sunnuntai 10. marraskuuta 2019

Ravintola Loisteen joulupöytä


Tämän joulun ensimmäinen joululounas on korkattu ja itseasiassa jo muutama viikko sitten, kun pääsin maistelemaan ravintola Loisteen tämän kauden joulupöydän herkkuja maistelumenun muodossa. Loistehan sijaitsee Helsingin keskustassa olevan Sokos hotelli Vaakunan 10. kerroksessa Helsingin kattojen yllä, jossa voi tuntea myös aidon 50-luvun hengen.

Loisteen joululounaalta löytyy alku-, pääruoka- ja jälkkäripöytä, joista kustakin maistelimme valikoituja herkkuja. Alkupalapöydästä löytyy mm. mätejä, silakoita ja lohta eri muodossa, savuporo-päärynätartaria, hirvipateeta, aladobia, joulukinkkua, rosollia, vihersalaattia ja paljon muuta. 

Lämpiman ruoan puolelta maistelimme mm. joulumakkaroita, karjalanpaistia, lanttulaatikkoa ja glaseerattuja juureksia. Pääruokapöydässä on tarjolla myös lipeäkalaa, porkkana- ja perunalaatikkoa, luumuja ja herneitä joululimppua unohtamatta. 

Joulupöytä sisältää myös jälkiruokapöydän, josta maistelimme appelsiinipannacottaa, piparkakkua ja juustoja. Varsinaisessa jälkiruokapöydässä on edellä mainittujen lisäksi tarjolla myös suklaakakkua ja marenkia, piparkakku-suklaamoussea, pikkuleipälajitelma, marmeladia ja kaiken kruunaa vielä jouluinen täytekakku.

Joulupöytä on tarjolla 9.-20-12.2019
maanantaista perjantaihin klo 11.30-15 ja lauantaina 14.12 klo 13-16



Tilaisuus aloitettiin tällä kivan kirpsakalla Apple Sour drinkillä, jossa oli mm. Calvadosta, kanelisiirappia sekä tuorepuristettua limeä, joka toi siihen pirtsakan kirpeyden.







Maittavan joululounaan jälkeen pääsimme kiertelemään Sokos hotelli Vaakunan tiloihin, jossa meitä oli vastassa myös joulupukki lahjasäkin kera. Jokaiselle oli paketissa oma Finlaysonin tyyny kotiinviemisiksi, joka tulikin heti käyttöön. 




Joulupukin tervehdyksen jälkeen käytiin vielä tutustumassa Vaakunan uudistettuihin huoneisiin. Vitsit mitkä näkymät tuolta ylimmän kerroksen parvekkeelta onkaan. Olisi kyllä kiva herätä joku aamu noihin näkymiin ikkunasta.




Joululounaan lomaan meitä tuli tervehtimään itse Ivana Helsingin Paola Suhonen, joka kertoi omista joulumuistoistaan ja päästiin myös valikoimaan omat Ivana Helsingin tuotteet, jonka paketoimme sitten vielä Ivana Helsingin kangaspalaan. Paolan on suunnitellut myös hiljattain uudistuneen Sokos Hotelli Presidentin huoneet, joista löytyykin postaus täältä, jos haluat käydä kurkkaamassa miltä kyseiset huoneet näyttävät.


Olipa kiva aloitus tulevalle joulukaudelle. Innoissani odotan jo tulevaa joulua ja varsinkin sitä hetkeä, kun saa kaivella kaikki joulukoristeet kaapin perukoilta esille.

2 kommenttia:

  1. Samasta lounashetkestä kirjoitin itsekin tänään :) Oli kyllä upeat puitteet jouluiseen tunnelmointiin ja kauden avaukseen - vaikkakin vähän etuajassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä tosiaan ihanat puitteet meillä ja seurakin mainiota <3

      Poista