sunnuntai 15. lokakuuta 2023

Salon Halikon kurpitsapuisto valloittaa

Syksy on kaunis vuodenaika Suomessa, kun luonto pukeutuu kultaan ja punaiseen. Syksyyn tietysti kuuluu ehdottomasti myös Halloween ja kurpitsat, joita voikin päästä ihailemaan tuhatmäärin Halikon kurpitsapuistossa. Kivaa tekemistä vaikka syyslomalle lasten kanssa. Tarkka osoite kurpitsapuistolle on Vanha Turuntie 63, Salo.

Meillä on ollut jo monen vuoden perinteenä ajaa tämän Varsinais-Suomessa sijaitsevan kurpitsapuiston kautta, kun suunnataan syysloman vietoon Turun suunnalle ja mökille. Viime vuonna piipahdimme sekä päiväsaikaan että iltasella, jollon kurpitsalyhdyissä palaa kynttilät ja tunnelma on aivan erilainen mitä päiväsaikaan. Itse tykkään vierailla kurpitsapuistossa ehkä enemmänkin päiväsaikaan, jollon on huomattavast vähemmän ihmisiä mitä iltasella ja saa otettua kuviakin. Viime vuonna oli suoraan sanottuna aikamoinen kaaos iltasella ja ihmisiä oli niin paljon, että ei päässyt edes kunnolla liikkumaan. Kävijöitä taisi olla koko Kurpitsaviikkojen aikana n. 250.000, joten ei ihmekään, että vähän tungosta syntyy ja tämä kohde taitaa olla ainutlaatuinen Suomessa, jonne matkataan pidempääkin.

Kurkataanpas mitä kaikkea Rannikonpuutarhan kurpitsapuisto tarjoaa Salon kupeessa Halikossa. Alue olikin nyt vähän laajentunut viime vuosista.


Halikon kurpitsapuisto

Halikon kurpitsapuisto sijaitsee kauniissa Varsinais-Suomessa, ja se on tunnettu ympäri maata ainutlaatuisena kohteena syksyisin. Helsingistä sinne suhauttaa autolla noin tunnissa ja Turun suunnalta puolestaan alle tunnissa. Kurpitsapuisto on auki 22.10 asti ja tarjoaa vierailijoilleen unohtumattoman kokemuksen.


Värikäs kurpitsamaailma

Kun saavut Halikon kurpitsapuistoon, sinut tervetulleeksi toivottaa häikäisevä värien kirjo. Puiston alueella on lukuisia kurpitsoja eri kokoja, muotoja ja värejä. Voit kiertää aluetta ja ihailla näitä värikkäitä luomuksia sekä ottaa upeita valokuvia syksyisestä maisemasta.


Kurpitsapuistossa on myynnissä valmiiksi kaiverrettuja kurpitsoja, jollei itse jaksa tai ei ole taitoa kaivertaa kurpitsalyhtyä. Meillä on ollut perinteenä ostaa tuolta muutama kurpitsa itse kaiverrettavaksi ja siitä saakin kivan yhteisen askarteluhetken lasten kanssa. Toisaalta voihan noita kurpitsoja laittaa ihan sellaisenaankin koristeeksi. Onhan se aika kiva oven pielessä ilahduttamassa. Halikon kurpitsapuistossa on myös muutama ruokakoju/kahvila ja myynnissä on mm. kurpitsamakkaroita, joita pitää tietysti aina maistella.

Halikon kurpitsapuisto on ehdottomasti yksi Suomen syksyisten aarteiden helmistä. Kannattaa myös kurkata mitä kaikkea muuta oheistoimintaa alueella on muutenkin tarjolla Kurpitsaviikkojen tiimoilta.

Niin ja vielä lopuksi vinkkinä, että kannattaa laittaa jalkaan vedenpitävät kengät tai saappaat ja lämmintä päälle. Kurpitsapuisto on pellolla ja maaperä sateiden jäljiltä kosteaa ja mutaista, vaikka alueelle onkin ripoteltu heinää, mutta kosteus luonnollisesti tulee silti läpi. Kivempi kuitenkin kuivin jaloin tunnelmoida kurpisojen keskellä eikä napata syysflunssaa mukaansa.


6 kommenttia:

 1. Tämä olisi todella hauska paikka joskus päästä käymään. Muutamia vuosia sitten taisin lukea siitä ensimmäisen kerran ja sen jälkeen on mielessä ollut joka syksy, mutta vielä ei ole tullut valitettavasti käytyä. No, ehkä ensi vuonna sitten.. Kotona ollaan vuosittain muutama kurpitsa kuitenkin koverrettu.

  VastaaPoista
 2. Onpa hauskoja! Tämä on suht lähellä meidän kotia, joten on ollut mielessä käydä monena vuonna. Ehkä ensi vuonna!

  VastaaPoista
 3. upea paikka.vahinko ettei pääse kun ukkoa ei kiinnosta ja mulla ei ajokorttia.olenkin kyllä vihreä kateudesta kun ei itse voi tehdä yhtä hienoa.

  VastaaPoista
 4. Mielenkiintoinen paikka, olisi kiva käydä itsekin ihmettelemässä. Hauska idea ja komean näköinen toteutus.

  VastaaPoista
 5. Ihana paikka! Suosittelen, monena vuonna käyty ja myös tänä vuonna menossa😊🌼🩷

  VastaaPoista
 6. Hyvä jos on joka vuosi jotain uuttakin, jos on ihmisiä, jotka tykkäävät käydä täällä vuosittain. Toki tuossa on paljon samaakin kuin viime syksynä, mutta niinkin on varmaan hyvä, kurpitsa on kurpitsa :-) Katso tästä viime syksyisiä kuvia: https://meriharakka.net/2022/10/14/kurpitsaviikot-halikossa/

  VastaaPoista