka toimi oikein hyvin. Omistaja toi lämpimät ruoat juhlapaikalle sovittuna aikana lämpölevyjen päälle eikä tarvinnut itse stressata siitä. Tuo idea täytyykin laittaa korvan taakse ja joskus hyödyntää itsekin. Eipä olisi itselle tullut mieleen hankkia niitä kiinalaisesta ravintolasta, vaikka lempiruokaa onkin.


Kiitokset vielä isäntäpariskunnalle kivoista juhlista! Ensi kerralla ollaan sitten yötä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti