lauantai 13. helmikuuta 2021

Ystävänpäivä laskiaispullavohvelien kera

Laskiaispullavohveli

Pullavohveli

Ystävänpäivää vietetään huomenna sunnuntaina ja osuu kivasti samaan päivään laskiaissunnuntain kanssa, johon tietysti kuuluu laskiaispullat höystettynä kaikella suloisella vaaleanpunaisella. 

Bongasin K-Ruoka -lehdestä laskiaispullavohvelin ohjeen ja olihan se laitettava testiin ja kaivettava ikuisuuden vanha vohvelirauta kaapin perukoilta ja putsattava pahimmista pölyistä. Enpäs muista edes, koska sitä on viimeksi paistanut vohveleita. Lettuja meillä tehdään usein, mutta vohvelirauta on jäänyt vähän unholaan. 

Ohje näihin laskiaispullavohveleihin on hyvin simppeli ja varsinkin jollei halua lähteä itse tekemään pullataikinaa, niin voi napata kaupan pakastealtaasta Pirkka gluteenittoman pullataikinan. Sulatuksen jälkeen, pullataikina leikataan kahdeksaan yhtäsuureen osaan ja pyöritellään palloiksi. Tämän jälkeen pallot painellaan littaniksi letuiksi (käytä jauhoja apuna) ja laita kohoamaan n. 30 min. liinan alle. Tämän jälkeen letut paistetaan vohveliraudassa miedolla lämmöllä ja tarjoillaan hillon ja kermavaahdon kera. Voit ripotella päälle myös mantelilastuja. Muista käyttää gluteenittomia jauhoja, mikäli haluat pitää nämä laskiaiaispullavohvelit gluteenittomina loppuun asti. 

Kristallinhohtoa instagramistani löytyy myös pieni videopätkä näiden laskiaispullavohvelien teosta, jos haluat käydä kurkkaamassa.

 Rakkauden täyteistä ja ihanan vaaleanpunaista ystävänpäivää näiden vaaleanpunaisten ruusujen kera ja hyvää laskiassunnuntaita!
1 kommentti:

  1. Vohvelit ovat taas in! Itse tein juusto-ja kinkkutäytteisiä croissantvohveleita muutama päivä sitten.

    VastaaPoista