torstai 13. marraskuuta 2014

Leikkimökin sisustusta


Palataanpas vähän ajassa taaksepäin ja menneeseen kesään. Nyt vasta olen  ehtinyt kaivelemaan näitä kesällä otettuja kuvia tänne blogiinkin saakka, mutta eikös se ole niin, että parempi myöhään kun ei milloinkaan :) Kesällä kun ei paljon koneen äärellä ehdi istuskella ja näin syksyllä onkin sitten kiva palata kesäisiin muistoihin ja edellisenä kesänä rakentamaamme leikkimökkiin, joka sijaitsee mökillämme. Leikkimökillä on kokoa karvan verran alle 7 m2 ja siellä mahtuu seisoskelemaan ihan aikuinenkin suorassa. Kriteerinä minulla olikin tuota valkatessa, että myös aikuinen mahtuisi sisälle touhuamaan ilman, että tarvitsisi kyyristellä.


Leikkimökki on sisustettu lähinnä itse ompelemillani jutuilla tai sitten vanhoilla tuunaamillani huonekaluilla, jotka löytyivät mökin kätköistä. Esim. tuo kuvassa näkyvä liitutaulu oli alunperin kullanvärinen peili, jonka muunsin sitten lapsille liitutauluksi. Käänsin vain peilin toisinpäin ja maalasin siihen ei peilipuolelle liitutaulumaalia ja kehykset valkoisiksi.


Nämä sisustustarratkin pysyivät seinässä jopa talven yli kylmässä leikkimökissä. Vähän siivet olivat menneet kuprulle, mutta muuten pysyivät ihmeen hyvin. Olin kyllä valmistautunut siihen, että olisivat olleet lattialla rullalla, mutta kiva näin, että pysyivät ihan seinällä.
Leikkimökin pöytänä toimii vanhempieni ihka ensimmäinen olohuoneenpöytä 70-luvulta ja nurkassa isäni nuoruudessaan tekemä tuoli, jotka saivat valkoista maalia vaan pintaan, kuten myös katossa roikkuva vanha kynttiläkruunu. Vanha kellastunut keinuhevonenkin sai uudet maalit pintaansa, jonka päällä istuskelee itse ompelemani wanna be Maileg pupu. Pöydällä noita itse tekemiäni huopaherkkuja, joiden ohjeet löytyvätkin tuosta blogini sivupalkista.


Tämän vaaleansininen kaappi taisi olla ihan ensimmäinen tuunailuni iäisyys sitten. Maksoin siitä nimittäin joskus kymmenen markkaa, joten ei ole ihan tuore ostos. Sopii ihan kivasti tuonne leikkimökkiin ikkunan alle. Valokuvakehyksissä on kankaalle painamiani vintage kuvia ja kun en niille muutakaan käyttöä keksinyt, niin laitoin ne kehyksiin ja leikkimökkiä koristamaan. 


Vielä olisi kamera täynnä kesäisiä kuvia mm. leikkimökin ulkopuoleltakin, joten ehkäpä sitten jossain vaiheessa saan nekin tänne blogistaniaan saakka, jollette jo ihan kyllästyneet.

Oih! Olispas taas kohta kesä! 

2 kommenttia:

  1. Olipas piristävää nähdä kesäisiä kuvia:-) . Leikkimökin sisustus on todella kaunista, niin ihania yksityiskohta. Peilin tuunaaminen liitutauluksi on esim. erittäin hyvä idea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) tuo liitutaulun tekeminen oli vielä tosi helppoa ja lapsetkin olivat tyytyväisiä :)

      Poista