sunnuntai 10. joulukuuta 2023

Näin leivot Kastehelmipiparit


Näistä ideoimistani Kastehelmipipareista tulikin sitten oikea somehitti ja instagramissani Kristallinhohtoa reelsiä on katsottu jo yli 400.000 kertaa ja Tik Tokissakin katselukertoja on kertynyt jo n. 120.000, vaikka en varsinaisesti siellä vielä aktiivisesti olekaan. Aika mahtavaa ja moni onkin näitä nyt leiponut ympäri Suomen. Instagram tililleni pääset halutessasi tästä klik.

Päätin tehdä tänne blogin puolelle näistä Kastehelmipipareista vielä tarkemman leivontaohjeen, koska moni on kysellyt tarkempaa vinkkiä näiden tekoon.


Kaivelin kaapin perukoilta meidän Kastehelmiastioita ja olihan niitä vaikka mitä. Toimivin oli vanha Nuutajärven aikainen Kastehelmi lasinalunen, joita olen käyttänyt mm. kynttilöiden alla. Joissakin Kastehelmiastioissa kuvio ei ollut tarpeeksi ulkoneva, että siitä olisi jäänyt kunnolla jälkeä ja esim. viinilasien pohja oli sen verran kupera, että siitä ei saanut painettua kuviota.

Ideana näissä Kastehelmipipareissa on, että painetaan Kastehelmiastian kuvio valmiiksi leikatulle piparille, paistetaan ne normaalisti uunissa ja lopuksi voi vielä sirotella niiden päälle jäähtyneenä tomusokeria ja hieroa se kuvioihin. Lopuksi koputellaan irtonainen tomusokeri pois. Tomusokeri jää kivasti kuvioihin ja antaa upean viimeistellyn ilmeen piparille. Toki nuo ovat kauniita ilman tomusokeriakin, jollei siitä tykkää. Piparitaikina kannattaa jättää vähän paksummaksi, jotta siihen saa painettua kunnolla kuvion mikä ei häivy uunissa paistaessa. 

Näistä Kastehelmipipareista saa mukavan helposti vähän erilaisia pipareita vaikka joulupöytään.

Joululeipomisen iloa!


3 kommenttia:

  1. Nämä näyttävät kyllä todella kivoilta. Saattaa olla, että tulee itsekin tänä jouluna kokeiltua!

    VastaaPoista
  2. Ihania joulupipareita ❤️

    VastaaPoista
  3. Voi kuinka kauniita. Ihanaa joulunaikaa sinne. Kp

    VastaaPoista