tiistai 13. syyskuuta 2022

Latvian matkavinkit - Kuldiga

*yhteistyössä Latvia Travel / Toptaste*

Latvian matkavinkit postaussarja jatkuu pienen tauon jälkeen kakkososaan. Tässä matkataan luonnonläheiseen Kuldigaan. Ensimmäisen postauksen näet täältä klik, jossa vieraillaan Riiassa.

Latviaan matkaavan kannattaa ehdottomasti kokea myös kaunis Kuldiga, joka sijaitsee vajaan parin tunnin ajomatkan päästä Riiasta ja sopii erinomaisesti vaikka romanttisen viikonlopun viettoon tai vaikka ihan päiväkohteeksi. Kuldigassa on ihanan kiireetöntä ja menneiden vuosisatojen tunnelmaa, sillä kaupunki on perustettu jo vuonna 1242. Kuldiga hurmaa kyllä varmasti jokaisen ja voin kyllä lämpimästi suositella paikkaa. 

Kylän ehdoton vetonaula on Euroopan levein vesiputous Ventas Rumba sekä 164 m pitkä vanha punatiilisilta, jonka ali Ventas -joki virtaa. Silta on rakennettu vuonna 1874 ja on yksi Euroopan leveimmistä ja pisimmistä tiilisilloista. 

Ventas Rumba on yksistään näkemisen arvoinen, jonka pystyy myös ylittämään kävellen. Vesiputouksen alla pystyy näkemään myös kun lohet hyppivät siinä.

Kuldiga Latvia
Kuldiga Latvia
Kuldiga Latvia

Vanhan kaupungin keskusta kuulu UNESCON maailmanperintökohteisiin. Rakennusten välisissa kanavissa virtaa hiljalleen myös Venta -joki, joka tuo oman ihanan romanttisen tunnelman.Me kävimme testaamasa Kuldigassa Bangerts -ravintolan, jonka yläkerta on erityisen tunnelmallinen ja terassilta  voi ihailla alla virtaavaa Ventas Rumban vesiputousta ja maistella ihanan värikkäistä drinkkejä. Ravintolan jälkiruoka jäi erityisesti mieleen suussa räjähtävän makuelämuksen kera, jonka kruunasi vielä ihana auringonlasku, jota saimme ihailla ravintolan terassilta.  


Kuldgiassa on muutamia yöpymisvaihtoehtoja. Itse yövuin ihan ytimessä sijaitsevassa Noliktava no:5 hotellissa, jonka jokainen huone oli erilailla sisustettuja ja eri kokoisia. Hotellissa oli kyllä ihana vanha tunnelma vinoine lautalattioineen ja ikkunaluukkuineen. Sisääntulokerroksessa on myös keittiö ja jääkaappi sekä iso sohvaryhmä.

 Hotellihuoneet sijaitsevat kolmessa eri kerroksessa ja jokaisen kerroksen välillä on raput, joten tämä kannattaa ottaa huomioon, mikäli on liikuntaesteisiä matkassa mukana. 

Hotellin aamupala tarjoillaan aukion toisella puolella sijaitsevassa Goldingen Roomissa. Oli kyllä aivan upea ja maittava aamupalakokonaisuus, josta sai itse valita muutaman vaihtoehdon. 


Matkaoppaamme Krista vei meidät tutustumaan myös veljensä Duna Brewery -nimiseen olutpanimoon, jossa pääsimme maistelemaan heidän itse tehtyjä oluitata. Heillä on valikoimassa myös vähäkalorisia hard seltzer -juomia, joiden suosio on kasvanut huimasti maailmalla ja itsekin täytyy tunnustaa tykkääväni niistä. 


Täytyy kyllä lopuksi vielä todeta, että Kuldigasta jäi kyllä erittäin ihanat muistot ja luonto oli kyllä ihanan vihreää ja raikasta. Näitä kuvia ei ole mitenkään käsitelty, vaan siellä oli oikeasti näin kauniit sävyt.

Latvian matkavinkit kolmannessa osassa käydään vierailulla Liepajassa, joten vielä päästään kyläilemään Latviassa, so stay tuned!


1 kommentti:

  1. Onpa idylliseltä vaikuttava kaupunki. Ehkä kuitenkin tulee ensimmäisellä matkalla Latviaan pitäydyttä vain Riikassa, koska sielläkin on varmasti niin paljon näkemistä. Mutta ei sillä, kyllä tuolla tosiaan varmasti viihtyisi. Täytyy todeta, että hard seltzer -juomien suosiota en itse ymmärrä, mutta totta on, että kovasti ovat kasvattaneet suosiota.

    VastaaPoista