tiistai 23. kesäkuuta 2020

Jukkatalo Tuusulan asuntomessuilla


* kaupallinen yhteistyö *Tänä vuonna asuntomessuja vietetään Tuusulan Rykmentinpuistossa Pääkaupunkiseudun kupeessa. Tuusulan asuntomessut ovat asuntomessujen 50. juhlavuosi. Normaalisti asuntomessut ovat startanneet aina heinäkuun puolestavälistä lukien, mutta Korona on sotkenut vähän kuvioita ja asuntomessut olisi näillä näkymin tarkoitus aukaista yleisölle 3.8. 
Messukohteita on 40, joten jokaiselle varmasti riittää katseltavaa.

Itse kävi piipahtamassa Tuusulan asuntomessuilla lehdistön ennakkotilaisuudessa ja tässä teillekin vähän sneak peek kuvia Jukkatalon edustuksesta messuilla. Jukkatalo on edustettuna messuilla kahden talon voimin.  Toinen on tässä postauksessa syvällisemmin esiteltävä Tuulia ja toinen  on nimeltään Uusi Unelma, josta myös muutama kuva tämän postauksen lopussa. Uusi unelma on asiakkaan messualueelle rakennuttama Jukkaltalon sisusta itse -kohde. Tässä postauksessa paremmin esiteltävä Jukkatalon Tuulia on muuttovalmis koti, joka on myynnissä ja odottelee vielä omaa perhettää messujen jälkeen. 

Asuntomessujen talot olivat lehdistön ennakkotilaisuudessa vielä vähän kesken ja luonnollisesti pihat olivat vielä viimeistelemättömiä kaikkien talojen osalta, joten ne onkin kiva käydä katsomassa sitten vielä itse messuilla. Niistä saa myös aina kivoja ideoita. Jukkatalojen Tuulia oli sisätiloiltaan jo lähes valmis ja ulkotöissä oltiin jo pihakivetyksen laitossa ja terassin rakentamisvaiheessa. 

Mutta astutaanpas sitten tähän ihanaan Tuuliaan sisälle, joka löytyy kohdenumerolla 14. Jukkatalon Tuulia on 2-tasoinen moderni koti, jonka huoneistoala on 153 m2 ja kerrosala 178 m2. Talon värisävynä on lämmin okra. Tuuliaa asuttaa messujen ajan mielikuvistusperhe, johon kuuluu kotona työskentelevä taidegraafikko-äiti, paljon matkusteleva isä sekä muutaman kuukauden ikäinen vauva. Ovesta astuessa katse kiinnitty ensimmäiseksi olohuoneen korkeaan huonetilaan ja näyttäviin isoihin lattiarajasta alkaviin ikkunoihin, jotka tuovat ihanan valon koko asuntoon. Olohuoneesta löytyy myös tyylikäs musta takka, kauniilla pyöreällä designilla.

Alakerrasta löytyy yksi makuuhuone, joka on sisustettu messujen ajaksi työhuoneeksi sekä yhtenäinen keittiö-, ruokailu -ja oleskelutila sekä kodinhoitohuone, pesuhuone ja sauna. Yläkerrasta löytyy kolme makuuhuonetta sekä kylpyhuone, jonne on käynti niin aulasta kuin päämakuuhuoneesta.


Taidegraafikko-äidin taiteilijan ateljee löytyy alakerrasta, joka muuntautuu helposti myös vieras- tai makuuhuoneeksi. Yläkerrasta löytyy myös tila kotigallerialle, joka myöhemmin vapautuu helposti mahdolliselle perheenlisäykselle.


Alakerta on käytännöllistä olohuoneen, keittiön ja ruokailutilan muodostamaa yhtenäistä tilaa. Keittiöstä löytyy myös aika ihana erikoisuus, nimittäin ruokakomero, jota harvemmin nähdään meillä Suomessa. Jenkeissä se on yleinen käytäntö, mutta täällä meillä ei niinkään olla totuttu näihin, mutta onhan se käytännöllinen, kun yhdellä oven aukaisulla näet hyllyillä olevat tavarat eikä tarvitse kaivella kaapin perukoita. Jukkatalo Tuuliassa ruokakomero on asetettu kätevästi portaikon alle, joka muuten ehkä olisi hukkatilaa. Nyt sinne saa kätevästi ruokatarvikkeet, astiat sekä oman kierrätyspisteenkin. Alakerrassa sijaitsee myös kodinhoitohuone, jonka yhteydessä on myös kylpyhuone ja sauna. Alakerran kodinhoitohuoneessa on paljon laskutilaa ja kaapistot ovat itseasiassa samaa mallistoa mitä keittiön mustat kaapistot .  
Yläkertaan tullessa avautuu iso avara aula, jota kehystää tyylikkäät mustat pinnakaiteet. Kaiteiden yli pääseekin kurkkaamaan alakerran olohuoneeseen ja huikkamaan alakerran sohvalle olijalle kätevästi asiansa.Yläkerran eteisaulan kulman takaa löytyy suloinen vauvanhuone, jossa on myös oma ranskalainen parveke, joka löytyy itseasiassa kaikista yläkerran makuuhuoneista.Vanhempien makuuhuone on aika kompatkin kokoinen ja tehosteseinän taakse kätkeytyy käytännöllinen walk in closet, josta pääsee sujahtamaa myös yläkerran kylpyhuoneeseen.
Valitettavasti messutalojen ulkopuolet olivat vielä kaikki kesken ja talon sivustalle oli vasta rakenteilla iso terassi. Piha on tyylikästä kivetystä isoinen istutusaltaineen, joista itse erityisesti pidän. Ne ovat helppohoitoisia ja tyylikkäitä. Pihasta löytyy myös autokatos kahdelle autolle sekä varasto.Kuten postauksen alussa mainitsin, että Jukkatalolla on Tuusulan asuntomessuilla myös toinenkin oma edustustalo, joka on nimeltaan Uusi Unelmia. Tähän  lopuksi vielä muutama kuva siitäkin talosta. Valitettavasti tähän taloon en ehtinyt niin syvällisesti tutustumaan kuin mitä ylempänä esiteltyyn Tuuliaan.


Ihan jo innolla odottelen, että koska asuntomessut aukeavat ja pääsee oikein ajan kanssa sinne tutustumaan. Asuntomessuilla käynti on kuulunut aina yhteen kesäloman must tapahtumaan ja tämäkään vuosi ei tee poikkeusta. Nyt vielä niin helpon lähettyvilläkin.


1 kommentti:

  1. Asuntomessuilla kiertely on inspiroivaa! Kierrellessä on mukava napata kivoja ideoita omaan kotiin ja nähdä upeaa arkkitehtuuria. Yksi kesän kohokohdista on asuntomessut! Tässä juuri muistelin vuoden 2001 asunyomrssuja. Messut olivat tuona vuonna täällä Kajaanissa.
    Postauksessasi on hienoja kuvia!

    VastaaPoista