tiistai 24. tammikuuta 2023

Uusi Tallinkin MyStar laiva Helsingin ja Tallinnan välille

Tallink MyStar alusMyStar neitsytristeily

*Pr-matka Tallink Silja*

Minulla oli ilo olla mukana uuden uljaan Tallinkin MyStar laivan neitsytristeilyllä 13.2.22 Helsingistä Tallinnaan ja olipas kiva astua sisään uutuutta tuoksuvaan laivaan. Tämä uusi uljas Itämeren alus on rakennettu Rauman telakalla ja sisustuksen suunnittelusta on vastannut Suunnittelutoimisto dSign Vertti Kivi & Co, joka on vastannut myös sisaraluksen vuonna 2017 valmistuneen Megastarin sisustuksesta. Teemana laivan sisustuksessa on ollut Beauty of the Baltic Sea ja sitä se kieltämättä kyllä on.

MyStar aluksen voidaan sanoa olevan Itämeren ympäristöystävällisin alus, jossa on panostettu niin ekologisuuteen, uuteen teknologiaan sekä uudenlaiseen matkustusmukavuuteen. Matkustajia laivaan mahtuu 2.800 ja autoja 750. Hyttejä löytyy 46.

Tallinkin MyStar kulkee Helsingin ja Tallinnan väliä ja matka-aika on kaksi tuntia ja aika menee kyllä näissä puitteissa todella nopeasti. Alus on upen avara ja tyylikäs. Sisääntuloaula on jaettu viihtyisiin eri osioihin ja laivalta löytyy todella paljon erilaisia tiloja oleskeluun.


Uudenlaista tilatyyppi laivalla edustaa mm. puistomainen Family Picnic -alue, joka on suunniteltu erityisesti perhematkailijoita ajatellen leikkialueineen.


Neitsytristeilyllä on luonnolliseti mukana itse sisustuksesta vastannut Vertti Kivi.


Ruokailupaikkoja löytyy jos jonkinmoista ja pääosin ravintolapalvelut löytyvät kannelta 9. Delight buffetin vieressä sijaitsee fiinimpi a´la carte ravintola The Chef´s Kitchen, Fast Lanesta saa nimensä mukaisesti napattua nopeasti ruokaa ja laivalta löytyy myös pikaruokapaikkana Burger King. Juomapuolta on tarjolla puolestaa Nordic Barissa sekä Sea Pubissa.  

MyStar laivan neitsytristeily
MyStar laivan neitsytristeily

Delight Buffet sekä alakuvassa The Chef´s Table Kitchen a´la carte- ravintola

Jos haluaa upgreidata vähän matkustusmukavuutta ja olla enemmän omissa oloissaan, niin laivalla on käytössä lisämaksusta sekä Comfort Lounge (29 €/suunta) sekä tarjoilultaan kattavampi Business Lounge (69 €/suunta), joissa lipun hintaan kuuluu myös syötävää sekä juomia. 


MyStarilla on panostettu myös ostoskokemukseen ja sieltä löytyy todella iso kaksikerroksinen taxfree myymälä Traveller Superstore, jonka valikoima oli tosi laaja ja tilaa sillä on huimat 2.500 m2. Sen kosmetiikkaosasto on myös Itämeren suurin.


Laivojen neitsytristeilyiltä on tietääkseni tapana lähettää postikortteja, joten olihan se omakin kortti lähetettävä kotiin lapsille, kun kerran sellainen tilaisuus tarjoitui. Kortti on löytänyt jo perillekin saakka, kun kesti vähän tämän postauksen kirjoittaminen tänne asti. 


Skål vielä uudelle MyStar alukselle ja myötätuulia! Kiitos kutsusta! Huomenna oliskin jo seuraava kutsuvierastilaisuus tämän laivan kyyydissä. 

1 kommentti:

  1. Tuo MyStar näyttää kyllä hienolta! Kelpaisi kyllä itselleni, vaikka vähempikin riittäisi. Silti, Business Lounge olisi todennäköisesti se oma valinta.

    VastaaPoista