maanantai 1. helmikuuta 2021

DIY: itse tehdyt kierrekynttilät

Meilläkin vihdoin ja viimein kokeiltiin tätä valtavan suosion saanut somehittiä, nimittäin itse tehtyjä kierrekynttilöitä. Näiden tekoon jää myös vähän koukkuun ja saa kivaa vaihtelua suoriin kynttilöihin.

Kierrekynttilöiden teko on helppoa. Ainoa ongelma on vaan se, että löytää oikeanlaiset kynttilät tähän hommaan. Nimittäin kynttilöiden pitää olla parafiinikynttilöitä ja läpivärjättyjä. Itse testasin myös ei läpivärjättyjä parafiinikynttilöitä ja päällinen murtuu ikävästi ja kynttilää ei saa nätisti kierteelle. Steariinikynttilä ei puolestaan pehmennyt ollenkaan, ainakaan testaamani versiot.

Havin yksittäin myynnissä olevat kynttilät toimivat ainakin hyvin ja olivat 100 % parafiinia. Itse löysin niitä Prismasta. Havin paketissa myytävät antiikkikynttilät eivät taas ole parafiinikynttilöitä, joten älä osta niitä. Useinmiten paketissa tosin ei lue, että mistä kynttilä on valmistettu, mutta yksi neuvo on, että steariinikynttilä tuoksuu normaalilta kynttilältä, kun parafiini ei tuoksu miltään.

Alla vielä tarkemmat ohjeet kynttilöiden tekoon.

Itse tehdyt kierrekynttilät

kierrekynttilät
Kierrekynttilän teko-ohjeLaita läpivärjätyt parafiinikynttilät n. 50 asteiseen (n. puolet kiehuvaa ja puolet kylmää) kuumaan veteen n. 15 minuutiksi. Itse jouduin ainakin lisämään kuumaa vettä, koska vesi jäähtyy aika nopeasti. Varo kuitenkin kaatamasta kuumaa vettä suoraan kynttilän päälle.


Testaa, että kynttilä on pehmennyt ja kaulitse molemmin puolin littanaksi. Sen jälkeen vaan kierrät haluamasi määrän kierteitä. Jos kynttilä lohkeaa, niin laitaa kuumaan veteen uudelleen.


Katso, että kynttilät kuivuvat suoraan. Voit laittaa ne vaikka kylmään veteen, jos haluat nopeuttaa kuivumista.


Olettekos te ehtineet askartelemaan jo paljon näitä kierrekynttilöitä?

1 kommentti:

  1. Kauniita ❤ Ohjeita kierrekynttilöiden tekemiseen olen nähnyt, mutta en ole vielä tehnyt. Tuo kybttilöidesi väri on kaunis! Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista