maanantai 23. syyskuuta 2019

11 v synttärit suklaakakkuohjeen kera


Mites tämä aika rientää näin nopeasti? Justiinhan meillä viettiin näitä pojan 11 v synttäreitä kesän alussa ja nyt ollaan jo syyskuun lopussa. Viikonloppuna puolestaan vietettiin tyttären 10 v synttäreitä ja huomasin, että eihän näistä edellisistäkään synttäreistä ole mitään tullut kirjoiteltua tänne blogistaniaan, joten laitetaan tämä postaus ilmoille ennen tuota 10 v synttäripostausta.
 
 Näihin pojan 11 v synttäreille tuli ensimmäistä kertaa elämässäni leivottua suklaakakkua itse synttärisankarin toiveesta. Äkkiä oman reseptiarkiston läpikäyntiä ja sieltähän löytyi tämä helppotekoinen suklaakakku, jonka lähes jokainen osaa tehdä. Lisäksi kakku vaan paranee jääkaapissa eli se kannattaa tehdä hyvissä ajoin ennen tarjoilua. Kuvissa näkyvän suklaakakun reseptin löydät tämän postauksen loppupuolelta.
 
Kakusta tekoo helppotekoisen myös se, että sitä ei välttämättä tarvitse koristella mitenkään, vaan voi levittää ihan tuon kuorrutteen päälle ja jättää sellaisenaan tai laittaa vaikka vähän tomusokeria päälle. Itse koristelin kakun mansikoilla, tomusokerilla ja mintunlehdillä ja niillä saikin tuon kakun vähän näyttävämmäksi ja kivaksi synttärikakuksi 11 v synttäreille. Itse sankarikin tykkäsi mausta ja pyysi, että ensi synttäreille pitää myös ehdottomasti tehdä suklaakakkua.



SUKLAAKAKKU

Pohja:
3 dl sokeria
100 g margariinia
2 munaa
5 rkl kaakaojauhetta
1 dl kiehuvaa vettä
1 tl soodaa
1/2 tl suolaa
1 1/3 dl piimää tai maustamatonta jogurttia
4 dl vehnäjauhoja

Täyte/kuorrute:
150 g margariinia
175 g taloussuklaata
1 muna
n. 8-9 dl tomusokeria

Sekoita kiehuva vesi ja kaakaojauhe keskenään. Jäähdytä. Vaahdota sokeri, margariini ja muna. Lisää vaahtoon keskenään sekoitettu vesi ja kaakao sekä muut ainekset.

Paista 175 asteessa kakkuvuoassa n. 30-40 min. Jäähdytä ja halkaise kakku.

Sulata kuorrutteen margariini kattilassa ja lisää vähän pilkottu suklaa. Sekoita ja jäähdytä. Vatkaa muna ja lisää siihen suklaa/margariini seos. Lisää tomusokeria, kunnes on sopivan paksuista. Laita kuorrutetta päälle ja väliin. Koristele ja laita jääkaappiin muhimaan mielellään seuraavaan päivään. Halutessasi voit kostuttaa kakkua hieman esim. maidolla.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti