maanantai 26. heinäkuuta 2021

Herkullinen punaherukka-rahkapiirakka resepti

punaherukka rahkapiirakka resepti


Ihanat punaherukat ovat taas jo kypsyneet ja kävin poimimassa mökillä vastarannalla asuvan tätini pensaat ja samalla piti tietysti tehdä punaherukka-rahkapiirakkaa. Osasta punaherukoista keitellään vispipuuroa ja osa laitellaan smootien/tuorepuuron joukkoon. Tässä teillekin tämä lempiohjeeni ja jää samalla itsellekin muistiksi sähköiseen muotoon.


Punaherukka / marjarahkapiirakka ohje

Pohja:

  • 100 g voita
  • 3/4 dl sokeria
  • 1 muna
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
Täyte: 
  • 2 dl ruokakermaa
  • 1 prk maitorahkaa
  • 2 kpl munia
  • 1 dl sokeria
  • 1-2 tl vaniljasokeria
  • n. 2,5 - 3 dl punaherukoita tai muita marjoja

Voitele n. 28 cm piirakkavuoka. Vatkaa ensin voi ja sokeri, lisää muna ja vatkaa tasaiseksi. Lisää jauho ja leivinjauhe. Painele voideltuun piirakkavuokaan.

Valmista täyte sekoittamalla ruokakerma, rahka, munat, sokeri ja vaniljasokeri keskenään.

Levitä osa marjoista (n. 1/3) pohjan päälle ja kaada täyte päälle. Levitä loput marjat täytteen päälle (n. 2/3) ja paista 200 asteessa n. 40-45 min. Tarkkaile lopussa kypsyyttä. 


Ihanaa kesän jatkoa! Toivottavasti lämpöaalto taas hellii meitä.



2 kommenttia:

  1. Kiitos reseptistä ❤ Meillä herukat eivät ole ihan vielä kypsiä. Muutamia on ollut pakko maistaa, kun odotan jo malttamattomana herukoiden kypsymistä 😀

    VastaaPoista
  2. Onpa herkullisen näköinen piirakka. Minä söin yhden oksallisen punaherukoita ystäväni luona. Ovat ihan minun suurta herkkua.
    Ihanaa loppuviikkoa sinulle Cride <3

    VastaaPoista