perjantai 22. tammikuuta 2021

DIY: Itsetehdyt Marimekon Unikko servettikynttilät

marimekko unikko

Kristallinhohtoa -instatililläni oleva Marimekon Unikko servetti tuunaus (löytyy reelseistä) on saanut jo huikeat yli 70.000 katselua ja herättänyt myös paljon kysymyksiä, joten laitan tänne blogini puolelle tarkemmat ohjeet niiden teon suhteen ja uskaltaako niitä polttaa. 

Näiden serveteillä päällystettyjen kynttilöiden teko on suht helppoa ja pienellä rahalla saa kivaa vaihtelua tavallisiin kynttilöihin. Tarvikkeiksi tarvitset vain valkoisia tasapintaisia kynttilöitä, servettejä, leivinpaperia ja silitysraudan. Aloita leikkaamalla servetistä kynttilän ympärysmitan kokoinen pala ja irrota siitä alapaperi pois. Silitä servetin aloituskohta ensin kynttilään kiinni. Käytän kynttilän päällä leivinpaperia, ettei rauta suttaannu. Etene sitten lopun kynttilän osalta osissa ja kurkkaa välillä leivinpaperin alle, että miltä näyttää ja että servetti menee suoraan. Jos joku kohta on vielä ns. sulaamatta eli että servetin paperi on vielä näkyvissä, niin silitä siitä kohtaa lisää, kunnes senkin kohdan päälle on sulanut steariinia. Raudan lämpötilan säädin 1:lle eli pienimmälle.

Nämä kynttilät ovat olleet meillä nyt enemmänkin vain koristeena. Polttamisen osalta kannattaa olla varovainen ja polttaa vain valvonnan alaisuudessa. Kokeilin itse noiden polttamista ja ainakaan 5 h kokeiluni jälkeen kynttilä ei roihahtanut (mitä ilmeisesti joillakin on tehnyt), vaan paloi normaalisti ja kynttilään jäi ns. normaali reuna, jonka leikkaan aina säännöllisen väliajoin sitten pois kynttilän ollessa sammuksissa.  Luulenpa, että tuohon roihahtamiseen vaikuttaa myös paljolti se, että mitenkä tuo kynttilä palaa eli onko se sellainen kynttilä, johon jää sellainen leveä reunus kynttilän palaessa ja miten hyvin tuon servetin on saanut sulatettua kynttilään (toki jos paperia näkyvissä, niin luonnollisesti se syttyy) ja kuinka ylhäältä se alkaa. Jos näitä kyseisiä servettikynttilöitä haluaa polttaa, niin yksi vaihtoehto on myös leikata servetistä vain pienempi kuvio ja laittaa kynttilän alaosaan, niin ainakin yläosa olisi turvallisempi polttaa ellei halua vain pitää näitä koristeena.

Itse hurahdin ihan näihin servettikynttilöiden askarteluun. Näistä itse tehdyistä servettikynttilöistä saa myös kattaukseen kivan lisäsäväyksen, kun kynttilät ovat samaa kuosia mitä itse kattauksen servetit. Innostuinkin sitten tekemään näitä servettikynttilöitä heti kertaheitolla useassa eri Marimekon Unikon kuosin väreissä. Myöhemmin sitten lisää niistä muista tekeleistäni. Mennään nyt tämä postaus näillä vaaleanpunaisilla Unikoilla.

Loppuhuomautuksena vielä, että muistattehan, että näitä kynttilöitä, jossa on esim. käytetty Marimekon Unikko kuosia, ei voi tehdä myytäväksi asti, vaan vain omaan yksityiseen käyttöön. Marimekko on myös tarkka oikeuksistaan. Ja polttaminen vain erityisen valvonnan alla palamattomalla alustalla ja kaukana muista palavista jutuista (roihahdusvaara), jollei halua pitää vain koristeena.

Iloisia askarteluhetkiä servettikynttilöiden parissa! 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti