sunnuntai 13. tammikuuta 2019

Takan lämpöä


Täällä on vietetty ihanan rentoa viikonloppua. On ollut baletti- ja kiekkotreenejä ja käyty vähän luistelemassakin. Pienimmäinen, 4 v oli ekaa kertaa luistimilla ja itkuisen alun jälkeen kaveri innostuikin luistelusta heti kättelystä, joten ollaan nyt kahtena päivänä käyty jo harjoittelemassa. Vielä on aikamoista haparointia, mutta eiköhän se tuosta ala harjoittelulla sujumaan.

Pitkästä aikaa, tai itseasiassa taisi olla viime talvi, kun takassa on ollut viimeksi tuli, joten olikin aika taas ottaa sekin käyttöön. Onhan se vaan niin mukavaa istua sohvalla ja nauttia takan lämmöstä ja tuijotella itse tulta, kunhan saa sen  ensin vaan syttymään. Vitsit, että olen kyllä niin huono sytyttäjä, vaikka perjantaina sainkin sen heti ensi yrittämällä palamaan. No lauantaina tarvittiin ainakin viisi sytystyspalaa ja silti meinasi koko ajan sammua. Kaikki ovien aukaisut, ilmastointi pienemmälle jne kokeiltu myös ja puutkin ovat yleensä suht kuivia. Huvittuneena muistelen viime talvea, jolloin olin varmaan kymmenen kertaa yrittänyt saada sitä syttymään ja aina sammui ja joka kerta tuprautti vielä savua sisälle. Sitten 9 v esikoinen tuli koulusta kotiin ja katseli vähän aikaa äitinsä touhua ja tarttui tuumasta toimeen ja saikin sen syttymään heti ensi yrittämällä. Siihen hän vaan totesi, että "katsos, että näin homma hoidetaan", hih! Meillä muna on jo fiksumpi kuin kana!

Mukavaa viikonlopun jatkoa! Saas nähdä, että saanko tuon takan tänään syttymään. 


2 kommenttia:

  1. Oi miten kaunis takka teillä on. Me olemme viettäneet tyttären synttäreitä etukäteen tänään. Olen touhottanut niin paljon, että otin jopa päikkärit tänään :)
    Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle Cride <3

    VastaaPoista
  2. Vau mikä takka. Hieno, erilainen! ☺️ Tällaista en olekaan vielä nähnyt 😌

    VastaaPoista