sunnuntai 3. marraskuuta 2019

Itse tehdyt pinaattiletut


Meillä on tullut näistä itse tehdyistä pinaattiletuista lasten hittiruoka ja mikä parasta, ovat myös erittäin helppotekoisia. Enää ei kannata sortua kaupan eineslettuihin, vaikka kyllähän meillä niitäkin välillä syödään, kun ei vaan ehdi aina itse tekemään ruokaa, mutta onhan näissä itse tehdyissä maku ihan eri luokkaa kuin eineksissä ja näissä väri tulee myös aidosta pinaatista.

Nämä pinaattiletut on helppo muuntaa myös nokkosletuiksi, korvaamalla pinaatit vaan ryöpätyllä nokkosella. Meillä on ryöpättyä nokkosta myös pakkasessa itse kasvatetun pinaatiln lisäksi, joten talven tullen saa kaivettua sitä nokkoslettujen joukkoon ja siihen sopii myös hyvänä lisänä Foodinin nokkosjauhe, jota lisään myös taikinan joukkoon. Näissä pinaattiletuissa käytän puolestaan Foodinin pinaattijauhetta pakastepinaatin lisäksi.

Tässä vielä ohje teillekin. Itse teen suosiolla aina kaksi annosta, kun hupenevat lasten suihin sitä vauhtia, että parempi heti kättelyssä tehdä tupla-annos.

Pinaattiletut

2 munaa
5 dl maitoa
3 dl jauhoja
 1 tl suolaa
n. 150 g pakastepinaattia (tuoretta n. 300 g)
1 rkl öljyä tai voisulaa
n. 1-2 rkl Foodin luomu pinaattijauhetta

Riko munat kulhoon ja sekoita joukkoon maito, vehnäjauhot, suola ja öljy. Käytettäessä tuoretta pinaattia keitä niitä ensin muutama minuutti vedessä, valuta ja pilko jäähtyneenä joukkoon. Anna turvota n. puoli tuntia ja paista paistinpannulla voissa. Tarjoile esim. puolukka- tai mansikkahillon kanssa. Meillä nuo maistuivat parhaiten mansikkahillon kanssa, mutta aikuiseen makuun taitaa tuo puolukkahillo sopia paremmin.Näiden kuvien ottamisesta on sen verran aikaa, että taitaa olla tuo Foodinin pinaattijauhe jo erinäköisessä pussissa, jos satutte etsimään sitä kaupan hyllyiltä. On jäänyt tämä postaus vaan roikkumaan tänne blogin luonnoksiin, kunnes nyt tuli sieltä vastaan.


Joten eikun lettujen paistoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti