perjantai 1. kesäkuuta 2018

Helsingin uusi juustoravintola - Say Cheese

Kävimme tutustumassa ystäväporukan kanssa Helsingin ytimeen huhtikuussa avattussa Say Cheese –ravintolassa. Monet varmaan tuntevat kyseisen paikan Vilhonkadulla sijaitsevasta Club Aussie Barista. Ennen klubin aukeamista ravintolassa toimii Say cheese -ravintola ja saimmekin illallisen päätteeksi nähdä omin silmin, että miten nopeasti ravintola muuntautui ns. bilemestaksi. Eipä siinä kauaa nokka tuhissut kun pöydät ja tuolit olivat sivussa ja baarijakkarat tilalla. Aivan loistava idea saada jatkokäyttöä kyseiseen tilaan.

Ystävättäreni ehdottaessa uutta Say cheese –ravintolaa, ei kahta kertaa tarvinnut miettiä, että mennäänkö kokeilemaan sitä. Rakastan itse ylikaiken juustoja, joten aivan loistava idea yhdistää se myös koko menuseen ja ruokalistalta löytyvät myös jokaiseen ruokaan sopiva viiniehdotus. Täällä ruokaillessa ei kannata kaloreita laskea, vaan nauttia antaumuksella.

 Kyseinen Say Cheese -ravintolakonsepti sai alkunsa Bejay Visserin ja Peter Gallagherin intohimosta juustoa kohtaan ja näiden kahden herran halusta luoda hienostunut ruokailuravintola Helsingin sydämeen. Parivaljakko lyöttäytyi yhteen SOUP cateringistä tutun kokin Christopher Daren kanssa, joka loi ravintolan menun. 

Alkupalaksi koko pöytäseurue otti pankojauhoilla kuorrutettuja friteerattuja halloumiranskalaisia, vesimeloni-tomaattisalsaa, valkosipuli-jogurttikastiketta sekä vesikrassin versoja. Nami, erittäin herkullisia näin halloumin ystävälle.


Pääruoka valintani oli pankojauhoilla kuorrutettuja kananrintapaloja korealaisen BBQ-kastikkeen, sitrushedelmien, tuoreen basilikan, korianterin, kevätsipulin, wasabiseesaminsiementen ja rapeiden sipuleiden kanssa talon sulatetun juuston kera tarjoiltuna. Jälkiruoka valintana oli dekonstoritua salmiakkijuustokakkua kaurakeksipohjalla, chili-vadelmacoulis´n ja tuoreiden vadelmien kera.

Nyt täytyy sanoa ihan rehellisesti, että tuo pääruoka oli aivan superhyvää ja yksi elämäni parhaista. Onhan se vaan, niin että kaikki missä on tarpeeksi kaloreita ja juustoa, ei voi kuin olla hyvää. Näiden kera nautittiin vielä ruokiin sopivat viinit jälkiruokaviineineen, joten arvatkaa vaan oliko vatsa aivan killillään täältä poistuessa, mutta hymy herkässä, koska ruoka oli hyvää ja sitä todellakin oli riittävästi eikä kaloreitakaan tullut mietittyä ja seura erinomaista. Ehtiihän niitä salaatteja sitten muulloin puputtamaan.
Lämpimät suositukset kyseisen ravintolan osalta!
Say Cheese -ravintola löytyy Helsingin Vilhonkatu 6:sta heti rautieaseman kupeesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti