perjantai 29. tammikuuta 2021

Blogin 10 -vuotis synttärit


Tänään tasan 10 vuotta sitten raapustelin tänne blogistaniaan ensimmäisen blogijulkaisuni, joten tänään onkin sitten aihetta pieneen juhlaan 10 -vuotis synttäreiden kunniaksi. Tosin nämä juhlat vietetään ihan kotoilun merkeissä ja kaivetaan ehkä jätskiä pakkasesta ja köllötellään sohvalla lasten kanssa. 

Muistan vielä aivan elävästi, kun kirjoitin ensimmäistä blogipostaustani toinen lapsi sylissäni näppäimistön nappuloita repimässä ja ajattelin, että kokeillaan tuota blogin kirjoittamista vähän aikaan. Koskaan minun ei edes pitänyt ruveta bloggaamaan, mutta jostain se kipinä sitten iski. Kukapa olisi silloin uskonut, että tässä ollaan vielä tätä raapustelemassa. Toki tahti on vähän hiipunut alkuajoista, kun parhaimpina vuosina oli melkein 280 postausta vuodessa. Siinä saa jo aika monta postausta raapustella. 

Hauskoja muistoja liittyy myös blogini nimen valintaan. Kristallinhohtoa -nimi nimittäin syntyi aivan hetken mielijohteesta ja oli ainoa nimi mikä tuli muutaman minuutin mietinnän jälkeen mieleeni, jossa olisi etunimeni Krista mukana. Tällä Kristallinhohtoa -nimellä on sitten menty tosiaan jo 10 vuotta. Monesti on tullut kyllä mietittyä, että pitikös se nimi niin nopsasti heittää, mutta eipä ole tullut muutettuakaan sitä, vaikka monesti on käynyt mielessä.

Paljon on mahtunut tämän 10 vuoden matkan varrelle, mutta aika on toisaalta mennyt kyllä huimaa vauhtia. Ihan hetkihän tuosta blogin avaamisestakin on ja silti jo 10 vuotta. Blogiuran aikana on syntynyt kolmas lapsikin ja erokin ja arjen pyörittäminen yksin kolmen lapsen kera ja sitten vielä kaikki nämä Korona hässäkät päälle. Mutta täällä sitä vielä ollaan ja en ole todellakaan helposti luovuttavaa sorttia, joten saas katsoa roikutaanko täällä vielä seuraavat 10 vuotta tai ehkäpä siinä ajassa näiden blogien tilalle on tullut jo muita alustoja. Onhan nytkin jo Instagram vienyt voiton blogien lukemisesta. Somemaailman pääpainoni on siirtynyt myös enemmän instan puolelle, josta löydyn myös Kristallinhohtoa -nimellä. Insta toimiikin nykyään enemmän pääkanavanani ja pyrin päivittämään sitä puolestani melkeinpä päivittäin. Jollet ole jo seuraajani siellä, niin käyhän klikkailemassa itseni sinne lukijakseni.

Bloggaamiseni alkuaikoina blogit olivat hurjassa nousussa ja ilmassa oli myös uutuuden viehätystä. Blogeja luettiin silloin ahkerasti ja itselleni blogin pitämisestä muodostui myös jonkinlainen päiväkirja meidän perheen elämästä. Blogini on ehtinyt olemaan myös monien portaalien alla kuten CASA Blogit ja sieltä siirryin Indiedaysin alle ja sieltä hyppäsin 40+ -blogien alle. Monia ihania uusia ihmisiä on myös astunut elämääni, joita ilman tätä blogia en olisi koskaan tavannut ja osasta on tullut myös hyviä ystäviä. Vaikka blogin pitäminen on aikaa vievää harrastus ja tuhansia ja tuhansia tunteja on saanut tänne menemään, päiväkään en ole katunut, että tämän blogin perustin tasan 10 vuotta sitten. On se kuitenkin antanut myös paljon ja ihania muistoja.

Hyvää 10-vuotis synttäreitä Kristallinhohtoa näiden 25 tulppaanin kera. Eikös olekin muuten aika ihania, kun nuo tulppaanit ovat aunneet? Voisi sanoa jopa, että aika maalaukselliset jopa.
6 kommenttia:

 1. Paljon onnea blogillesi. Todella ihanan näköisiä tulppaaneja.

  VastaaPoista
 2. Kauniita kuvia ❤ Oli mukava lukea blogisi historiikkia. Onnea, iloa ja kaikkea hyvää sinulle ja blogillesi ❤

  VastaaPoista
 3. Onnea onnea! Bloggauksen alkuhämärä oli kyllä jännää aikaa. Postauksia päivittäin (kuinka sitä tahtia jaksoikaan?), ei omia kuvia - tai ainakin ilman päätä! Ekassa blogitilaisuudessa jossa koskaan kävin puhuja totesi "En kyllä yhtään tiedä keitä olette tai mitä teette...". Noista ajoista on tultu paljon eteenpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee, minullakin on jokin tuollainen mielikuva, että olen ollut tuossa samaisessa tilaisuudessa, koska olen kerran ollut sellaisessa, jonka puhuja totesi juurikin noin :)

   Poista