lauantai 23. heinäkuuta 2022

DIY - itsetehdyt Unikko pöytätabletit

Itsetehdyt Marimekko Unikko pöytätabletit

Itsetehdyt Unikko huopatabletit ja oman pihan pionit. Mikä ihana yhdistelmä, vaikka itse sanonkin. Tein nämä Unikko huopapöytätabletit jo helmikuussa ja piti silloin jo näpytellä tämä ohje tänne blogin puolelle, kun tuli sen verran paljon kyselyitä näiden tiimoilta, mutta jäi kiireiden jalkoihin, mutta eikös se ole niin, että parempi myöhään kuin ei milloinkaan, joten tässä vihdoin ohjetta näiden  tekoon.

Näin somessa vilahtelevan huovasta tehtyjä Unikko pannun- ja lasinalusia ja päätin kokeilla, että mitenkä tuo huopa soveltuu pöytätablettien tekoon ja hyvinhän se näytti käyvän. Toki pesua nämä eivät taida kestää, joten ihan pienten lasten alustaksi eivät sovi tai sitten ostaa huopaa sen verran enemmän ja tekee uudet, jos pahasti likaantuvat.

Piirsin Unikon kaavat vanhoista Marimekon Unikko pussilakanoista ensin leivinpaperille, josta näkyy hyvin läpi (kaavapaperi käy myös hyvin) ja siitä siirsin ne paksummalle paperille. Tarvitset kaavoja kaksi erilaista eli ns. pohja ja sen päälle tuleva pääliosa. Katso alakuvat.

Huopa kannattaa olla vähän paksumpaa, jotta pysyy ryhdissä. Tämä taisi olla muistaakseni n. 3 mm paksuista ja löytyi Eurokankaasta. Värivaihtoehtoja toki ei ole paljonkaan, mutta tämä vaalea beige sattui sopimaan kivasti kodin sisustusmaailmaan.

Ennen pöytätablettien leikkausta kannattaa suunnitella lyijykynällä huopaan miten saan huovan parhaiten hyödynnettyä ja kaikki palat mahtumaan. Itse leikkasin huovan ihan tavallisilla saksilla ja liimana oli ihan tavaratalosta löytynyttä liimaa, joka sopi myös huovan liimaukseen. Osat liimaataan lopuksi yhteen (voi laittaa vaikka jotain kirjoja painoksi päälle) ja pöytätabletit ovatkin valmiit. Ihanan helppoa askartelua.


Itsetehdyt Marimekko Unikko pöytätabletit

unikko pöytätabletti huovasta

Unikko huopatabletti

diy Marimekko Unikko felt tablet



itsetehdyt Marimekko Unikko pöytätabletti ohje

Lopuksi vielä muistutuksena, että teettehän näitä vain omaan käyttöön eikä myyntiin asti. Unikko on Marimekon omistama kuosi ja Marimekko on myös tarkka oikeuksistaan. Omaan käyttöön näitä saa toki tehdä.

Kurkkaa myös Unikko servettikynttelien ohje täältä, jos innostut askartelemaan muutakin Marimekon Unikosta.






5 kommenttia:

  1. Oi, ovatpa kauniita😍
    Kiva idea ja itse tehdyt.
    Mukavaa viikonloppua sinulle🌸

    VastaaPoista
  2. Tulipa aivan ihanat ❤️

    VastaaPoista
  3. Moikka! Kuinka paljon huopakangasta meni näiden tekemiseen? Olisi ihana lahja anopille punaisena 😁 Osaisin vähän arvioida kuinka paljon tarvitsen 6 kpl tekemiseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Valitettavasti en muista yhtään ja ostin koko pakan lopun silloin, niin en edes mitannut tarkemmin. Kannattaa piirtää kaava valmiiksi ja ottaa vaikka mukaan, niin pystyy sovittamaan sitä kankaan päälle

      Poista