torstai 8. elokuuta 2019

Helppo kesäinen kerrosjälkiruoka mansikoista ja mascarponesta


Vielä olisi hetkisen mansikka-aikaa jäljellä ja ehtii nauttimaan näistä punaposkisista herkuista. Kävin poimimassa n. 20 kg mansikoita pakkaseen ja kaikenlaisia mansikkaisia herkkujakin on ehtinyt tekemään niistä ennen niiden pakkaseen laittoa. Yksi lempparini on tämä mansikkainen mascarpone jälkiruoka, joka on superhelppo tehdä. Tämä mansikkajälkiruoka on helppo kesäjälkiruoka ja se valmituu vaivatta vaikka mökkiolosuhteissa ja sen voi valmistaa jääkappiin valmiiksi odottamaan vieraita. Itse koristelin nämä herkut vielä viinimarjan lehdillä ja mökin pihasta löytyneillä villiorvokkien kukilla, jotka ovat myös syötäviä.

Tämä kesäinen herkku pitää sisällään seuraavat ainekset (toivottavasti menee nyt oikein, kun muistelen ihan ulkomuisista, että miten tuon tein). Toki näitä kerrosjälkiruokia voi tehdä ihan yksinkertaisimmistakin aineksista. Esim. olen tehnyt tuon "täytteen" ihan vatkautuvasta vaniljakastikkeesta ja sekoittanut joukkoon purkillisen rahkaa. Yhdistelmä toimii myös erittäin. Siitä tulee kevyempi kuin tästä mascarponesta, joka on sinällään aika tuhtia tavaraa. Tähän alla olevaan ohjeeseen voisi myös hyvinkin lisätä vielä purkkillisen vaahdotettua vaniljakastiketta ja vaahdotettua vispikermaa, mutta ohje toimii ilmankin.

Mansikkainen kerrosjälkiruoka

250 g mascarponea
1 dl turkkilaista jogurttia
1 dl rahkaa
2 tl vaniljasokeria

n. 1 litra mansikoita
tummaa suklaata


Sekoita täytteen ainekset keskenään. Pilko mansikat. Laita pikareihin ensin alimmaiseksi mansikoita ja päälle täytettä. Raasta väliin ja päälle myös tummaa suklaata. Jatka näin kerroksittain. Koristele ja laita vetäytymään jääkaappiin ja jälkkäri onkin valmis nauttivaksi.

Oih, näitä kuvia katsellessa tekee kyllä niin mieli mökille meren äärelle ja heti rupesi myös makean hammasta kolottamaan.


1 kommentti: