maanantai 16. heinäkuuta 2018

Original Sokos Hotel Vaakunassa Porissa


"Kun tuut Porriin, sut pannaan pärekorriin ja vedetään pitkin Porin torrii"
Näin mukavasti vieraita tervehditään Poriin tultaessa. No tuo pärekori jäi nyt kyllä kokematta pikaisella Porin reissulla, jolloin kävin piipahtamassa Porin asuntomessujen pressipäivässä ja yövyin samalla Original Sokos Hotel Vaakunassa. Onhan se kivempi nauttia kiireetön aamupala messuaamuna, kuin startata ennen kukon laulua kotoa matkaan. Saa  nukkua hyvin ja mikä parasta mennä valmiiseen aamiaispöytään.

Hotelli Vaakuna sijaitsee Porin keskustassa aivan torin laidalla. Viimekertaisesta Porin reissusta onkin varmaan 15 vuotta aikaa, joten ihan tuoreessa muistissa ei ollut kyllä Porin koordinaatit, mutta onneksi nykyään navilla löytää perille. Tämä kesä onkin poikkeus, kun suunnataan myös tulevana viikonloppuna Pori Jazzeille, joten tänä kesänä Pori tuleekin vähän enemmän tutuksi. Porissa riittää kyllä tänä kesänä vipinää, kun on asuntomessut ja jazzit ja tietysti Porin Yyteri vetää myös aina porukkaa tällaisillä ilmoilla.

Akseli Gallen-Kallelan synnyinkoti on sijainnut ennen hotellin paikalla ja hotellin osoite onkin Gallen-Kallelan katu. Itse hotelli on valmistunut jo vuonna 1939 ja laajennettu sen jälkeen muutamaan otteeseen. Aluksi hotellissa oli vain 30 huonetta, ravintola sekä Satakunnan Osuuskauppa. Nykyään huoneita löytyy reilut 150 kpl. Hotellilla onkin pitkä historia satakuntalaisessa hotellitoiminnassa. 

Hotellin yleisilme ja huone oli oikein viihtyisä ja valoisa. Jazz kaupungissa kun ollaan, niin hotellin seinältä löytyikin kivoja vanhoja Pori Jazz julisteita. Kiva idea laittaa nuo esille ja tutkailla vuosilukuja eri julisteista.Runsas noutopöytä aamupala tarjoillaan tilausravintola Satakunnassa. Hotellin yhteydestä löytyvät myös Rosso, Amarillo sekä Pub Winston. Maittavan aamupalan jälkeen olikin kiva suunnata asuntomessuille. Itse messuista sitten lisää seuraavassa postauksessa. Kiitos Original Sokos Hotel Vaakuna!

*yhteistyö*

2 kommenttia:

 1. Onpa kivan oloinen hotelli. Ihanan näköistä aamupalaa!
  Mukavan aurinkoista viikkoa sinulle Cride <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä oikein miellyttävä hotelli yöpyä. Ihanaa viikkoa myös sinne päin ❤️

   Poista