sunnuntai 29. maaliskuuta 2020

DIY; lastehuoneen salmiakkiruutuseinä kalkkimaalilla


Jollet osaa tapetoida, niin tässä vinkit seinän uudistukseen ihan maalin avulla. Itse en ole koskaan tapetoinut ja todennut, että en lähde edes yrittämään, vaan tartun mieluummin aina maalipensseliin ja maalaan meille "tapettiseinät", joka ei ole niin vaikeaa mitä ensi kuulemalta voisi luulla. Uusin teokseni on tämä pikkumiehen huoneen salmiakkiruutuinen seinä, jolla sai kivan uudistuksen huoneeseen. Maalasin tämän jo itseasiassa viime vuoden puolella, mutta on jäänyt laittamatta postaus tänne saakka. Insta storyn puolella kuvia on jo kyllä aiemmin vilahdellut, mutta ajanpuutteen takia ja keskellä ruuhkavuosia tämä blogi ei niin usein nykyään ehdi päivittymään. 

Itse seinän teko ei ole kovinkaan työlästä tai vaikeaa ja yhdessä päivässä tämäkin oli valmista. Melkeinpä ns. esitöihin menee enemmänkin aikaa kuin tämän itse seinän tekoon, kun pitää ensin siirrellä huonekalut, suojata lattiat ja listat ja vielä valita maali. Meiltä kotoa löytyi valmiiksi jo valkoista kalkkimaalia, joten ostin vain pienen sinisen purkin lisää ja sekoittelin itse värisävyn sopivaksi. Harlequin eli salmiakkiruutukuvioisen sabluunan löysin naapurimaasta Virosta Stencilit nettikaupasta ja se tulikin nopeasti tuosta lahden yli.

Minulla oli aiempaa kokemusta sabluunaseinän teosta oman makuhuoneen osaltani, jonka kuvia näet täältä klik, joten uskalsin lähteä tähän uuteen projektiin hyvillä mielin ja rohkeasti. Välineinä tämän seinän teossa minulla oli kalkkimaali, iso seinäsabluuna ja sieni maalin tuputtamiseen. Kalkkimaali toimii mielestäni sabluunan kanssa erinomaisesti, koska sillä saa kivan eläväisen ja vähän koholla olevan pinnan. Lisäksi se kuivuu nopeasti, joten sabluunan siirtäminen aiemman maalatun kohdan päälle onnistuu suht nopeasti.

Seinän maalauksen yhteydessä askartelin vielä pikkumiehen nimellä olevan puisen viirinauhan koristamaa seinää, johon tuli samaa sävymaailmaa kuin itse seinässä. Seinän värisävy lähti huoneen sängyn tekstiileistä, jotka olen joskus itse ommellut. Sängyn päällä on ompelemani tilkkupeitto ja tyynyt olen ommellut aplikointitekniikalla. Pöllötyynyt olen itse joskus suunnitellut ja myös ommellut. Nuorimman huoneessa on myös entisöimäni klaffipiironki, joka oli alunperin tyttäreni huoneessa, mutta hänen ottaessa isoveljen kirjoituspöydän, niin tämä klaffipiironki päätyi pienimmän huoneeseen. Sen seurana on myös äitini kotitalosta pelastettu vanha puinen tuoli, joka sai myös valkoisen maalin pintaansa. Puinen kuorma-auto löytyi joskus ajat sitten kirppikseltä. Se ei ollut antiikkia, joten maalasin sen myös hyvällä omalla tunnolla ja taisikin olla alunperin ihan käsittelemätön. Silloin oli vielä tähtikausi valloillaan ja siihenkin tuli silloin joskus lisättyä puisia tähtiä koristeeksi.  
Oih, silloin joskus oli vielä aikaa ommella tämä tilkkutäkki ja suunnitella nämä pöllötyynyt ja ommellakin vielä ne. Nykyään aika on niin kortilla, että kaikki ompeluhommat ovat jääneet.


Tältä kyseinen sabluuna näyttää. Kalkkimaalilla tuputtelu on siitä kiva, että se ei lähde valumaan ja sabluunan kuviot voi kohdistaa nopeastikin sen päälle.


Mukavaa viikonlopun jatkoa. Pysykäähän terveenä Koronan keskellä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti