perjantai 24. heinäkuuta 2015

Mansikkainen kulhokakku


Ihanaa tämä mansikka-aika, kun saa hakea mökin omasta mansikkamaasta näitä punaposkia. Istutettiin äitini kanssa n. 50 uutta mansikantainta vanhojen seuraksi ja aika hyvin niitä onkin tänä kesänä tullut, kun ovat ainakin saaneet tarpeeksi vettä. Innostuinkin taas leipomaan mökillä mansikkaista kulhokakkua, joka kuuluu joka kesäisiin perinteisiin. Tuo kun on niin helppo tehdä ja myös kuljettaa tarvittaessa. Lisäksi ei tarvitse mitään isoja kakkukupuja jääkaappiin, vaan pelkkä kulho riittää. 

Tällä kertaa laitoin kakun täytteeksi ihan vain vatkattua Flora Vanillaa ja 250 g rahkaa. Pohjana 4 munan kääretorttupohja, jonka laittelin kerrokseksi pilkottujen mansikoiden ja vaniljarahkavaahdon kanssa. Helppoa, nopeaa ja niin hyvää. Lisäksi tästä saa mielestäni näyttävämmän kuin kääretortusta, jonka saan aina repeilemään käärittäessä, joten ne eivät ole koskaan mitään kaunokaisia. Tätä voi syödä myös enemmänkin hyvällä omallatunnolla kuin täytekakkua, kun ei ole mitään kermavaahtoa vaan kevyen kevyttä vaniljarahkaseosta. Hyvä huijata itseään, mutta kukas noita kaloreita näin kesällä ja lomalla laskeskelee.

Tässä vielä kulhokakun pohjan ohje

4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää varovasti jauhot ja leivinjauhe. Paista leivinpaperilla vuoratulla uuninpellillä 200 asteessa n. 6-8 min. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille.




 Täytyisi varmaan noita mustikoitakin käydä poimimassa ja tehdä mustikkapiirakkaa. Nam sekin on niin hyvää!

2 kommenttia:

  1. Nam mitä herkkua ja kauniita kuvia! Aurinkoista viikonloppua Cride <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Huomenna tuo aurinkokin pitäisi taas ilmaantua, joten nautitaan taas näiden sateiden keskellä siitä oikein urakalla.

      Poista