torstai 19. syyskuuta 2019

Frans & les Femmes -ravintoloiden syksyinen maistelumenu

*yhteistyössä Raflaamo/Frans & Amelie –ravintola*
Olipas kiva irtiotto arjesta heti maanantaina työpäivän jälkeen, kun pääsin maistelemaan ranskalaisbistro Frans & Amelien syksyistä maistelumenua. Vatsa onnellisen täynnä hyvää ruokaa ja hymy huulilla olikin hyvä aloitus uudelle viikolle. 

Moni muistaakin varmaan Sokos hotellien Fransmanni –ravintolat, jotka on nyt uusittu raikkaiksi ja rennoiksi ranskalaisbistroiksi vuosien 2016-2018 aikana. Frans & les Femmes –ravintoloita löytyy Suomesta yhteensä kymmenen Helsingistä Rovaniemelle asti. Helsingissä sijaitseva Frans on saanut naisystäväkseen Amelien. Kyseinen Frans & Amelie sijaitsee Kluuvinkadulla Sokos Hotelli Kluuvin yhteydessä.   

Frans & les Femmes -ravintoloiden menut vaihtuvat kausittain neljästi vuodessa, vaikka toki klassikot pysyvät myös aina listoilla mukana. Näitä ovat tietysti etanat, pariloitu maksa, burgeri ja pihvit sekä itse leivottu suklaakakku. Simpukkaperjantait ovat myös erittäin suosittuja, jolloin tarjoillaan tuoreita sinisimpukoita kermaisessa Dijon-valkosipuliliemessä, joten kannattaa laittaa tuo korvan taakse. 

Itse kuulun näihin ihmisiin, jotka arpovat aina, että mitä ihmettä sitä ottaisi menulta ja arvatenkin välillä iskee myös annoskateus. Maistelumenussa tätä ongelmaa ei ole, vaan maistelumenun tarkoituksena on juurikin maistella monia eri makuja yhdessä ja saat itse valita syysmenulta itseäsi kiinnostavat annokset. Vegaanit on myös huomioitu ja heille on tarjolla myös kolmen ruokalajin vegaanimenu sopivine viineineen.

Menu pitää ehdottomasti aloittaa aina kuohuvalla ja meillä oli aluksi maisteltavana Louis Perdrier Excellence Rosè, joka aloittikin kivasti tunnelmallisen illan. Ruoan kanssa tarjolla oli siihen sopivat ranskalaiset luomulaatuiset ja vegaaniset viinit. Valkoisena vaihtoehtona oli kuiva ja raikkaan hedelmäisen tuoksuinen Douce Nature Sauvignon Blanc sekä punaisena keskitäyteläinen Douce Nature Merlot. 
Meidän syksyinen maistelumenu aloitettiin ensin alkupaloilla, johon kuului savulohibriossi kirjolohenmädillä, lämmittävä myski-kurpitsakeitto sekä rapean taikinan sisälle kääritty vuohenjuusto brick-rulla granaattiomanehillokkeen kera. Näistä ehdoton suosikkini oli viimeksi mainittu vuohenjuusto -rulla, joka vei kyllä kielen mennessään, vaikka nuo muutkin kyllä olivat erittäin hyviä, mutta tämä vuohenjuusto -rulla nousi ainakin meidän pöytäseurueessa suosikiksi.  


Pääruokana meillä oli mureaa poronpaistia punaviinikastikkeen ja Mustaleima-emmental-perunagratiinin kera sekä hunajaista kananpojanrintaa ja punajuuricouscousta, porkkanaa ja broccolinia. Punajuuricouscous toikin kivan syksyisen punaisen värisävyn annokseen, joka vielä korostui tummaa lautasta vasten.Maistelumenu kokonaisuuden kruunasi sitten vielä uuniomenaclafoutis eli suomalaisittain omenapannukakku jäätelön kera ja erittäin täyteläinen manteli-suklaamousse suolakinuskin ja sokeroitujen pähkinöiden kera.

Frans & Amelien syysmenu on saatavilla 11. syyskuuta alkaen seuraavien paikkakuntien Frans & les Femmes –ravintoloista: Helsinki, Jyväskylä, Kotka, Kouvola, Kuopio, Mikkeli, Oulu, Rovaniemi, Tampere ja Vaasa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti