lauantai 16. tammikuuta 2021

Tallinnan Noblessner ja Shishin sisustusmyymälä

Tallinna Noblesner

TAllinna Noblessner

Näin Korona aikoina, kun voi vain haaveilla matkustamisesta, niin tehdäänpäs pieni nojatuolimatka naapurimaahan Viroon, jossa käytiin kesällä viettämässä kiva yhteinen äiti-tytär päivä. 

Noblessner


Reissumme kohde oli Noblessner, joka on uusi kiinnostava ja trendikäs alue Tallinassa meren äärellä. Satamasta kävelee sinne n. 15 minuutissa ja vanhasta kaupungista sinne on parisen kilometriä. Me otettiin satamasta taksi suoraan Noblessneriin. Päiväristeilyllä aika on kuitenkin kortilla ja haluttiin päästä nopeasti nauttimaan alueen tunnelmasta.

Alue on vanha sukellusvenetelakka, joka kehittyy huimaa vauhtia. Noblessnerissä voikin viettää helposti vaikka koko päivän. Sieltä löytyy mm. trendikkäitä ravintoloita, ihana Shishin sisustusliike, olutpanimo, vierasvenesatama, keksintötehdas Proto ja paljon muutakin aktiviteettiä kauniden värikkäiden asuintalojen kupeessa.  Noblessner onkin erittäin mielenkiintoinen kehittyvä alue Tallinnassa. 

shishi tallinna

Shishi

Noblessnerin ehdoton käyntikohde on Shishin ihastuttava sisustusmyymälä. Shishin taru juontaa jo vuoteen 1998 ja taustalla toimi norjalais-virolais ystäväporukka, joka määrätietoisesti on rakentanut Shishistä kansainvälisen brändin. Tuotteita onkin myynnissä ympäri maailman.

Myymälässä saa menemään tovin jos toisenkin ihastellessa kaikkea kaunista. Shishillä ilmestyy kevät/kesä sekä syksy/talvi -mallisto ja varsinkin syksyyn päin mentäessä Shishin liikkeessä on aivan ihana jouluinen christmas wonderland.  Myynnissä on aivan ihastuttavia joulukoristeita, joista Shishi taitaakin olla erityisen tunnettu. Kävin Shisissä ensimmäisen kerran juurikin joulun alla ja ensireaktio sisään astuessani oli että wau! Harakka oli päässyt oikeaan aarreaittaan.

Shishin valikoimaan kuuluu mm. erilaisia vaaseja, ruukkuja, kynttelikköjä, tekokasveja, piensisustustavaraa sekä joulukoristeita. Valikoima on kyllä todella laaja ja tavaraa niin paljon, että niitä tutkiessa saa kyllä kulumaan aikaa, joten kannattaa se pitää mielesään, kun tuonne suuntaa.Shishissä poiketessa kannattaa muistaa myös Shishin outlet, joka sijaitsee samaisen rakennuksen päädyssä. Sieltä voi tehdä myös mainioita löytöjä edulliseen hintaan. Arvatenkin meilläkin oli laukut täynnä tavaraa, kun täältä lähdettiin kohti satamaa. Oma auto olisi kyllä ollut nyt aika kätevä olla matkassa mukana, kun selkä vääränä noita kanneltiin.
Noblessnerin alueella on paljon hyviä ravintoloita, mutta me menimme tyttären mieltymysten mukaan ja  meidän valinta oli Patarei,  jossa nautittiinkin antaumuksella mahtavat burgerit.

Kivan päivän jälkeen olikin mukava hypätä Eckerö Linen kyytiin ja matkustaa kotiin kassien ja pussien kanssa. Onhan tällaiset minilomatkin erittäin mukavia vaihteluja. Toivottavasti pian päästäisiin taas matkustamaan turvallisin mielin.2 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen paikka, kiitos hyvästä vinkistä! Pitää laittaa Noblessner matkustuslistalle ensi kesäksi kun veneen saa taas telakasta talven jälkeen takaisin. Tulee kyllä talven alla taas ikävä veneliyä ja uusia paikkoja mutta onneksi suuremmat risteilylaivat kulkevat talvellakin!

    VastaaPoista
  2. It's actually a nice and helpful piece of info. I'm glad
    that you just shared this useful information with us.
    Please stay us up to date like this. Thank you for sharing.

    VastaaPoista